Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit vegyek a bátyáméknak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit vegyek a bátyáméknak lagzira, és kb milyen árba szokás ilyenkor vásárolni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 21:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ.Pl a te anyagi helyzetedtől.

Kérdezd meg,h mit szeretnének.Háztartási gép,étkészlet stb...Így elég nehéz behatárolni.

Mióta élnek együtt,van-e saját lakásuk,mennyire módosak,van-e minden,amire szükségük lehetne....

Tényleg kérdezz rá,és ők majd megmondják.

2009. máj. 25. 21:36
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Felénk inkább a boríték megy, és szokás szerint legalább annyit kell beletenni, amennyibe az ellátmányotok kerül, szal ha párban mentek fejenként min. 10ezer. Függ a lagzitól is szerintem, hogy mekkora, de rokonoknak illik többet adnia.
2009. máj. 25. 21:38
 3/13 anonim válasza:
100%
Szia.Szerintem pénzt adj nekik,úgyis ők tudják mit szeretnének.
2009. máj. 25. 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én a bátyámnak nem adtam pénzt. Mondjuk nálunk egyébként sem divat ez, de ennyire szoros családi kötelék esetén szerintem egy személyes ajándék sokkal jobb. Fényképalbumot készítettem neki közös képekkel, nagyon örült neki.
2009. máj. 25. 21:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom nálunk miért lett szokás a pénz, de ha meglepit kapnak, abban benne van a lehetősége annak, hogy nem tetszik, nem örülnek annyira, vagy ha akartak is, nem biztos hogy olyat...ezen kívül meg sokan hitelt vesznek fel csak a lagzi miatt, hogy egybe kelhessenek, és a bevételből fedezik. Nem minden szülő tudja megfinanszírozni...vagy a nászutat fizetik belőle
2009. máj. 25. 22:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kissé off leszek.

22.03-as: nekem ez a hitel a lagzira, aztán a bevételből visszafizetem-típusú lagzi nagyon nem tetszik. Ahogy az sem, hogy elvárják, hogy "kifizesd" azt, amibe kerültél. Egyrészt nem kell akkora felhajtást csinálni, másrészt pedig ha meghív, hogy vele ünnepeljek, akkor ne várja el, hogy kifizessem a részemet. Ez olyan, mint amikor meghívom a barátaimat a 30. születésnapomra/házassági évfordulóra/bármire, de értésükre adom, hogy jó lenne kifizetni a cehhet. És nem zsugori vagyok, hanem csak egyszerűen nem fér a fejembe ez a mentalitás. Vén vagyok. :) Bocs, egyébként nem téged akartalak letámadni, csak a hozzászólásodról jutott eszembe.

2009. máj. 25. 22:08
 7/13 anonim ***** válasza:
47%
Ez nincs megszabva, és értelemszerűen senkinek nem róják fel, hogy kevés volt vagy sem, ezt speckó a mamám mondta, és a családban ő a protokoll menedzser. Ez ilyen kimondatlan "gesztus". De sajnos egy lagzi többszáz ropi, amiből a ruha stb. úgy sem térül meg, ha mindenki csak a saját költségét dobja be, és persze ajándékot is ugyanúgy lehet adni. De akár vásárlási utalványt is lehet adni. Szerintem már pedig az esküvőnek ez a lényege, hogy ott a fiatal pár összeszedi a pénzt, hogy elkezdhessék az életüket (vagy a háztartási eszközöket). Én még nem voltam férjnél, de nekem pl. mindenem megvan, és nem kéne még egy mikro vagy edénykészlet
2009. máj. 25. 22:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Függ erősen az anyagihelyzettől, talán főleg attól. Én személyeset adnék, biztos ismered annyira a bátyád h tudd mi a hobbija mivel lehet nagy örömet szerezni.

22.08 detto ez a véleményem. Nekünk nem volt pénzünk lagzira így szolid 12 fős esküvő lett. De ha lett volna, pl mi csináltunk volna menyasszonytáncot sem, mert az olyan koldulás. Ha lett volna lóvé akkor tényleg az lett volna a cél h mindenki jól érezze magát, ja és biztos nem azt néztem volna ki mennyit ad.....

2009. máj. 25. 22:27
 9/13 anonim ***** válasza:
26%
Még valami: akkor is illik valamit adni, és persze ha az ismerősnek lesz lagzija, akkor ők is kapnak ajándékot, ez így megy. Ki tud zsebből fizetni egy lagzit? Persze ha koplalnak rá...
2009. máj. 25. 22:28
 10/13 anonim ***** válasza:
42%

22:27-es: hát nekem a menyasszonytáncról a prostitúció jut az eszembe. Amikor minden férfi büntetlenül megforgat, mert "joga" van hozzá. "Eladó a menyasszony" - nem vagyok én tárgy, grr...

(22.08)

2009. máj. 25. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!