Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol lehet úgy összeházasodni, hogy nem kell kivárni a 30-napot és van valahol olyan hogy nem hétvégén van az esküvő?
Nekünk nem kellett kivárni a 30 napot. Én is azt gondoltam, hogy így kell, aztán pont az anyakönyvi hivatalban mondták, hogy van olyan, hogy osztályvezetői engedéllyel (+2000 Ft illetékbélyeg a kérvényre!) esküdjünk, és akkor nem kell kivárnunk a 30 napos határidőt.
(ugyanis nagy pocikám volt már és addigra döntöttem el, hogy mégis férjhez megyek a páromhoz, de már félő volt, hogy kórházba kerülök. Úgyhogy indoklásba beírtuk a baba születést, de lehet mást is, pl. a külföldi munkavállalást is szerintem).
A legjobb, ha bementek az anyakönyvi hivatalba, ott elmondják részletesen. (Nem volt rá formanyomtatvány, csak pár sorba le kellett írni, hogy kik vagyunk, név, adatok, mit kérünk, miért+ illetékbélyeg)És már ajánlották is az időpontokat. Ezek viszont kivétel nélkül szombati napokon voltak, de mi kisvárosban lakunk, itt csak ekkor esketnek.
"Az anyakönyvvezető a házasságkötés időpontját a házasságkötési szándék bejelentését követő 30 napon túli időpontra tűzi ki. Ennél hamarabb csak a jegyző felmentése esetén lehet házasságot kötni."
Tehát írjatok egy kérvényt, amiben vázoljátok a helyzeteteket, és kéritek, hogy a 30 napos határidőtől tekintsenek el.
Ha a parod nem tud hetvegen itthon lenni, akkor irjal a jegyzonek!!! hogy szeretnetek hetkoznap osszehazasodni, mivel a parod kulfoldon dolgozik.
Ne az anyakonyvvezetonek irjal, hanem a jegyzonek.
Esetleg valakit kerjel meg, segitse megfogalmazni neked a levelet hogy tuti elfogadjak, es engedjek a hetkoznapi eskuvot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!