Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hordjuk Magyarországon jobbkézen a gyűrűt, amikor a világ többi részén a bal kéz ujján viselik?
Az utolsó kivételével eléggé el vannak tájolva az emberek. Esküvő előtt, tehát az eljegyzéskor a bal kéz gyűrűsujjára húzzuk, és esküvőkor kerül át a jobbra. Ez Magyarországon így szokás! Aki mást mond az téved.
Hogy mi miért csináljuk így ésmiért nem úgy, ahogy más országok? Erre én is kiváncsi lennék. :)
23N
Ehh. Micsoda válaszok :D
Eljegyzéskor a bal kézre húzzák fel, esküvő után pedig a jobb kézre kerül.
"ez az egész világon egyedül Japánban van még így"
meg Kínában, meg Koreában, meg Malajziában, meg Szingapúrban, meg Taiwanban, meg Vietnámban, meg Kelet-Afrikában. Azért annyira nem különleges dolog ez :D
Érdekes,hogy mennyit változik a világ,a szokások.
Én nem vagyok már mai csirke.Amikor először mentem férjhez 19 évesen az jó 30 éve volt.
Anno annak idején nekem azt mondták,hogy a jegygyűrűt azért hordod a bal gyűrűs ujjadon,mert ez áll a legközelebb a szívedhez.(és ugye az esküvő a szívről,szeretetről szól) Tudom hogy ez egy régi babona de jó volt hallani..De hogy ma miért jobb kézen van?? Sajnos nem tudok érdemleges választ adni.
A jegygyűrű Magyarországon kb 200 éve a jobb kézen van.
Egyszerűen azért mert bemutatkozásnál ezt nyújtjuk (ezt csókolták meg régen) és így azonnal látható, kesztyűben is érezhető volt, hogy van-e gyűrű.
Hogy másutt miért van a balkézen azt nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!