Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házaságiszerzödésbe mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házaságiszerzödésbe mit lehet, kell bele írni?

Figyelt kérdés

Párom sokkal de sokkal jobban keres mint én. Söt most hogy a kislányunkkal itthon vagyok, ö az egyetlen keresö, de többszázezerrel többet keres mint én kerestem.

Most fogunk házasodni.

Nembeszéltünk ilyenröl még, de egyiknap megemlítettem, és elgondolkodott rajta, majd megkérdezte, hogy minek. èn meg elmondtam, mert hogy ö sokkal de sokkal többet keres, és az évek során ez rengeteg pénz.

Erre azt mondta, hogy szeretne ilyet.

De aztán itt jött a kérdés, hogy ezt hogyan fogalmazzák meg? mert ha minden igaz beindul a saját cégem, ami közel annyit vagy többet is hozhat mint amit ö keres. ezt is bele szokták írni hogy a jövöben ....?

vagy ha változik a helyzet mindig ügyvédhez kell menni?

és mi lesz az örökségekkel?

érdemes egyáltalán ilyet csináltatni? mert pl ingatlant akarunk venni amibe én csak pár milliót tennek bele de ö többet, így természetesen az ö tulajdonb része lenne arányosan magasabb. de mi van akkor ha egynagy renoválást 10 év múlva én fizetek egyedül? akkor meg kell változtatni a tulajdon jogunkat? vagy hogy van ez?

mi most is különkasszán vagyunk, habár míg mindketten kerestünk egyenöl arányban fizettünk indent, most ö tart el, de a saját dolgaimat, mint ruházat magam veszem vagy töle ajándékba kapom. Anyukámék is így csinálták, és az ö szülei is. habár szüleinknek nem volt szerzödésük, de mi azt láttuk,hogy mindenhol szuperül ment ez a családban, és soha egy apró veszekedés sem volt a pénz miatt. anyukám is mindig mindent megtudott magának venni, annélkül hogy a családi kasszábol vett volna el.

2011. okt. 24. 11:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó példa ott sántít, hogy halál esetére nem házassági szerződést szokás írni, hanem végrendeletet! ;)
2011. okt. 24. 12:09
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

En ugy tudom, hogy az orokles Prioritasban ugy megy, hogy

1.) lefele (gyermekek)

2.) oldalra (feleseg, ha nincs feleseg akkor teso)

3.) felfele (szulok)

4.) allambacsi

2011. okt. 24. 12:14
 13/19 A kérdező kommentje:

èn már voltam házas, akkor nem kötöttünk ilyet, habár egyenlö részben kerestünk, de én jártam rosszabúl pedig egyformán kellett volna kapni, de hagytam mert párszázezerröl volt szó és nem akartam éveket vitáskodni.

igazából az egyértelmü mi az amink van, azzal semmi baj, de én azt hittem ezt azért írják, mert a házasság alatt keresett pénz az a váláskor fele-fele arányba osztodik.

2011. okt. 24. 12:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Öröklés sorrendje: gyermek -> házastárs -> szülő -> testvér -> és így tovább, amíg van élő rokon, vagy végrendeletben megjelölt örökös.

Ha az egyenesági örökös halott, akkor annak örökösei lépnek a helyébe. Tehát ha 3 testvér közül az egyik meghal, és nincs gyereke, sem házastársa, akkor két testvére örököl. Ha az egyik testvér halott, akkor annak gyerekei lépnek a helyébe oly módon, hogy örökhagyó élő testvére 50%, örökhagyó halott testvérének gyerekei örökség 50%-ának egyenlő részeire jogosultak.

Ha nincs gyerek, a házastárs örököl valóban, annak halála esetén pedig szülei, így tehát tényleg kikerülhet a családi vagyon a család kezéből. De ezt nem házassági szerződéssel, hanem végrendelettel kell szabályozni elsősorban. A házassági szerződés ugyanis élő házastársak közötti vagyoni viszonyokat hivatott rendezni, a végrendelet pedig halott személy végakaratát.

2011. okt. 24. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:
53%
Házasság alatt szerzett vagyon közös vagyon, azzal nem tudsz mit kezdeni. A szerződéssel a házasság előtt szerzett vagyont szokták rendezni.
2011. okt. 24. 12:57
 16/19 anonim ***** válasza:
A házasság egyik alapvető tétele, hogy a házasság ideje alatt a felek között vagyonközösség áll fenn, tehát amit ekkor kerestek, közös vagyon lesz - a fizetésbeli különbségektől függetlenül. Ha ez bármelyik félnek nem felel meg, inkább élettársi kapcsolatban érdemes maradni...
2011. okt. 24. 13:41
 17/19 anonim ***** válasza:

A házassági előtt szerzett vagyok különvagyon és maximum akkor válhat közössé, ha pénzzé teszik és azon a pénzen vesznek mást. De még ez is támadható, ha valaki tudja számlákkal és dokumentumokkal bizonyítani, hogy milyen forrásból kötött az adott dologra.

Ezért kár szerződést írni, erről a magyar jog alapvetően így rendelkezik.

2011. okt. 24. 13:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Én is tervezem, hogy egyszer majd házassági szerződést kötök. Érdemes felkeresni egy ügyvédet. Előtte megbeszélni pároddal a dolgokat. Azt is bele lehet írni, hogy a közösen vett házat milyen százalékban osszátok fel egymás között. Ha vesztek valami nagyobb értékű dolgot, lehet frissíteni a szerződést, vagy idővel változtatni rajta. Érdemes kötni, én csak egy rokonsági tapasztalatól indulok ki. A per 13 évig tartott. Nekem ezért alap a szerződés. Ez bizonyítja, hogy egyik fél sem a pénz miatt házasodik.
2011. okt. 24. 17:06
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat de házassági szerződést általában vagy azért írnak, és ez a leggyakoribb, hogy megerősítsék a házasság előtt különvagyonhoz tartozó vagyontárgyakat, ezzel elkerülve a további vitákat. Ritkábban mondható, amikor ténylegesen az a cél, hogy a törvény rendelkezéseitől eltérően rendezzék a házasság alatt a közös vagyon sorsát. Ezt általában úgy szokás, ha pl valakinek cége van, akkor azt foglalják bele, hogy a másik nem részesedik sem a nyereségből, sem a veszteségből, semmilyen bevételből.

Amit írtál arra meg azt szeretném reagálni, hogy az teljesen természetes, hogy amíg a gyerekkel otthon vagy ő "eltart", attól még, hogy ezért éppenséggel nem kapsz fizetést, meg pénzt, ez magától értetődő. És ilyenkor ő nem megajándékoz téged dolgokkal, hanem a fizetése fele téged is ugyanúgy megillet, hiszen te otthon "dolgozol", és nem azért vagy otthon, mert lustaságodban büdös a munka.... Az a férj, aki ezt másképp gondolja, azzal én nem terveznék közös jövőt...

2011. okt. 24. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!