Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok mennyire szent és sérthetetlen az esküvő?
Gondolok itt az esküvő napjára, nem a házasságra. Azért kérdezem, mert egy másik kérdésben volt egy videó, ahol egy nénike a menyasszony ruháját igazgatja, meg is botlik. Elég vicces volt, de az egyik válaszoló hölgy teljesen felháborodott és kijelentette, hogy ő 50 ezer forint kártérítést kérne, vagy nem állna többet szóba a nénivel.
Persze, mindenki szép esküvőt szeretne, de... ilyen dolgok szerintem nem teszik tönkre az egészet, maximum szereznek a vendégeknek pár vicces percet. (Az alkoholista rokon esetéről ne beszéljünk, az más dolog, azt én sem tűrném, meg sem hívnám. Az sokkal súlyosabb.) Valahogy én az életem fontos eseményeinél fel vagyok készülve, hogy becsúszhat ilyen kisebb baki, de nem érzem őket olyan eget verő katasztrófának. Ti hogy álltok vele?
Kis malőrök beleférnek. Láttam pár esküvői bakis videót, hát némelyik már nem kis malőr kategória. XD mikor a fotós nekiesik az oltárnak, stb...
Egy volt tanárnőm mesélte, hogy az ő esküvőjükön eltűnt a vőlegény slusszkulcsa, így mikor kijöttek a templomból, nem tudtak elindulni a lagzi helyszínére. Aztán végül előkerült a pótkulcs, amiért valakit elküldtek és minden megoldódott.
Az ilyenek kellenek, hogy 20 év múlva lehessen mit mesélni röhögve az unokáknak. Rengeteg esküvőn voltam már. Történtek dolgok.
1.Csóknál a férj letrüszkölte a menyasszonyt. Mindenki csak nevetett, az ifjú pár is.
2.A menyasszony leette az esküvői ruháját valami feltűnő narancssárga étellel, de ő büszkén ment benne végig az oltár elé(mai napig csodálom érte)
3.Az étteremben leszakadt az asztal a még fel nem vágott torta alatt. Jó nagy torta volt. Szegény asztal.
4.A pap beszéde alatt egy kisfiú kiszaladt az orgonához és az anyja 10 centis magassarkúban utánafutott. (Ez a kedvencem..)
Biztos történt még valami, csak nem jut eszembe.
".A menyasszony leette az esküvői ruháját valami feltűnő narancssárga étellel, de ő büszkén ment benne végig az oltár elé(mai napig csodálom érte) "
Jesszusom, hogy lehet valaki olyan hülye, hogy az esküvő előtt zabál a menyasszonyi ruhában??? :D
Biztos éhes volt szegény, nem volt idő enni a nagy sürgölődésben. :D
Anyukám most mesélte, hogy egyik esküvőn, ahol volt, annyira bepánikolt a vőlegény, hogy majdnem elájult, aztán mikor kérdezte a pap, hogy akarja-e a menyasszonyt feleségének, azt mondta, hogy nem. A pap visszakérdezett, de akkor már igent mondott és elnézést kért.
Szerintem az apró bakik csak emberivé teszik az egészet. Én, mikor befelé mentünk a házasságkötő terembe, megbotlottam. Csak a fotós látta, és csak nevettem egyet, istenem, nem ér annyi, hogy ezen idegeskedjek...
A "lagzinkban" pedig egyik barátom leverte a grillázstortánkat a hűtőben, ami darabokra tört. Addigra a hangulat a tetőfokon volt, csak nevettem a rémült arckifejezésén és mindenkinek végigkínálgattuk a dirib-darabokat. Nem ez számít. :)
Én viszonylag lazán állok hozzá. Pl. van aki még azt is előírja a koszorúslányoknak, hogy miben legyenek. Valóban nagyon szép látvány, mikor egységesen vannak felöltözve a koszorúslányok, de én mégis inkább úgy vagyok vele, hagy öltözzön mindegyik koszorúslányom a maga által választott szerinte legszebb ruhába. Nem érdekel, ha tiritarkák lesznek is, nem sok olyan alkalom van az ember életében, amikor királylánynak öltözhet, hát hagy öltözzenek olyan királylánynak, amilyen nekik tetszik, vagy nekik jól áll.
Ez csak egy példa.
Tovább megyek: szeretném ha nagyon szép lenne a terem, de azért annyira nem, hogy egy vagyont költsek rá. Én magam fogom feldíszíteni, már van egy csomó ötletem, rendelgettem hozzá anyagokat, kb. 15.000 Ft-ból fog kijönni. Biztos nem lesz olyan elegáns, mint azokon a székszoknyás képeken, de igazából nem is szeretném ha annyira tökéletes lenne.
Amit viszont nagyon nehezen tolerálok, ha nem tudnának viselkedni, esetleg összevesznének a nagy napon a rokonaim. Családom egyik fele erre kifejezetten hajlamos, politikai dolgokon összebalhézni temetéseken, stb...na ez nem fog előfordulni az esküvőmön, ugyanis nem fogom őket meghívni:) Nagyanyám is lemarad így az esküvőmről, mert annyira sznob, hogy tutira leszólná a párom családja által szervezett lagzit, készített ételeket, na ilyen mindenben rosszat kereső embereket se tűrök meg az én esküvőmön.
Remélem, párom családtagjai tudnak majd viselkedni, nagyobb ünnepeken még nem találkoztam velük, de egyelőre az a benyomásom, hogy ezek az egyszerű földműves, dolgos emberek sokkal kultúráltabban tudnak viselkedni, mint az én értelmiséginek mondott családom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!