Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire számoljátok bele az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire számoljátok bele az esküvő kiadásaiba, hogy mennyit kaptok vissza nászajándékba?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnek,nemsokára lesz az esküvője,de szinte teljesen arra alapoznak,hogy nászajándékba majd visszakapják a teljes esküvő árát! Nekem kicsit ez furcsa! Amikor mi az esküvőnket tartottuk,meg se fordult a fejünkben ilyesmi,nem is gondoltunk rá,hogy akár kapunk egy ezrest is ,nem is kértünk!Annyiból gazdálkodtuk ki az esküvőt amennyink volt rá! Ők kijelentették,hogy nekik pénzt kell minimum 10-20ezer még olyanoktól is akik nem tehetik meg,ha meg nem tudnak adni akkor ne menjenek! Konkrétan tudok egy párról,hogy ezért nem mehetnek el még a szertartásra sem,mert nem tudnak fizetni csak kevesebbet! Pedig állítólag nagyon jóban vannak!
2011. febr. 16. 13:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
2011. febr. 16. 13:43
 12/22 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem számoltam bele, mert nem a pénz miatt csináltam az esküvőt.

Sőt, én kijelentettem, hogy az összeget, amit nekünk szánnak, inkább ajánlják fel a férjem alapítványának.

2011. febr. 16. 13:46
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
igen, ezek kisértetiesen hasonlitanak. vagy valóban egy személyről van szó, vagy úgy tűnik akad még egy-két bunkó ebben az országban. :(
2011. febr. 16. 13:46
 14/22 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kalkuláltuk bele, hogy fogunk kapni pénzt. Persze aztán valóban kaptunk, de csak az esküvő költségeinek a töredékét. Jó nagy kakiban lettünk volna az esküvő után, ha erre alapozunk. Mégsem bántam meg, hogy meghívtunk mindenkit, aki fontos nekünk. Sokan jöttek saját készítésű ajándékkal és azoknak is örültünk.
2011. febr. 16. 13:58
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Nem igazán lehet rá számítani. Elmondok egy konkrét példát. Ismerősünk vidéki lagziján történt. (szabolcs megye) Tizen évvel ezelőtt több, mint egy millió volt a lagzijuk. Olyan igazi "parasztlagzi". (Én túlzásnak tartottam, de nagyon) Szóval...Gondolták, hogy a rengeteg rokon majd visszaadja a menyasszonytáncba azt, amit ők kiadásra költöttek, vagy legalábbis jó része visszajön. Szépen mindenki tette is bele a pénzt a vájlingba. :) Hajnalban, amikor összeszámolták a pénzt, a fiatal pár felment a szinpadra, és hangosan kiabálták be az összeget. KETTŐSZÁZEZER FORINT!!!! Mindezt széles mosollyal az arcukon, mint akik legalább 2 millát táncoltak össze. Gondolhatjátok, hogy mi volt a véleményük utána. :) Mindenki adott pénzt, de ötszázast, kétszázast, (a vájling le volt fedve egy konyharuhával) Ennyit arról, hogy majd összetáncoljuk. :))
2011. febr. 16. 14:04
 16/22 A kérdező kommentje:
Egyik kérdése sem én tettem fel,de akkor tényleg nem egy ilyen ember van! Én ilyen esküvőre nem mennék el ,ahol még a szertartásra sem engednek be ,mert nincs pénzem! Nyilván nem megy az ember üres kézzel, de azért vannak határok! Én még nem voltam esküvőn,csak a sajátomon,de ilyen esküvőre nem is szívesen mennék amiket olvastam!
2011. febr. 16. 14:22
 17/22 anonim ***** válasza:
95%

Azzal szerintem semmi baj, hogy számítanak nászajándék-menyasszonytánc pénzre, az tényleg hatalmas taplóság, hogy megmondják, hogy mennyit, meg kérik, de szerintem semmivel sem nagyobb, mint a nászajándéklista.

