Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számoljátok bele az esküvő kiadásaiba, hogy mennyit kaptok vissza nászajándékba?
az a helyzet, hogy megszabják, meg ne is menjenek, az elég gáz.
DE
igenis lehet vele számolni, szerintem. mi kb 120an leszünk, olyan 6-700ból lesz meg a lagzi meg minden, nekünk lesz rá kb 500unk. mi is arra számolunk, hogy a maradékot visszakapjuk. ha meg többet, az sosem baj:)
Mi elég rosszul álltunk anyagilag, ezt a rokonok is tudták, és mindenki kitett magáért, nem panaszkodhatunk.
A barátoknak nem igen volt felesleges pénze, volt közöttük olyan, aki nem is tudott adni, de jól éreztük magunkat, és ez a lényeg:)
Mi tudtuk, hogy kapni fogunk valamennyit a menyasszonytáncban (nálunk ez hagyomány, nem akartam kihagyni, de nem volt kikötés, hogy 500 Ft-nál muszáj többet adni), és nászajándékba pénzt kértünk nászútra. Megvan ugyanis mindenünk, nem kértünk semmi felesleges dolgot. Ha elkótyavetyélem a Vaterán, az szerintem sértőbb az ajándékozóra nézve, mint az, ha pénzt kérek valamire. Megtartani meg nem tudtam volna mindent, mert konkrétan semmi nem fér a lakásunkba.
Ha a költségeket nézzük, nekünk a fele jött vissza, úgyhogy arra számítani, hogy visszajön az egész, nagy felelőtlenség. A számlát ugyanis "számítással" és "hittel" nem lehet kifizetni, csak pénzzel.
Én pl. nem mennék olyan lagziba, ahol kötelező x összeget fizetni, mert ne a pénzemért akarják megosztani a boldogságukat. Viszont ha meghívnak valahova, szívesen elmegyek, és adok, amennyi tőlem telik, de a vacsorámat fedező összeget mindenképpen. Mert tisztában vagyok vele, hogy milyen árak vannak, és azzal is, hogy ilyenkor a pénzre van szüksége leginkább a párnak, nem a 15. kávéscsészére.
Szerintem se jó arra alapozni, hogy "majd úgyis visszajön". Mi van akkor, ha a meghívott vendégek fele el se megy az esküvőre? Vagy ha nem ad pénzt?
Szerintem addig kellene nyújtózkodnia mindenkinek, ameddig a takarója ér.
Nahát, én is írtam hasonló kérdést, az én rokonom is ilyen és én pont azért nem fogok elmenni a férjemmel az esküvőre ( a szertartásra lehet, de a vacsorára semmiképp sem ), mert nem engedhetjük meg, de a rokonomat ez nem zavarja.
Mi Nógrád megyében élünk, nem ránk gondoltál véletlenül? :)
Szerintem amúgy ez nagyon gerinctelen és anyagias dolog, elveszi az egész esküvő szépségét, pláne ha még konkrét összeget is mond.
A mai világban az embereknek nem nagyon van pénze, ha minimálbérből élnek hogy tudnak adni 50 ezreket??
én nem számolnék olyan pénzre ami még nincs. Vagy visszajön vagy nem.Az egyik ismerősöméknél a szülők fizettek mindent, így a párnak a pénz tiszta haszon volt. De volt akinek hitelt kellett felvennie mert nem jött össze a pénz. Attól is függ hogy a meghívottak mennyire pénzesek.
Nem számolok olyan pénzzel ami még nincs a kezemben-ilyen vagyok az élet összes területén. Mert mindig közbe jön valami. A környezetemben nem 1 pár van aki elúszott a hitelekkel mikor ilyen olyan pénzekkel számolt ami még nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!