Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg sok ember vesz fel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg sok ember vesz fel óriási hitelt csak h megmutathassa az ismerősöknek milyen nagy lagzit tud csapni?

Figyelt kérdés

Ismertem olyan nőt aki a fia lagzijára vett fel tetemes összeget, pedig özvegy volt. Ráadásul a fiatalok elváltak 2 hónapra rá a hitelt meg nyögi és nyugtatókon él.

Engem az "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" elvre neveltek. Nekem eszembe nem jutna. Nem is értem miért van ennyi őrült.

2009. máj. 25. 23:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Pedig a szüleim ragaszkodnak hozzá ezt ők fizethessék és másoknál is így van ez felénk!

Én nem szeretném, ha ők fizetnék majd az enyémet is, de ők azt mondják, hogy számolnak ezzel és szerintük így helyes és ha nem ők fizetik el sem mernek jönni, mert az hogy nézne ki!

2009. máj. 26. 08:55
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk pont emiatt csak polgári esküvőnk volt egy kis vacsorával. Ez így is gyönyörű volt és inkább lakást vettünk a pénzből, nem buliztuk el. Túl nagy üzlet a házasság is meg a gyerek is. Nem egyszer láttam már, hogy a gyerekholmikra is milliós kölcsönt vett fel az ifjú pár. Nagyon nagy a médiából érkező nyomás, hogy ezt csak rongyrázással lehet és kell csinálni. :-(
2009. máj. 26. 09:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hitelek országa vagyunk.

Elég sok esküvőn voltam, senki nem vett fel hitelt, olyan viszont volt, hogy a zenekart a menyasszonytáncból befolyt pénzekből fizették ki.

Nálunk alap eset volt, hogy mi fizetjük, de a férjem szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy adjanak pénzt, kb. a költségek 1/3-át. A többit mi ketten spóroltuk össze. Nem rongyrázás volt, egyszerűen csak így akartuk, erre vágytunk, nyilván el tudtuk volna költeni másra is a pénzt, de nekünk ez fontosabb volt, mint hogy külföldön nyaraljunk minden évben. De hitelt mi sem vettünk volna fel.

2009. máj. 26. 09:40
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért annyiban megvédeném a hitelesek, meg a kölcsön kérőket, hogy nem mindenki azért csinál nagy lagzit, mert másnak akarja mutogatni, hanem mert szeretné megünnepelni a házasságkötését. Bár hitelt én sem vennék fel, pláne nem jó döntés most abból csinálni. De mondjuk a sógornőmék két éve egy baráttól kértek rá kölcsön, amit egyből visszatudtak adni, és még maradt 300 ezer forint pluszba, amiből sok dolgot meg tudtak venni a lakásba. Tehát nekik ha úgy nézzük megérte lagzit csinálni. Nyilván nem azért csinálták, de így jött ki. Mi pl. a szülőktől kértünk rá, és amennyi visszajön (mivel sok mindent potom pénzért kapunk, ezért van rá esély, hogy az egész összeg) azt adjuk vissza nekik. Nem a többletre hajtunk, hanem arra, hogy legyen egy emlékezetes dolog.
2009. máj. 26. 09:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Már az esküvőnk előtt szembetalálkoztunk egy esküvői hitelajánlattal az egyik banktól, jót nevezzünk rajta, mondván ki az, aki hitelből házasodik?

Mi úgy gondoltuk, hogy a szerény, 30 fős esküvőt a saját pénzünkből fizetjük, de sajnos a férjem szülei ragaszkodtak hozzá, hogy beszálljanak. Így az éttermi számlát ők fizették, minden járulékos költséget (ruha, terembérlet, gyűrűk) mi. Így is nagyon ég a képem, hogy nem tudtam őket rábeszélni arra, hogy mi fizethessük az egészet...

Az esküvő ára egyébként kijött a nászajándékokból, tehát körülbelül nullszaldósra hoztuk ki a bulit. Miután én egy elég puritán felfogású ember vagyok, ellenkezik az értékrendemmel a hét országra szóló lagzi: sajnos ismerek három olyan párt is a közvetlen környezetemben, akik milliókat áldoztak az esküvőre, utána pedig egy éven belül (az egyik pár négy hónap múlva) elváltak. Megérte? Szerintem nem... Tragikomikus egy válópernél azon vitatkozni a bíróságon, hogy hogyan osztozkodjanak az esküvői hitelen. :P

2009. máj. 26. 17:04
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a szülőket pumpolni az esküvői pénzért ugyanúgy ciki.. Nem is beszélve azokról, akik szintén hitelből 5-10 milliós autókat vesznek! Egyes emberek szeretik túlbonyolítani az életüket :)

Amúgy nem értem, mi kerül annyiba (milliókba) egy esküvőn.. Nekünk 70 vacsoravendéggel, mindennel együtt megvolt 7-800.000-ből, Pesten.

2009. máj. 26. 17:09
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a kérdezővel. Szép dolog a lagzi, de azért a jövőre is gondolni kell, mert az az egy nap elmúlik gyorsan és jönnek a szürke hétköznapokat. Ha a Provident hozza a hitelt, a rákövetkezendő héten meg már fizetheted vissza, annak meg semmi értelme. Egy napra megjátszani, hogy mindent ki tudsz fizetni zsebből butaság, csak maga alatt vágja a fát az ilyen ember. Én olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy tudtunk elég nagy lagzit szervezni hitel nélkül. Ha nem lett volna elég pénz, akkor biztos, hogy inkább kisebbet szerveztünk volna, minthogy hitelbe verjük magunkat. Az még oké, ha valaki spórol a lagzira, de hitelt felvenni rá meggondolatlanság. Gondolom, hogy az ismerősöd nem 200-300 ezret vett fel rá eleve.
2009. máj. 27. 07:41
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
17:09-es: ez nem a szülők pumpolása, ha egyszer ragaszkodnak hozzá. Nekem még anno nem volt munkahelyem (21 voltam és tanultam), mikor házasodtam. Egyértelmű, hogy az én részemről a vendégeket nem a férjemnek kell fizetni, a szüleimnek meg volt pénze rá, direkt félretették erre az alkalomra. Az más, ha hitelt kellene rá felvenni, akkor tényleg azt mondom, hogy a szülők ne verjék hitelbe magukat, de ha egyszer ők akarják fizetni és megengedhetik maguknak, akkor ezzel mi a gond? Nekik is anno kifizették a szüleik, ahogy én is ki fogom a gyerekeimnek...
2009. máj. 27. 07:46
 19/23 A kérdező kommentje:
Ha a szülők ragaszkodnak hozzá h kifizessék a cehhet, az nem pumpolás. Tényleg még sok an vannak akik erre spórolnak és örömet jelent nekik a gyereküknek esküvőt rendezni, kvázi örömet szerezni ezzel. Az más kérdés h én azért nem vállalnám mert akkor valszeg bele is szóltak volna h milyen legyen. A másik meg h azért néhol az is közrejátszik h megmutassák mennyi pénzük van mulatozni, lássa az egész utca/falu stb...
2009. máj. 27. 13:28
 20/23 anonim ***** válasza:
77%
Okok, bocsi, nem akartam senkit megbántani, a pumpolást nem azokra értettem, akinek a szülei ragaszkodnak hozzá. És ha megtehetik, miért ne tegyék? Csak azokra az esetekre értettem, amikor a pár a szülőket dönti nyomorba a lagzival. Én is egyetemista voltam, a férjem fizette a lagzit, mert az én szüleim nem engedhették meg maguknak, az övéi sem igazán, pumpolni meg nem akartunk :).
2009. máj. 27. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!