Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire számoljátok bele az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számoljátok bele az esküvő kiadásaiba, hogy mennyit kaptok vissza nászajándékba?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnek,nemsokára lesz az esküvője,de szinte teljesen arra alapoznak,hogy nászajándékba majd visszakapják a teljes esküvő árát! Nekem kicsit ez furcsa! Amikor mi az esküvőnket tartottuk,meg se fordult a fejünkben ilyesmi,nem is gondoltunk rá,hogy akár kapunk egy ezrest is ,nem is kértünk!Annyiból gazdálkodtuk ki az esküvőt amennyink volt rá! Ők kijelentették,hogy nekik pénzt kell minimum 10-20ezer még olyanoktól is akik nem tehetik meg,ha meg nem tudnak adni akkor ne menjenek! Konkrétan tudok egy párról,hogy ezért nem mehetnek el még a szertartásra sem,mert nem tudnak fizetni csak kevesebbet! Pedig állítólag nagyon jóban vannak!
2011. febr. 16. 13:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%

az a helyzet, hogy megszabják, meg ne is menjenek, az elég gáz.

DE

igenis lehet vele számolni, szerintem. mi kb 120an leszünk, olyan 6-700ból lesz meg a lagzi meg minden, nekünk lesz rá kb 500unk. mi is arra számolunk, hogy a maradékot visszakapjuk. ha meg többet, az sosem baj:)

2011. febr. 16. 13:08
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
annyiból gazdálkodtunk, aminka van, de nyilván számitottunk arra, hogy egy része vissza fog jönni. hiszen előtte voltunk pár esküvőn a családon belül és kivül, igy kb. tudtuk, hogy mire számithatunk. elvárás senkitől nem volt, mindenki annyi adott amennyit jónak látott, vagy amennyit tudott. volt aki semmit nem adott, ezen sem sértődtünk meg. sőt előre szóltunk, hogy ha ez lenne az akadálya az eljövetelének, akkor se zavartassa magát, megértjük, hogy nem áll úgy.
2011. febr. 16. 13:11
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi elég rosszul álltunk anyagilag, ezt a rokonok is tudták, és mindenki kitett magáért, nem panaszkodhatunk.

A barátoknak nem igen volt felesleges pénze, volt közöttük olyan, aki nem is tudott adni, de jól éreztük magunkat, és ez a lényeg:)

4/22 anonim ***** válasza:
92%
Mi úgy indultunk neki h nem volt egy fillérünk se,és amit kaptunk ajándékba meg amit összetáncoltam (mennyasszonytánc),a lagzi végén abból fizettünk!! Én meg ismerek olyat,hogy mentek szétosztani a meghívókat és úgy mentek hogy 50.000 a "beugró"!!Azért ez elég durva!!!! :S:S
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Mi tudtuk, hogy kapni fogunk valamennyit a menyasszonytáncban (nálunk ez hagyomány, nem akartam kihagyni, de nem volt kikötés, hogy 500 Ft-nál muszáj többet adni), és nászajándékba pénzt kértünk nászútra. Megvan ugyanis mindenünk, nem kértünk semmi felesleges dolgot. Ha elkótyavetyélem a Vaterán, az szerintem sértőbb az ajándékozóra nézve, mint az, ha pénzt kérek valamire. Megtartani meg nem tudtam volna mindent, mert konkrétan semmi nem fér a lakásunkba.

Ha a költségeket nézzük, nekünk a fele jött vissza, úgyhogy arra számítani, hogy visszajön az egész, nagy felelőtlenség. A számlát ugyanis "számítással" és "hittel" nem lehet kifizetni, csak pénzzel.

Én pl. nem mennék olyan lagziba, ahol kötelező x összeget fizetni, mert ne a pénzemért akarják megosztani a boldogságukat. Viszont ha meghívnak valahova, szívesen elmegyek, és adok, amennyi tőlem telik, de a vacsorámat fedező összeget mindenképpen. Mert tisztában vagyok vele, hogy milyen árak vannak, és azzal is, hogy ilyenkor a pénzre van szüksége leginkább a párnak, nem a 15. kávéscsészére.

2011. febr. 16. 13:16
 6/22 anonim ***** válasza:
39%
szerintem ezzel nincsen semmi baj...én is számítanék rá...nem vagyok milliomos.
2011. febr. 16. 13:24
 7/22 anonim ***** válasza:
89%
Biztos visszajön egy része, de szerintem taplóság olyan pénzre alapozni, ami még nincs, és nem is tudjuk, h mennyi lesz.
2011. febr. 16. 13:26
 8/22 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem se jó arra alapozni, hogy "majd úgyis visszajön". Mi van akkor, ha a meghívott vendégek fele el se megy az esküvőre? Vagy ha nem ad pénzt?

Szerintem addig kellene nyújtózkodnia mindenkinek, ameddig a takarója ér.

2011. febr. 16. 13:32
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, én is írtam hasonló kérdést, az én rokonom is ilyen és én pont azért nem fogok elmenni a férjemmel az esküvőre ( a szertartásra lehet, de a vacsorára semmiképp sem ), mert nem engedhetjük meg, de a rokonomat ez nem zavarja.

Mi Nógrád megyében élünk, nem ránk gondoltál véletlenül? :)

Szerintem amúgy ez nagyon gerinctelen és anyagias dolog, elveszi az egész esküvő szépségét, pláne ha még konkrét összeget is mond.

2011. febr. 16. 13:38
 10/22 anonim ***** válasza:

A mai világban az embereknek nem nagyon van pénze, ha minimálbérből élnek hogy tudnak adni 50 ezreket??

én nem számolnék olyan pénzre ami még nincs. Vagy visszajön vagy nem.Az egyik ismerősöméknél a szülők fizettek mindent, így a párnak a pénz tiszta haszon volt. De volt akinek hitelt kellett felvennie mert nem jött össze a pénz. Attól is függ hogy a meghívottak mennyire pénzesek.

Nem számolok olyan pénzzel ami még nincs a kezemben-ilyen vagyok az élet összes területén. Mert mindig közbe jön valami. A környezetemben nem 1 pár van aki elúszott a hitelekkel mikor ilyen olyan pénzekkel számolt ami még nem volt.

2011. febr. 16. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!