Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kórházba csak családtagot engednek be? Mint házassági érv?
Házas vagyok, de nem vettem fel a férjem nevét. Szerencsére még nem próbáltuk ki, de ő egészségügyi területen dolgozik és mondta, hogy bemondásra megy.
Egyébként egy baleset után hogy történne a gyakorlatban? Házassági anyakönyvi kivonattal a hónom alatt kellene bemennem? Vagy neki hozzám?
Szóval, amikor érvként elhangzik a házasság mellett, hogy a kórházban csak így vannak jogai látogatóként az embernek - akkor kérdezem, hogy miként ellenőrzik, hogy tényleg házastárs-e, aki annak mondja magát?
Legalábbis én nem hordom magammal az anyakönyvet...
Pontosítok: állítólag felvilágosítást az állapotáról (persze nem egy sima lábtörésről vagy fertőző betegség miatti megfigyelésről beszélek) csak rokonnak adnak.
De ismét, ki és hogyan ellenőrzi, hogy rokon-e valaki?
Ha hozzám bejönne egy ránézésre 20-30 évvel idősebb férfi és azt mondaná, hogy az apám, azt se ellenőriznék. A felnőtt gyerekek születési anyakönyvi kivonata se szokott kéznél lenni.
Én tudom, hogy közeli hozzátartozó vagyok. De a kórház honnan tudja? Hazaküldenek a dokumentumokért?
Sok helyen olvastam ezt az érvet és szerintem megalapozatlan.
Ez papíron így van, a gyakorlatban meg úgy, hogy igen, egy nálad 30 évvel idősebb pasi, ha azt mondja, hogy az apád, beengedik.
Egy hetet feküdtem intenzíven 17 éves koromban, a család barátja a nagynénémnek hazudta magát, hogy meglátogathasson. Amíg telefonált, és őszinte volt, lerázták, személyesen, bemondásra nagynéni: mehet.
Én amikor befeküdtem a kórházba, megkérdezték, kinek adható ki rólam információ. Kérték, írjak nekik egy listát, telefonszámokkal. Odaadtam nekik anyukám, meg a párom számát, mondván, hogy őket bármikor lehet értesíteni, ha baj van, alapból meg bárkinek ki adható rólam információ - ugyan ki kérdezősködne utánam feleslegesen?
A tárcámba is hordok egy kis kártyát a párom, és az anyukám számával, így ha bármi történik, van kit értesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!