Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Legyen esküvő/lagzi, vagy ne?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Legyen esküvő/lagzi, vagy ne? Már nagyon el vagyok keseredve!

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel nagyon szeretnénk már összeházasodni. Idén nyárra terveztük az esküvőt.

Az a probléma, hogy sok olyan rokonom van, akiket nem szeretek. Többek közt az apumat és az Ő családját (mamám, apu öccse, annak a felesége, + a gyerekeik)

Apu öccsével még nem is mondanám, hogy rossz a kapcsolatom, (keresztapám) és a gyerekekkel sem, csak az a probléma, hogy apum alkoholista, és nagyon agresszív.

Tönkre tettem a gyerekkorunkat, és anyukámat lelkileg kikészítette. Ezt még a mai napig nem tudtam kiheverni, így általában kerülöm apu társaságát. A keresztszüleim viszont nem látják ezt a problémát. Ők nem tudják, hogy milyen apu valójában, pedig már elmeséltük nekik.

Azt gondolják, hogy apu "csak néha iszogat" és mi vagyunk a gonoszok, hogy emiatt balhézunk, és nem tudjuk tolerálni, hogy néha kicsit kirúg a hámból.

Mamámat nem is említeném, Ő ugyan olyan, mint apu. Ráadásul már kisgyerek korom óta tojik a fejembe, beszólogat, és másik mamámat (anyu anyukáját)cseszegeti megállás nélkül..

A lényeg, hogy aput és mamát nem szeretném látni az esküvőnkön. Viszont, ha apu családját elhívom, akkor egész este azt hallgathatom, hogy milyen hálátlan gyermeke vagyok apámnak, hogy még az esküvőmre sem invitáltam meg.

Szívem szerint nem hívnám meg apu egész retyerutyáját. Tudom, hogy nélkülük sokkal felszabadultabb, és családiasabb lenne a hangulat. Évente kb 2x látom őket, és akkor is érezhetően nem látnak minket szívesen.

Viszont, ha nem hívnám el őket, akkor abból tuti hatalmas sértődések lennének. Ráadásul sok helyről hallom vissza, hogy "nem teheted ezt apáddal.. hívd meg... mégis csak az apád... csak kibírod valahogy..stb"

Szóval, már azon gondolkozom, hogy inkább nem szeretnék esküvőt. Legalábbis nem olyat, amin ott van a családom.. Csak mi ketten a vőlegényemmel, meg 2 tanú.. Pedig minden álmunk az volt, hogy együtt "ünnepelhessünk" a szeretteinkkel.. Meg anyukámmal, a testvéreimmel, és a többi olyan rokonommal, akiket szeretek, nagy kitolás lenne ez a 2 tanús esküvő.. Tuti rosszul esne neki.

Légyszi, segítsetek! Mit tanácsoltok? Mit tegyek? Már annyira el vagyok keseredve :((

2012. jan. 6. 15:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy ha nem hívod meg apukádat, akkor lehet, hogy bosszúból anyukádon veri le, akár szó szerint. Hogy ő ki van közösítve, ki tudja sértettségében jól bemos egyet anyukádnak. Szóval gondold meg. Én nem szívesen kockáztatnám a testi épségét, de ha nem is verné meg, akkor is neki kéne otthon hallgatnia az ordítozását.

Ismerem az ilyen fajta embert, még hónapokkal, évekkel később is képes lenne ordítozni emiatt. És ugye, anyukádon töltené ki a mérgét.

Szóval szerintem csak apukádat hívd meg, az ő rokonságát ne. Egy nemkívánatos személyt könnyebb kezelni, mint többet. És könnyebb úgy felszabadultan mulatni, hogy ha csak egyetlen nemszeretem ember van jelen.

Esetleg a szertartásra meghívhatod a retyerutyát is, de ha szíved szerint azon sem látnád őket szívesen, akkor inkább ne. Nem vesztesz vele sokat, ha úgyis csak 2x találkoztatok egy évben, és akkor sem fogadtak szívesen.

2012. jan. 6. 16:27
 12/13 anonim ***** válasza:
Unokatestvérem apja szintén alkoholgondokkal küzdött, de a lánya esküvője előtt 3 hónappal már egy kortyot sem ivott, és a lagzin is csak akkor rúgott be, akikor a menyasszonytól engedélyt kért olyan hajnal 4 tájban. Na mondjuk akkor tacsakrészegre itta magát. Viszont ott az apa saját magától tudta, hogy az a lánya legfontosabb napja, és nem tette tönkre. Igazából ha tudsz, ülj le vele úgy beszélni, hogy most csak Te beszélsz, elmondod mik a feltételeid az esküvődön való részvételére. Ha meg tudja csinálni, meghívod, ha nem, akkor felejtse el, hogy ott lehet a nagy napodon. A reakcióból le fogod tudni szűrni, hogy mi lesz. Én ezt csinálnám! Aztán sok sikert, ne hagyd, hogy tönkretegyék életed legszebb napját! :)
2012. jan. 7. 22:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Nagyon kedvesek vagytok! :)

Írta valaki (azt hiszem az utolsó előtti válaszoló) hogy nehogy anyukámon verje le a balhét apu. Az az igazság, hogy apura nem annyira jellemző a verekedés, de alapjáraton borzasztó agresszív. Ordibál, tör-zúz, szekrényeket borogat, fenyegetőzik.

Igazad van abban, hogy anyut hibáztatná azért, mert Ő nem lett meghívva!! Tényleg ilyen!

Egyszer, csináltunk egy meglepetés szülinapi bulit a hugomnak, amire aput nem hívtuk el.. csak anyut. Nagyon megsértődött, és anyuval veszekedett miatta.. Pedig a bulit az öcsémmel szerveztük. Anyun csattan mindig az ostor. Biztos, hogy ebben az esetben is így lenne... :/

2012. jan. 8. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!