Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg sok ember vesz fel óriási hitelt csak h megmutathassa az ismerősöknek milyen nagy lagzit tud csapni?
Ismertem olyan nőt aki a fia lagzijára vett fel tetemes összeget, pedig özvegy volt. Ráadásul a fiatalok elváltak 2 hónapra rá a hitelt meg nyögi és nyugtatókon él.
Engem az "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" elvre neveltek. Nekem eszembe nem jutna. Nem is értem miért van ennyi őrült.
Pedig a szüleim ragaszkodnak hozzá ezt ők fizethessék és másoknál is így van ez felénk!
Én nem szeretném, ha ők fizetnék majd az enyémet is, de ők azt mondják, hogy számolnak ezzel és szerintük így helyes és ha nem ők fizetik el sem mernek jönni, mert az hogy nézne ki!
Szia!
A hitelek országa vagyunk.
Elég sok esküvőn voltam, senki nem vett fel hitelt, olyan viszont volt, hogy a zenekart a menyasszonytáncból befolyt pénzekből fizették ki.
Nálunk alap eset volt, hogy mi fizetjük, de a férjem szülei ragaszkodtak ahhoz, hogy adjanak pénzt, kb. a költségek 1/3-át. A többit mi ketten spóroltuk össze. Nem rongyrázás volt, egyszerűen csak így akartuk, erre vágytunk, nyilván el tudtuk volna költeni másra is a pénzt, de nekünk ez fontosabb volt, mint hogy külföldön nyaraljunk minden évben. De hitelt mi sem vettünk volna fel.
Már az esküvőnk előtt szembetalálkoztunk egy esküvői hitelajánlattal az egyik banktól, jót nevezzünk rajta, mondván ki az, aki hitelből házasodik?
Mi úgy gondoltuk, hogy a szerény, 30 fős esküvőt a saját pénzünkből fizetjük, de sajnos a férjem szülei ragaszkodtak hozzá, hogy beszálljanak. Így az éttermi számlát ők fizették, minden járulékos költséget (ruha, terembérlet, gyűrűk) mi. Így is nagyon ég a képem, hogy nem tudtam őket rábeszélni arra, hogy mi fizethessük az egészet...
Az esküvő ára egyébként kijött a nászajándékokból, tehát körülbelül nullszaldósra hoztuk ki a bulit. Miután én egy elég puritán felfogású ember vagyok, ellenkezik az értékrendemmel a hét országra szóló lagzi: sajnos ismerek három olyan párt is a közvetlen környezetemben, akik milliókat áldoztak az esküvőre, utána pedig egy éven belül (az egyik pár négy hónap múlva) elváltak. Megérte? Szerintem nem... Tragikomikus egy válópernél azon vitatkozni a bíróságon, hogy hogyan osztozkodjanak az esküvői hitelen. :P
Szerintem a szülőket pumpolni az esküvői pénzért ugyanúgy ciki.. Nem is beszélve azokról, akik szintén hitelből 5-10 milliós autókat vesznek! Egyes emberek szeretik túlbonyolítani az életüket :)
Amúgy nem értem, mi kerül annyiba (milliókba) egy esküvőn.. Nekünk 70 vacsoravendéggel, mindennel együtt megvolt 7-800.000-ből, Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!