Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg a szülők lehúzása, ha a karikagyűrűkhöz ők adják az aranyat?
Régen meg az volt a szokás, h a fiú családjából valakinek a gyűrűjét adták a lánynak. Így a házassággal a családba került a lány és a gyűrű is a családban maradt. Ha ez egy kicsit módosul arra, h a lány családjából besegítettek, az nem érdekes.
Egy dolgon viszont el kell gondolkodni. Ha most összeszedtétek az összes otthon fellelhető aranyat és neked van egy testvéred, akinek a gyűrűjére nem lesz arany, az akkor fair lesz-e?
A rokonságnak semmi köze hozzá. A szülők örömmel adták, a gyűrűk - remélhetőleg - egy életre szólnak.
Követelőzni nem szép dolog, de mint írtad, ti nem ezt tettétek. Örüljetek a gyűrűknek, és t.o.j.d. le az irigyeket. Sok boldogságot!
Ahogy olvastam a kérdést, az volt az első reakcióm, hogy persze nincs ezzel baj.
Aztán elolvastam a kifejtést és háááát.....
Van egy luxus igényetek, amit nem engedhettek meg magatoknak (és valójában nem is ésszerű).
Szóval így ez egy fajta lehúzás a szememben is egy értelmetlen célért, de persze másnak nincs köze hozzá (de attól még az marad).
Igen. igen!
Ha vastag gyűrűt, nagy lakást, dínom-dánomot akarsz, akkor teremtsd meg magadnak. Ha testvéred van, őrá is gondolj. Amit te kapsz, az neki is jár.Egyébként az öcsém is, meg a én is pontosan így jártunk . A nővérem mindent "felélt" előlünk, és nekünk semmi sem maradt.
De ne is izgasd magad. Legfentebb majd nem szólnak hozzátok. De hát vesszen a férgesse.
Jól írtad: " nem követelőztünk, csak rákérdeztünk..." így megy ez.
Kedves naívka:
" hogy esetleg lenne-e otthon elfekvő arany, mert mi azt megvennénk pár ezer foritért "
Szal. te valóban nagyon buta vagy, vagy nagyon kapzsi. A törtarany középárfolyamon 10000/gramm. Vagyis a család olyan 150000 ft-al szállt be a gyűrütökbe. Elfekvő arany....csak rád várt.
Köszönöm a válaszokat!
Megengedhettük volna magunknak a "luxus" gyűrűt. Mi ki is néztük, hogy milyen lesz. Kérdezték a szülők, mi elmondtuk, és akkor kezdődött az egész, hogy így nem lesz jó, mert túl nagy összeg, és akkor kérdezték, hogy nincs-e valami mód rá, hogy kisebb legyen az összeg. Mi akkor mondtuk ezt, amit az ötvösök mondtak a törtaranyról, és megkérdeztük, hogy van-e otthon, mert akkor mi azt megvennénk, de a szülők reakciója az volt, hogy mivel az esküvőben semmit nem fizetnek, ezért ez az ő nászajándékuk. És maradt otthon arany még a testvéremnek is, a vőlegényemnek pedig idősebb, házasságban élő testvére van.
szerintem meg egyáltalán nem gáz..Anno a szülők fizették a lagzit,mindent,csak,h a gyerekek közös életet kezdhessenek..Manapság van ez a"majd én megmutatom"hozzáállás,mondjuk nyilván ebben közrejátszik,h általában később házasodnak az emberek...Nekünk az esküvő teljes költségét fizették a szülők,nem azért,mert nem tehettük volna meg,h mi álljuk,ők nem engedték,sokak szemében ez is gáz,na pont lekakkantom magasról.
A testvér kérdésre reagálva,szerintem ő pénzbeli,ill. egyéb támogatást fog1 kapni,mert az a szülő,aki az egyiket támogatja,a másikat is fogja...
Ja,annak,aki szerint 10000/g a törtaranynak,mondd már légyszives,h hol,mert akkor én is oda viszem....Én a legjobb árú felvásárlást 7-8ezerért láttam,de ez a legjobb,az 5-6 inkább a jellemző...
Aki irigy,mert őt nem támogatták,az így is,úgy is be fog szólni, aki meg nem,azt nem érdekli...ennyi...
3. vagyok, akkor leírom egyértelműbben, amit gondolok:
A lehúzás az szerintem, ha követelőznek. Az, hogy ELFOGADJA, amit adni akarnak, nem lehúzás (főleg, hogy semmi mást nem fizetnek, tehát nem csak áll, és elfogadja a túl sokat). Azért meg főleg nem kéne megszólni (itt sem!!!), hogy MIT KAP NÁSZAJÁNDÉKBA. Ahhoz főleg senkinek semmi köze.
9-nek: bár nem tőlem kérdezted, de kíváncsi lettem, így megnéztem és ezt találtam "arany-árban":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!