Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet egyházi esküvőnél külső helyszín?
Katolikus esküvőt biztos, hogy nem lehet külső helyszínen tartani.
Álláspontjuk szerint (esküvőszervezőként 2 éve kértem erről írásban állásfoglalást a Győri Püspökségtől), mivel a házasság egy szentség (amit Isten összeadott ember szét nem választhatja), és "nem holmi látványosság", ezért csak olyan helyen esketnek, ahol rendszeresen tartanak miséket, istentiszteleteket, tehát csak templom jöhet szóba.
A Katolikus egyháznak nem megfelelő hely egy kápolna, vagy bármilyen más felszentelt hely, ha nincs ott rendszeres istentisztelet. Rendszeres alatt a nem a havi, 3 havi, vagy évente 1 alkalmat, hanem legalább kétheti-heti miséket értik :-)
Azt már csak magamban jegyzem meg, hogy a Katolikus Isten ezek szerint nem mindenütt jelenvaló :-)
Nem véletlen, hogy Buddhista lettem :-)
A Református esküvő feltételeiről ezt találtam:
Sajnos nem derült ki számomra ebből, hogy lehet-e külső helyszínen a szertartás, de a keresztények közül talán ők a legrugalmasabbak, úgyhogy van rá esély, ha van a külső helyszínen kápolna vagy felszentelt hely.
Ha van, akkor a helyszínhez legközelebbi református templom lelkészét érdemes felkeresni, megkeresni.
Remélem tudtam segíteni,
Rózsáné Orsi
esküvőszervező
Köszönöm!
Volt egy olyan gyanúm, hogy a katolikus részlegen ezt nehéz lesz megoldani, kevésbé rugalmasak :-)
Ha még esetleg van valakinek valamilyen ötlete vagy tapasztalata, nyugodtan leírhatja :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!