Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A menyasszonynak az esküvőn viselnie kell valami régit, valami újat, valami kölcsönkértet, és valami kéket. Miért?
Mert a TV-ben vetítik ezt a sok hülye amerikai filmet, a csajok meg azt hiszik, hogy ÍGY KELL egy esküvőt megrendezni... :-P
Az amerikai filmekben van benne ez a sok baromság!!!
Egyáltalán nem KELL ilyeneket viselned! Sőt, az esküvődet sem KELL úgy megrendezned, ahogy azt az amerikai filmekben látod (hatalmas kertben, futórózsás kapun átmenve, óriási nagy limuzinokkal, nagy fogadást rendezve a kerti medence partján)...
Ezért van, hogy sokaknál "elszállnak" a költségek is és csodálkoznak, hogy 1-1,5 millióba került az esküvőjük.
Nekem már kezd nevetséges lenni, hogy szép sorban mindent átveszünk az amerikaiaktól, már várom, mikor kezdik el némelyek Mo-on ünnepelni a "Hálaadás napját"?... 8-[]
ennyi erővel a csokrot se kell eldobni,küszöbön átemelés is felesleges,meg a rizs-szórás is hülyeség..
jajj ne legyetek már ilyen nagayon komolyak,az valóban csak babona,de az egész szertartást körülveszik ezek a babonák,hozzátartozik.miért olyan nagy ügy ez?
a válasz a kérdésre:
A régi a menyasszony családja közötti kapcsolatot jelképezi, emlékeztetve az arát a szülőkre és a gyermekévekre, valamint mindarra, amit elhagy. Az új a házassággal létrejött családi kapcsolatot testesíti meg. A kölcsönkapott jelképet elméletileg már férjhez ment, boldog házasságban élő asszonytól adja, így a sikeres kapcsolat záloga. A kék a tisztaság és a hűség jelképe, Szűz Mária jellegzetes színe. Mindezeken felül Angliában az ezüst is megjelenik, méghozzá hatpennis érme formájában, amit a menyasszony a bal cipőjébe tesz. Ennek megfelelően viselése gazdaságot és jólét hoz.
7:54 vagyok.amúgy ez a szokás eredetileg Angliából származik,nagy,régi hagyománya van.tehát nem amerikai dili.
szerintem nagyon is aranyos és kedves dolog.
Köszönöm. Nekem nem az volt a lényeg, hogy milyen és honnan származik a hagyomány, hanem, hogy mit is jelent pontosan, mihez fűződik. Nem tervezek egyelőre népi babonákkal megspékelt esküvőt, csak eszembe jutott a kérdés.
Tv-t meg egyáltalán nem nézek, szóval nem kell leszólni, hogy honnan vettem a kérdést. Ennyi erővel, ha "fújunk" az amerikai találmányokra akkor a Valentin napot és a halottak napját (Haloween) is törölni kellene az emlékezetünkből. Nem baj, hogy mi honnan származik, kevés dolog van ami a mienk, de így szoktuk meg.
"mikor kezdik el némelyek Mo-on ünnepelni a "Hálaadás napját"?..."
A rádiókabaréban volt:
- Mit vettél a menyasszonyodnak Valentin napra?
- Semmit, ugyanis a menyasszonyomat Katalinnak hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!