Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A koszorúslány ruháját a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A koszorúslány ruháját a menyasszony szokta állni?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok hivatalosan menyasszony,de 4-5 év múlva el szeretne venni a párom, és én már nagyjából gondolkodom,hogy hogy képzelem el. Beszéltem már a két koszorúslánnyal,azt mondták vállalják úgyis,ha nekik kell fizetniük. Akiknek volt már esküvőjük,nálatok hogy volt? Magának fizette a ruhát?
2012. febr. 5. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok mindentől függ, hogy ki fizeti a koszorúslány ruhákat. Egyrészt nem mindegy, bérlik őket, veszik, vagy varratják. A menyasszony határozza-e meg, hogy milyenben lehetnek, vagy mindenki maga dönthet. Nekem négy koszorúslányom lesz. Én kötöm az ebet a karóhoz, hogy kifizetem az anyagot, meg a varratást, ők is kötik az ebet a karóhoz, hogy ők fizetik, hiszen lesz egy jó kis koktélruhájuk. Így szerintem kompromisszumot kötünk, és én fizetem az egyik részét, a másikat meg ők. (Kivétel a húgom, mert az övét a szüleim fizetik.) Viszont sokszor hallani róla, hogy vannak önjelölt koszorúslányok, akiket senki nem kért fel, mégis azok. Nah ha nálam is betoppana valaki, hogy ő is koszorúslány lesz, hát az ő ruháját biztos, hogy nem fizetném.
2012. febr. 5. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:
értem,köszi a választ:) bérelni fogjuk. hát meghatározni nem igazán szeretném,ők már eldöntötték,hogy mindketten bézs színűt szeretnének.
2012. febr. 5. 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig kétszer voltam koszorúslány.

Az egyik alkalommal megvolt a menyasszony határozata,hogy milyen szinű,és milyen ruhát kell felvennünk.(mert 6 koszorúslány egyforma legyen.Akkor ő fizette a ruhát.(kölcsönözte)

A második alkalommal,a menyasszony ránk bízta a ruha választást,és a színt is.Csak annyit kért,hogy hosszú szoknyás legyen.(ezzel mondjuk senki nem vitatkozott,mert alapjáratban mindenki hosszú szoknyásat akart) ezt már én fizettem,mert az én döntésem volt a ruha.(ez is kölcsönözve volt)

Szerintem ez így lenen fer.Ha a menyasszonynak megvan az elképzelése,ha kiköti,a ruha színét,magát a ruhát,akkor állja ő a költségeket. Ha nincs semmi kikötés,és a koszorúslány maga döntheti el,akkor állja ő a költségeket.

2012. febr. 5. 13:26
 4/8 A kérdező kommentje:
igen én is így gondoltam, majd együtt elmegyünk a szalonba és választanak,akkor mikor én nézem a menyasszonyit,és akkor láthatom,hogy milyenben lesznek.
2012. febr. 5. 13:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 3 koszorúslány lesz. Abból egyik a tanúm.

Mind a hárman ők fizetik a ruhát, ezért ők választanak. Én megadtam nekik egy boltot, ahol nézzenek körbe (net, személyesen), hogy melyikek tetszenek nekik (5 féle lehet) és akkor abból próbálnak majd és választunk közösen. Azaz ők mondják én meg bólintok, mint általában. Mivel nálunk eleve szebbek most is a koszorúslányok, mint majd a nagy napon, így ha akarnám akkor se tudnám elcsúfítani őket :)))

Két dolgot kértem: 1) fehér, piros szín és árnyalatai kilőve nekik; 2) egy fazonú legyen a három ruha.

Ahogy említette az egyik hozzászóló, lesz biztos önjelölt koszorúslány. Erről is gondoskodtam :)))

Ki lesz rakva az esküvőről.

2012. febr. 5. 13:48
 6/8 A kérdező kommentje:
önjelölt koszorúslány nálunk nem hiszem,hogy lesz,ismerem azokat,akiket meg fogok hívni
2012. febr. 5. 13:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem abban az esetben a menyasszonynak illene fizetni ruhát, ha van vmi különlegesebb óhaja a fazonnal vagy a színnel kapcsolatban (pl. én azokat csak ésszerű óhajnak tartom, hogy ne legyen szupermini meg ne legyen fehér, nem különleges kérésnek :D)... ha viszont szabad kezet kapnak, akkor illene a koszorúslánynak állnia, hiszen akkor egy olyan ruhában kellene mennie, amit egyébként is felvenne vendégként. Ha ilyen esetben egy koszorúslány köti az ebet a karóhoz, hogy fizessék ki meg így-meg úgy illik, akkor ingyenélősködik meg nyerészkedik.
2012. febr. 5. 18:57
 8/8 A kérdező kommentje:
fel sem merült bennük,hogy én fizetném,csak ha megszabom,de én nem modntma meg,hogy miylen legyen. ők egyeztek meg,hogy bézs jó lesz mindkettőjüknek.
2012. febr. 5. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!