Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valóban kezd ideje múlt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban kezd ideje múlt intézménnyé válni a házasság?

Figyelt kérdés
Pro és kontra. Régen gondolom csak az anyagiak miatt "találták fel" vagy hogy is mondjam, de már már "csak" a szerelem tartja fent? Mi szól mellette és mi ellene? Mi az értelme, ha még az első évtizedet sem éri meg sokszor?
2009. máj. 28. 07:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy neked ilyen jó a felfogásod. Mondjuk én nem ilyen vagyok, elvem ha megdobnak kővel dobd vissza kővel. De meg értem a te felfogásod is, bár nem tudnám elfogadni, hogy egy idegen ember berobog az életünkbe, helyettesítve egy fontos személyt, szét rombolja a családot és még a tisztelet sincs a szótárában. Bár nem tagadom, nehezen tennék ellene, tűrtem én is. De csak egy ideig. Remélem van bennetek annyi szeretet hogy legyőzze azt az embert, bár vannak fenntartásaim...
2009. máj. 28. 15:03
 12/12 anonim ***** válasza:
46%

Az a baj, hogy az emberek nem veszik komolyan a házasságot.

Elmondom, hogy gondolom.

Azt hiszik legtöbben, hogy ebbe csak úgy be lehet sétálni, és eszükben sincs, hogy a jó házaséletnek kemény feltételei vannak. Mindenekelőtt a másik tisztelete, viselkedéstől függetlenül. Aztán a másik javának feltétlen akarása. Ha csak az egyik félből is hiányoznak ezek, akkor a házasság olyan, mint egy félszárnyú madár.

Nem lehet egy házasságot ösztönszerűen élni. Akkor megbántani a másikat, ahogy jön. Kiadni a dühömet. Elvárásokat a másik elé szegezni (mert különben...)Aki ezt nem fogja fel, mert el sem gondolkozik rajta, hiába várja a sült galambot. A házasság sok lemondással jár, amit a másikra tekintettel kell megtenni. Aki itt önző, tönkreteszi a házasságot.

Mégis sokan elkövetik a fentieket. Ők nem alkalmasak a házasságra. Leginkább közülük kerülnek ki a 40 évesen is barátnőző pasik, a haramia apák, a meggondolatlanul fájdalmat okozó nők.

Az élet legfontosabb dolgait nem tanítják az iskolában, de még tanfolyamokon sem. Ezen én mindig csodálkoztam. Ez kelti azt a látszatot, hogy tanulás (vagy legalábbis komoly elgondolkozás) nélkül simán lehet a házasság intézményével önző módon élni.

2009. máj. 29. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!