Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért döntöttetek úgy, hogy 5-8-10 év együttélés, és 1-2 gyermek születése után összeházasodtok?
Mérhetetlenül lenézem azt az embert, aki saját önzéséből nem akarja megadni azt a lelki és jogi biztonságot a gyerekének, hogy hivatalosan is családban nőhet fel. A papír a gyerek miatt (is) fontos, és aki legyárt x gyereket, miközben nem meri elkötelezni magát a gyereke másik szülője mellett, az önzésből (magának) csinál gyereket. Bárki lepontozhat, ismerőseimet látva, tapasztalatból mondom. Ma elválni csak néhány óra munka és vagyonszerződés mellett nem is rizikó, de aki a kezdet kezdetén nem házasodik, ritkán teszi meg később. A másik félben sokszor kimondatlan a bizonytalanság, a gyerekben pedig biztosan az, hiszen neki a szülei örök egység, ahogy nő, és felfogja a világot, nem érti, miért tagadják meg ezt a világ előtt. Ez akkor is így van, ha azzal mentegetitek magatokat, hogy nem fontos a papír. Akkor miért is mondanátok, hogy a "férjem", ha nem az. Nem, valójában szégyellitek, hogy nem vettek el titeket/ nem mentek hozzátok, és ezzel magyarázzátok a bizonyítványt.
Nálunk egy percig sem volt kérdéses, hogy összeházasodunk-e. Azért tettük, mert úgy éreztük, összetartozunk. Kevés pénzből jó hangulatú lagzink volt, a sok burzsuj a milliós rongyrázós esküvők után is a miénket emlegeti, mint etalont. A házasság a család alapja, a bizalom egyfajta kifejeződése. Aki fél tőle, az nem szereti a másikat igazán, és jobb, ha a gyerekcsinálás előtt keres mást.
Én vagyok aki kicsit kiverte a biztosítékot - a 3 válaszoló-
Maximálisan egyet értek az előttem szólóval !
Ami úgy volt 50 éve, annak nem kell úgy lennie ma is ? Kedves Péter vannak az életnek olyan folyamatai amelyek,
nem felcserélhetőek ! Teljesen mindegy, h. milyen évet írunk ! Talán senki nem vette észre, de a kérdező nem lagziról ír-kérdez, hanem házasságról ! És itt az a nr1 kifogás nem volt pénzünk olyan lagzira amilyet szerettünk volna ! Meg mindég másra kellett..... Szerintem csak arra nincsen pénz amire nem akarjuk igazán h. legyen ! Mikor mi házasodtunk albérletbe laktunk, mégis összeházasodtunk, mert úgy éreztük ez fontos, ez kell! És természetesen mindenkinek joga van, nem így gondolkodni, és úgy élni ahogy akar. De én az ilyen emberek barátságát, sőt ismeretségét messzire kerülöm ! Mert az érdek ember kiszámíthatatlan ! Ma érdekből házasodik rep.jegyért, holnap mit tesz meg érdekből ? Hol a határ ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!