Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pénzügyi gondok, val. Aki tanács?
na, kezdem az elején.
párom megkérte a kezem, 2011. májusában. úgy döntöttünk, legyen az esküvő 2012 május 26án. Anyum azt mondta, várjunk vele, akkor lesznek a vizsgáink, elég lesz arra koncentrál, meg a pénz miatt is. Oké, ebbe belementünk, tény és való, ebben igaza volt. Megbeszéltük, akkor legyen szeptember. Fel akartunk venni 1milliót, mert párom addigra dolgozni fog, elég jól fog keresni, tudnánk fizetni a törlesztőt, plusz kellene egy kis kezdőtőke is, mert szeretnénk külföldre költözni. Anyum mondta, hogy majd ő vesz fel, de igazából nem rendes hitelt, hanem olyasmit, mint az OTPnél is van, hogy lehet 'mínuszba' menni. Ennek az a lényege, hogy nagyon alacsony kamatot kell csak fizetni, ha többet vesz fel, mint a fizuja X-szerese. Ez idáig oké...
Minden le van szervezve (lefoglalva még semmi nincs ugyan, de megbeszélve igen), koszorúslányok felkérve, rokonságnak beharangozva.
Erre mostanában mondogatja, hogy gondoljuk meg, várjunk még vele, hátha nem lesz munka, nem tudjuk fizetni, stb...
(nem azért mondja, mert azt hiszi, hogy nem vagyunk egymáshoz valók, ezt megmondta)
most mi legyen???
Hozzáteszem, az volt, mikor bejelentettük az eljegyzést, hogy 'csak' 1-1,5 millát tudnak rászánni...
akkor most mi van???
Hogy győzzem meg, hogy minden oké lesz, páromat tuti felveszik oda, ahol most van gyakorlaton, én is most megyek gyakorlatra (diplomához kell 6 hónap), havi kb. 20E Ft-ot kellene fizetni, úgy, hogy itthon lakunk. Persze ha van kereset, a rezsibe beszállunk majd.
Mivel győzzem meg? Azt mondta, odaadja így is, csak gondoljuk meg... Mit mondjak, hogy jó szívvel adja?
Tudom, hogy odaadja, csak így olyan rossz...
Párom szülei sajna nem tudnak segíteni...
Nekünk kb. 250-300E Ft-unk lesz, de 700ból ki is jönne az egész
( azért kellene a millió, h elköltözhessünk, és legyen alap a külföldre költözéshez)
Nagyon köszönöm, aki végigolvassa, és megérti, mit kérdezek..:)
Én csak egyet nem értek(vagy kettőt)
Írod,hogy nem hitel,és anyud kifizeti 3 hónap alatt.Bár kétlem hogy 1 milliót 3 hónap alatt kipenget.De ha így van,akkor minek veszi fel a hitelt?? Akárhogy is nevezed,ha a banktól veszi fel az hitel vagy nevezd kölcsönnek,vagy banki tartozásnak.Akkor miért nem tesz félre minden hónapban? Ha 3 hónap alatt rendezni tudja,akkor félre is tud tenni a lagziig.
A másik amit nem értek.Írod,hogy szuper állása lesz a párodnak,mert Magyarországon összesen 3 ember van aki azt a munkát képes ellátni ami lesz neki..Ezt tényleg el kéne hinni??De tegyük fel így van.Akkor minek mentek ki külföldre amikor ilyen ritka állással otthon is szarrá kereshetné magát??
Meg végül is hogy gondolod?? Szerinted ha beleölnek egy csomó pénzt a tanfolyamára,ha szerződést írnak alá vele,akkor pár hónap és simán otthagyja?? Látszik,hogy nem vagy tisztában a kinti élettel..Ugyanis ha valaki ennyire ritka lenne mint a párod,akkor éves szerződést íratnak alá vele..Akkor nem fog tudni olyan könnyen ugrálni..
