Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az az 5 dolog amit viselnie...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az az 5 dolog amit viselnie kell a menyasszonynak? Vagy csak 4 van?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy legyen valami új,valami régi, valami kölcsönkapott,valami kék.De az 5.nem jut az eszembe!Ha van 5.?Segítsetek!!!Igazából azt se tudom mit miért kell viselni.De gondolom valami babona féle lehet a boldog házasságról.
2009. máj. 27. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:
4%
Amerikai szokás, amit a filmek miatt utánoznak néhányan. Ha gondolod, hogy ez neked fontos, akkor csináld.
2009. máj. 27. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Ugyan a magyarországi hagyományok között nyomát sem találjuk, mégis egyre elterjedtebb, hogy a menyasszony esküvőjén visel valami régit, újat, kölcsönkapottat és kéket. Az angol eredetű szokás hazájában nem négy, hanem öt elemből áll.

A régi, az új, a kölcsönkapott és a kék tulajdonképpen szimbólumok. A régi a menyasszony családja közötti kapcsolatot jelképezi, emlékeztetve az arát a szülőkre és a gyermekévekre, valamint mindarra, amit elhagy. Az új a házassággal létrejött családi kapcsolatot testesíti meg. A kölcsönkapott jelképet elméletileg már férjhez ment, boldog házasságban élő asszonytól adja, így a sikeres kapcsolat záloga. A kék a tisztaság és a hűség jelképe, Szűz Mária jellegzetes színe. Mindezeken felül Angliában az ezüst is megjelenik, méghozzá hatpennis érme formájában, amit a menyasszony a bal cipőjébe tesz. Ennek megfelelően viselése gazdaságot és jólét hoz.

2009. máj. 27. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

annak idején én se tudtam mi az 5. :)

Réginek egy régi hajtűt raktam a hajamba, kölcsön nem volt, kék a harisnykötőn volt! minden más meg új! :)

De ezek szerint az ezüst lett volna az 5-ik. az meg valahol az ékszelerekben csak van!

2009. máj. 27. 10:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!:):)
2009. máj. 27. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, valami lopott dolgot is kell viselni. Vagy nem így van?
2009. máj. 28. 12:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Valami új + régi + kék + kölcsönkapott + lopott!
2011. aug. 2. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!