Nekem amúgy arról is megvan a véleményem aki elmegy egy lakodalomba és egy fillért nem ad, mindenkinek legalább a saját részét illik kifizetni, nekem a pofámról leszakadna a bőr, ha "ingyen" ennék, innék, ha vendégségbe megyek, oda is viszek valamit...ráadásul esküvőre nem két héttel korábban szokták meghívni az embert, hanem jóval korábban, van idő spórolni egy kicsit.

Egyébként ennek nem tudom mi köze a falusi-városi mivolthoz, én pont hogy inkább a városi lagzikba találkoztam a nagyzolással (székszoknya, lufik, hiper-super fényképész, merci, galambok...).

Az én falumban régen úgy adták az ajándékot, hogy mindenki látta, mert az ifjú pár hátára terítették tánc közben, büszkék voltak az ajándékukra, igaz akkoriban egy négy fős család elment egy abrosszal lakodalmazni, de a kajába is jelentősen beleadtak vendégek a segítségről nem is beszélve, főzés, menet közben kalács-bor osztás; nekem ez sokkal szimpatikusabb, mint néhány kocsiból ki-be esküvő, ahol a nagyzolásról szól minden.

2011. febr. 16. 14:24
 18/22 anonim ***** válasza:
55%

Én soha nem mennék olyan lagziba ahol előre megmondják,hogy mennyi pénzt kell adnom!

Ne az én pénzemből akarjon jó hasznot csinálni..

Voltam már több lagziban is..Voltak olyan párok akik csak annyit mondtak,hogy ha ajándékot akar adni valaki,bár ez sem kötelező,akkor inkább az ajándékra szánt pénzt adják oda,mert mindenük megvan..Ezzel nincs is gond,SŐT! Még jobb is valamilyen szinten,mert nem kell azon törnöm a fejem,hogy mit vegyek,és ne vegyek..Én ilyenkor adok ajándék pénzt,és emellett önszántamból adok a menyasszony táncba is..De én szeretném eldönteni,hogy mennyit tudok adni,és ne mondják meg,hogy 50 ezer vagy el se gyere..Akkor el sem megyek,és még üdvözlőkártyát sem küldenék a jókívánságommal..Az ilyenek nem érdemlik meg a barátságot,ha a pénz fontosabb náluk..

Arról nem is beszélve,hogy ha valaki a vendégek pénzéből akarja finanszírozni a lagzit,mert nincs rá keretük,az ne csináljon 200 fős lagzit!

2011. febr. 16. 14:26
 19/22 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem sem lehet teljes mértékben arra alapozni, hogy mennyi jön vissza, s majd abból fizetjük az esküvőt. Számítani természetesen lehet rá, de csak nagyon kis mértékben. Nem vagyunk mi sem milliomosok, ezért természetesen jól jönne, ha a befolyt összeggel valamelyest könnyíteni tudnánk a kiadásainkon. Az ember gyakran pont a rokonai, barátai miatt kénytelen nagyobb esküvőt szervezni, mint amekkorát megengedhet magának, nehogy sértődés legyen. Én ha meghívnak egy esküvőre min. 20.000 Ft-ot adok. Általában több hónappal előtte tudom, számítok rá, hogy meg fognak hívni, így spórolok. Nagyon sokba kerül egy esküvő manapság és mindenki tudja, hogy nem a profitszerzés céljából szervezik a fiatalok, hanem a barátaik, rokonaik iránti tiszteletből.
2011. febr. 16. 14:38
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

ma 14:38

Igazad van,de egy barátnak ,rokonnak tiszteletem jeléül nem mondok olyat,hogy

"Kedves barátaim,rokonaim! Lagzim lesz,és minimum 20 ezer forinttal gyertek ,mert ha nem akkor nem vagyunk kíváncsiak rátok..Akkor inkább ne is toljátok oda a képeteket a lagzimba"

Ilyen helyre még ha tudom,hogy adnék 20 ezret se mennék el..

2011. febr. 16. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!