Én úgy gondolom,hogy munka terén nagyon álmodozol.
A lagzit meg(amihez sok boldogságot kívánok) ne hitelből vagy nevezd másképp kölcsönből kéne rendezni..
Ne haragudj, de én ilyen háttérrel nekem nem az lenne a legfőbb gondom, hogy valakivel hitelt vetessek fel az esküvőre. Miért nem akkor tartotok esküvőt, amikor már van rá keretetek? Miért olyan sürgős?
A munka meg: nem gondolod, hogy előre isztok a medve bőrére? Olvastam az indokait, de ez hülyeség, már bocs. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki ilyen tuti munkába szívott bele. Gyakornokoskodott, aztán hely megvan, meg minden, felköltöztek a barátnőjével Pestre, a nő el is helyezkedett, és mire minden klappolt, a srácnak az utolsó pillanatban szóltak, hogy mégse. Szóval amíg nincs aláírva semmi, én nem vennék mérget rá. Biztos nem jogot tanulsz, de gondolod, hogy a munkáltató ilyen hatalmas összegeket költ egy gépre, akkor majd olyan szerződést köt a pároddal, ami alól akkor lehet "büntetlenül" megpattanni, amikor csak akar? Szerinted csak ti vagytok ilyen rafkósok, hogy majd itt dolgozik egy darabig, jól keres, amikor meg megvan a külföldi meló, akkor meg megpattantok? A munkáltatónak meg tuti, 100%-ra tisztességesek a szándékai, ártatlan, és mindent betart, amit ígér? Mellesleg ha a berendezést megveszik, akkor szükség van rá, nyilván nem egyetlen emberre számítanak, mikor azt megveszik (a villamos is elütheti). Ne haragudj meg a nyers szavakért, de annyira álomvilágban éltek, hogy csak na. Nincs ezzel gond, fiatalok vagytok, még nem léptetek ki az ÉLETBE, de akkor legalább hallgatnátok a tapasztaltabbakra, pláne, ha az övével akarjátok verni a csalánt...Mert azért a hitel nem a ti neveteken lenne. Ha így is nektek kell kifizetni, akkor ne lenne jobb a lelkiismeretetek, ha előbb spórolnátok, és abból szőnétek nagyszabású terveket? Ha annyira tuti, jól fizető munka, akkor meg miért csak havi 20 ezres tételekben törlesztenétek? Ha kicsit is nyitott szemmel élsz, akkor az elmúlt 1-2 évben azt megtanulhattad: ebben az országban már a sem biztos, ami elmúlt.
Nehogy felvegyetek hitelt! Inkább legyen a megyeházán egy szerény esküvő, utána a barátokkal egy jó piknik (mindenki hoz v.mit hozzá), de ne verjétek magatokat adósságba!
A közös életre meg spóroljatok, mint az állat.
Miért nem mentek ki dolgozni, gyűjtögettek, félreraktok akár 1-2 évig, majd utána csináltok nagy esküvőt? Megkérdezhetem, hogy hány évesek vagytok?
A párommal mi is jegyben járunk 1-2 akár még 3 évig is, de nem verjük magunkat költségekbe, hanem mikor mennyit tudunk, azt félrerakjuk rá. Nem kell elsietni a dolgokat, csak hagyjatok időt rá, hogy kialakuljon.
Én bankban dolgoztam (most GYES-en vagyok), a folyószámlahitel a legrosszabb fajta hitel. Nagyon becsapós, bonyolult a kamatszámítása és egyáltalán nem olcsó. Most tele vannak a hírek a lakáshitelesekkel, de nekem rengeteg olyan ügyfelem volt, aki emiatt ment tönkre.
Az, hogy esküvőre veszel fel hitelt, a te dolgod, én sosem tenném. Párom is informatikus, neki is beruháztak a mindenféle számítógépre, vizsgákra - mégis elküldték.
Ja, amúgy a "pénzügyi gondok" máshol kezdődnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!