Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Legyen esküvő/lagzi, vagy ne? Már nagyon el vagyok keseredve!
A vőlegényemmel nagyon szeretnénk már összeházasodni. Idén nyárra terveztük az esküvőt.
Az a probléma, hogy sok olyan rokonom van, akiket nem szeretek. Többek közt az apumat és az Ő családját (mamám, apu öccse, annak a felesége, + a gyerekeik)
Apu öccsével még nem is mondanám, hogy rossz a kapcsolatom, (keresztapám) és a gyerekekkel sem, csak az a probléma, hogy apum alkoholista, és nagyon agresszív.
Tönkre tettem a gyerekkorunkat, és anyukámat lelkileg kikészítette. Ezt még a mai napig nem tudtam kiheverni, így általában kerülöm apu társaságát. A keresztszüleim viszont nem látják ezt a problémát. Ők nem tudják, hogy milyen apu valójában, pedig már elmeséltük nekik.
Azt gondolják, hogy apu "csak néha iszogat" és mi vagyunk a gonoszok, hogy emiatt balhézunk, és nem tudjuk tolerálni, hogy néha kicsit kirúg a hámból.
Mamámat nem is említeném, Ő ugyan olyan, mint apu. Ráadásul már kisgyerek korom óta tojik a fejembe, beszólogat, és másik mamámat (anyu anyukáját)cseszegeti megállás nélkül..
A lényeg, hogy aput és mamát nem szeretném látni az esküvőnkön. Viszont, ha apu családját elhívom, akkor egész este azt hallgathatom, hogy milyen hálátlan gyermeke vagyok apámnak, hogy még az esküvőmre sem invitáltam meg.
Szívem szerint nem hívnám meg apu egész retyerutyáját. Tudom, hogy nélkülük sokkal felszabadultabb, és családiasabb lenne a hangulat. Évente kb 2x látom őket, és akkor is érezhetően nem látnak minket szívesen.
Viszont, ha nem hívnám el őket, akkor abból tuti hatalmas sértődések lennének. Ráadásul sok helyről hallom vissza, hogy "nem teheted ezt apáddal.. hívd meg... mégis csak az apád... csak kibírod valahogy..stb"
Szóval, már azon gondolkozom, hogy inkább nem szeretnék esküvőt. Legalábbis nem olyat, amin ott van a családom.. Csak mi ketten a vőlegényemmel, meg 2 tanú.. Pedig minden álmunk az volt, hogy együtt "ünnepelhessünk" a szeretteinkkel.. Meg anyukámmal, a testvéreimmel, és a többi olyan rokonommal, akiket szeretek, nagy kitolás lenne ez a 2 tanús esküvő.. Tuti rosszul esne neki.
Légyszi, segítsetek! Mit tanácsoltok? Mit tegyek? Már annyira el vagyok keseredve :((
Nahát ez majdnem olyan mint a mi esetünk. Én is sokat rágódok, hogy meghívjuk vagy ne, de a lényeg, hogy ez pont nem az a nap amikor "csak kibírod valahogy". Ez az esküvőd, remélhetőleg életed egyetlen ilyen napja.
Az apukád felnőtt ember, akinek vállalni kell a következményeket a tetteiért. Javaslom (nálunk bevált), üljél le vele beszélni, és mondd meg, hogy mit érzel, és neked is rosszul esik, de ha nem viselkedik, akkor bizony nem hívod meg.
Remélem segítettem!
Negyedik vagyok:
Az enyém is ilyen, az az elintézési módja, h üvölt és rádcsapja az ajtót. Én leültem vele, és megmondtam, h most végighallgat, nem szól bele, nem mond rá semmit, átgondolja és ha akar keressen meg.
Ne legyél elkeseredve!
Miről is szól egy esküvő? Két ember szerelméről, esküjéről, összetartozásáról, boldogságáról.
Ez csak a TI napotok!
Azt hívtok meg akit AKARTOK! és nem azt akit elvileg meg kellene.
Már miért kellene? Ez nem kötelező!
Azt mondod apud alkoholista és durván bánt veletek stb. Most tegyük fel az esküvődön is szépen a garatra önt, majd elkezd duhajkodni, kiabálni, balhézni... az egész esküvődön görcsbe lesz a gyomrod és végigbőgöd az egészet hogy apud elcseszte az egyetlen napot ami csak kettőtökről szól(t volna ha ő nem lett volna ott) !
Voltam már olyan esküvőn ahol a menyasszony apja úgy berúgott és balhézott hogy a menyasszony testvérei ( az apuka tulajdon fiai) löködték ki az ajtón és fulladt verekedésbe mert folyton szidott mindenkit, hőzöngött, meg sértegetett. Na nem is kell mondanom hogy alapból elment a kedve a vendégeknek a bulizástól, alig vártam hogy hazahúzhassak onnan.. a menyasszony meg szétbőgött fejjel gubbasztott egy széken...
Ez kell neked is???
NEEEM!
Hát akkor mi a kérdés?!
Nem, nem bírod ki sehogy mert ez csakis a Ti kettőtök napja és nem ronthatja el senki és semmi!
Nem kell meghívni az apai ágról senkit, ennyi. Miért érdekel hogy majd mit fognak rólad mondani?? Ne másoknak akarj megfelelni, az élet nem erről szól! Csak magadnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!