Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meglehet ezt valahogy oldani vagy nem?
A helyzet az, hogy múlthéten párommal bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőhöz. Megkaptuk a 16ezer forintos csekket, amit a szertartás előtti hónapig kell befizetni ill., a listát, hogy mire kell zenét vinnünk és milyen plusz szolgáltatást vehetünk igénybe (pezsgőzés, szülőköszöntés, etc.).
November elején, mikor összegyűlt a két család (többek közt a névnapom miatt is), akkor párommal 'bejelentettük', hogy jövőre összeházasodunk, de még senkinek nem szeretnénk szólni (többi rokon, család ismerősök, barátok), mert még nem tudjuk, hogy tudunk -e vállalni 'nagy' esküvőt (max. 1 millió HUF) vagy csak a klasszikus 'két tanús' esküvőnk lenne.
Húzódtak a szemöldökök, ment a háttérben a susmogás, de minket nem különösebben érdekelt ez.
Állandóan azzal jönnek a szülők mind a két részről, hogy milyen esküvő lesz? Milyen lesz a ruhám? A virágok, etc..?!
Nos, amiért nem akartuk nagyobb dobra verni, az ugye a pénz volt, mivel tegnap derült ki, hogy jövőévben az adózáskor valószínűleg nekünk kell befizetnünk (párom vállalkozó). Így ebből adódik, hogy marad a 'két tanús' esküvő... nem vagyunk boldogak tőle, de hitelt nem fogok egy esküvő miatt felvenni nyilván.
Viszont emiatt a drága édesapám és anyósom megsértődött, hogy mi az, hogy a családot kizárjuk ebből?! Mondtam nekik, hogy 5 hónapos lányunk mellett inkább rá költök, mint a szűkebb családi körre, akik alapból összesen (mind a két részről) vannak 50-en. És ők a kötelező kategória, akiket meg kellene hívnunk.. Ebben nincsenek benne a legjobb és jó barátok, azok az ismerősök, akiket pelenkás korunk óta ismerünk és stb...
Mit csináljak, hogy ezt megértsék?! Tudom, hogy nekik egy esküvő a minden ... de, ha egyszerűen ennyi lesz, mert erre futja, akkor mért nem értik meg?!
Igen, jól érted.
Egyszerű a magyarázat. Felvetődött tegnap ez a téma, ahol közöltük nekik, hogy ez várható (amit írtam). Ekkor jött tőlük az, hogy elkezdték sorolni, hogy kiket kellene akkor is meghívnunk. 34 fő a párom részéről, 16 az én részemről ... A szüleink ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenkit hívjunk meg, aki rokon. De, kérdem én (mint tőlük is), ha nincs miből, akkor mégis MIBŐL !?!?!
Ja és mi vagyunk jelenleg a sz@r, szemetek ...
Ha ennyire szeretnék, amit megértek hát kérdezd meg mennyit szánnak rá, mert nektek sajnos nincs erre a célra semennyitek. Nem kell megsértődni ki kell nyitni a pénztárcát! Lehet kiderül Ők tettek félre erre a célra és mindenki boldog lesz. Remélem!
Sok boldogságot!
Szerintem azért mindig van arany középút. Én azt csinálnám, ha így állnánk anyagilag, hogy esküvőre meghívnám a rokonokat, lagzi pedig nem lenne, se egyéb éttermi mulatság.
Így a rokonok sem maradnak le a nagy eseményről és nektek se megy rá a gatyátok :)
Óhh.. kedves utolsó!
Ez nálam nem játszik, hogy rákérdezzek, mennyit szánnak rá az esküvőnkre. Engem alapból úgy neveltek a nővéremmel együtt, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér. Sőt! Ha lehet, akkor csak a takaró feléig, mert sosem lehet tudni, hogy ...
Én nem kérek tőlük semmi segítséget. Én úgy költöztem el otthonról a páromhoz, hogy onnantól a saját lábamon kell megélnem és nem ő rajtuk.
Pedig ennyi.
Esküdtök két tanúval, vagy perkáljanak az öregek, ha mulatni akarnak...
Igen, meglehetne oldani így is az esküvőt:
1) Csak a szertartás, aztán mindenki "mehet" jobbra vagy balra.
2) Svédasztalos 'menü', ahol a mi lakásunkba (48m2) tömörülnénk 50-en, egy 5 hónapos csecsemő és egy másfél éves tacskó mellett.
De (!) ez nem ilyen egyszerű ám! Ennél ők sokkal bonyolultabbak és érthetetlenek. Mint írtam, ők kérdezgették a díszítést, az esküvői ruhámat, a virágokat, a kocsidíszítést, a koszorúslányokat (mert arra sok tippet kaptam ám - konkrétan 10 nevet ...) és a többi. Ezekből adódóan nekem nem úgy jön le, hogy nekik tökéletesen megfelelne a felső 2 változat az esküvőre.
Ha ilyen egyszerű lenne a dolog, akkor nem kérdeznélek Titeket, hogy mit javasoltok?!
Nem a lakásban, hanem az anyakönyvi hivatalban volt.
Egyébként Én az első ilyen kérdésnél közöltem volna, hogy amilyenre pénzt adnak, mert nektek van rá 20000, abból 16 a díj a többiből találják ki ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!