Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg a szülők lehúzása, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg a szülők lehúzása, ha a karikagyűrűkhöz ők adják az aranyat?

Figyelt kérdés
Karikagyűrű választásnál semmiképp nem szerettünk volna vékony gyűrűt, mivel úgy gondoltuk, hogy ez legyen igazán tartós, mert szeretnénk mindig hordani. Körbenéztünk, és amik már tényleg anyaggal teli gyűrűk voltak, azok 150 ezer ft-nál kezdődtek. A szülők ezt hallva, csak hüledeztek, hogy ennyi pénzt ne adjunk ki erre. Mi sem nagyon akartunk ennyit áldozni rá, így megszületett az ötlet, hogy kellene szereznünk törtaranyat, de hát egyikünk sem kapott soha arany ékszert, így a szülők adtak össze 15 gramm aranyat. Ebben van elszakadt nyaklánc, nagyszülő gyűrűje, nagyszülőknél talált "dugi" arany is. Ezután találtunk egy ötvöst, aki viszonylag olcsón megmunkálja, így álmaink gyűrűjét fogjuk megkapni töredék árért. De a rokonságban többen a szájukra vettek minket, hogy undorítóan viselkedünk, ugyanis ezt nekünk kellene kifizetni, nem pedig a szülőket lehúzni, és milyen dolog az, hogy összeházasodunk, de a karikagyűrűket szülői segítséggel vesszük meg. Az esküvő költségeit mi fizetjük, és a gyűrűket is, de a szülők úgy gondolták, hogy amit így meg tudunk spórolni, az a pénz jól fog nekünk jönni. Nem követelőztünk, csak rákérdeztünk, hogy esetleg lenne-e otthon elfekvő arany, mert mi azt megvennénk pár ezer ft-ért, mert még akkor is sokat tudtunk volna spórolni.
2011. nov. 15. 22:47
 1/10 anonim válasza:
82%
Ne foglalkozzatok velük.
2011. nov. 15. 22:48
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Régen meg az volt a szokás, h a fiú családjából valakinek a gyűrűjét adták a lánynak. Így a házassággal a családba került a lány és a gyűrű is a családban maradt. Ha ez egy kicsit módosul arra, h a lány családjából besegítettek, az nem érdekes.

Egy dolgon viszont el kell gondolkodni. Ha most összeszedtétek az összes otthon fellelhető aranyat és neked van egy testvéred, akinek a gyűrűjére nem lesz arany, az akkor fair lesz-e?

2011. nov. 15. 23:01
 3/10 anonim ***** válasza:
75%

A rokonságnak semmi köze hozzá. A szülők örömmel adták, a gyűrűk - remélhetőleg - egy életre szólnak.

Követelőzni nem szép dolog, de mint írtad, ti nem ezt tettétek. Örüljetek a gyűrűknek, és t.o.j.d. le az irigyeket. Sok boldogságot!

2011. nov. 15. 23:04
 4/10 anonim ***** válasza:
42%

Ahogy olvastam a kérdést, az volt az első reakcióm, hogy persze nincs ezzel baj.

Aztán elolvastam a kifejtést és háááát.....

Van egy luxus igényetek, amit nem engedhettek meg magatoknak (és valójában nem is ésszerű).

Szóval így ez egy fajta lehúzás a szememben is egy értelmetlen célért, de persze másnak nincs köze hozzá (de attól még az marad).

2011. nov. 15. 23:14
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Igen. igen!

Ha vastag gyűrűt, nagy lakást, dínom-dánomot akarsz, akkor teremtsd meg magadnak. Ha testvéred van, őrá is gondolj. Amit te kapsz, az neki is jár.Egyébként az öcsém is, meg a én is pontosan így jártunk . A nővérem mindent "felélt" előlünk, és nekünk semmi sem maradt.

De ne is izgasd magad. Legfentebb majd nem szólnak hozzátok. De hát vesszen a férgesse.

Jól írtad: " nem követelőztünk, csak rákérdeztünk..." így megy ez.

2011. nov. 16. 00:40
 6/10 anonim ***** válasza:
62%

Kedves naívka:

" hogy esetleg lenne-e otthon elfekvő arany, mert mi azt megvennénk pár ezer foritért "

Szal. te valóban nagyon buta vagy, vagy nagyon kapzsi. A törtarany középárfolyamon 10000/gramm. Vagyis a család olyan 150000 ft-al szállt be a gyűrütökbe. Elfekvő arany....csak rád várt.

2011. nov. 16. 00:51
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megengedhettük volna magunknak a "luxus" gyűrűt. Mi ki is néztük, hogy milyen lesz. Kérdezték a szülők, mi elmondtuk, és akkor kezdődött az egész, hogy így nem lesz jó, mert túl nagy összeg, és akkor kérdezték, hogy nincs-e valami mód rá, hogy kisebb legyen az összeg. Mi akkor mondtuk ezt, amit az ötvösök mondtak a törtaranyról, és megkérdeztük, hogy van-e otthon, mert akkor mi azt megvennénk, de a szülők reakciója az volt, hogy mivel az esküvőben semmit nem fizetnek, ezért ez az ő nászajándékuk. És maradt otthon arany még a testvéremnek is, a vőlegényemnek pedig idősebb, házasságban élő testvére van.

2011. nov. 16. 07:00
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Én az ilyen rokonokat meg se hívnám. Nem vagyok kíváncsi az irigykedésre és rossz akarásra. Tudod ilyenkor mindenki jobban tud mindent, mindenki okosabb nálatok.... Várd ki mire az ő gyerekük fog oda kerülni mi lesz. Mindig ez van. Könnyű a másikat megszólni, azután az ő gyereke még rosszabb lesz később. Nálunk legalábbis 90%-ban ez történt.
2011. nov. 16. 09:59
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

szerintem meg egyáltalán nem gáz..Anno a szülők fizették a lagzit,mindent,csak,h a gyerekek közös életet kezdhessenek..Manapság van ez a"majd én megmutatom"hozzáállás,mondjuk nyilván ebben közrejátszik,h általában később házasodnak az emberek...Nekünk az esküvő teljes költségét fizették a szülők,nem azért,mert nem tehettük volna meg,h mi álljuk,ők nem engedték,sokak szemében ez is gáz,na pont lekakkantom magasról.

A testvér kérdésre reagálva,szerintem ő pénzbeli,ill. egyéb támogatást fog1 kapni,mert az a szülő,aki az egyiket támogatja,a másikat is fogja...

Ja,annak,aki szerint 10000/g a törtaranynak,mondd már légyszives,h hol,mert akkor én is oda viszem....Én a legjobb árú felvásárlást 7-8ezerért láttam,de ez a legjobb,az 5-6 inkább a jellemző...

Aki irigy,mert őt nem támogatták,az így is,úgy is be fog szólni, aki meg nem,azt nem érdekli...ennyi...

2011. nov. 16. 10:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok, akkor leírom egyértelműbben, amit gondolok:

A lehúzás az szerintem, ha követelőznek. Az, hogy ELFOGADJA, amit adni akarnak, nem lehúzás (főleg, hogy semmi mást nem fizetnek, tehát nem csak áll, és elfogadja a túl sokat). Azért meg főleg nem kéne megszólni (itt sem!!!), hogy MIT KAP NÁSZAJÁNDÉKBA. Ahhoz főleg senkinek semmi köze.

9-nek: bár nem tőlem kérdezted, de kíváncsi lettem, így megnéztem és ezt találtam "arany-árban":

[link]

2011. nov. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!