Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számoljátok bele az esküvő kiadásaiba, hogy mennyit kaptok vissza nászajándékba?
Egyáltalán nem számoltam bele, mert nem a pénz miatt csináltam az esküvőt.
Sőt, én kijelentettem, hogy az összeget, amit nekünk szánnak, inkább ajánlják fel a férjem alapítványának.
Azzal szerintem semmi baj, hogy számítanak nászajándék-menyasszonytánc pénzre, az tényleg hatalmas taplóság, hogy megmondják, hogy mennyit, meg kérik, de szerintem semmivel sem nagyobb, mint a nászajándéklista.
Nekem amúgy arról is megvan a véleményem aki elmegy egy lakodalomba és egy fillért nem ad, mindenkinek legalább a saját részét illik kifizetni, nekem a pofámról leszakadna a bőr, ha "ingyen" ennék, innék, ha vendégségbe megyek, oda is viszek valamit...ráadásul esküvőre nem két héttel korábban szokták meghívni az embert, hanem jóval korábban, van idő spórolni egy kicsit.
Egyébként ennek nem tudom mi köze a falusi-városi mivolthoz, én pont hogy inkább a városi lagzikba találkoztam a nagyzolással (székszoknya, lufik, hiper-super fényképész, merci, galambok...).
Az én falumban régen úgy adták az ajándékot, hogy mindenki látta, mert az ifjú pár hátára terítették tánc közben, büszkék voltak az ajándékukra, igaz akkoriban egy négy fős család elment egy abrosszal lakodalmazni, de a kajába is jelentősen beleadtak vendégek a segítségről nem is beszélve, főzés, menet közben kalács-bor osztás; nekem ez sokkal szimpatikusabb, mint néhány kocsiból ki-be esküvő, ahol a nagyzolásról szól minden.
Én soha nem mennék olyan lagziba ahol előre megmondják,hogy mennyi pénzt kell adnom!
Ne az én pénzemből akarjon jó hasznot csinálni..
Voltam már több lagziban is..Voltak olyan párok akik csak annyit mondtak,hogy ha ajándékot akar adni valaki,bár ez sem kötelező,akkor inkább az ajándékra szánt pénzt adják oda,mert mindenük megvan..Ezzel nincs is gond,SŐT! Még jobb is valamilyen szinten,mert nem kell azon törnöm a fejem,hogy mit vegyek,és ne vegyek..Én ilyenkor adok ajándék pénzt,és emellett önszántamból adok a menyasszony táncba is..De én szeretném eldönteni,hogy mennyit tudok adni,és ne mondják meg,hogy 50 ezer vagy el se gyere..Akkor el sem megyek,és még üdvözlőkártyát sem küldenék a jókívánságommal..Az ilyenek nem érdemlik meg a barátságot,ha a pénz fontosabb náluk..
Arról nem is beszélve,hogy ha valaki a vendégek pénzéből akarja finanszírozni a lagzit,mert nincs rá keretük,az ne csináljon 200 fős lagzit!
ma 14:38
Igazad van,de egy barátnak ,rokonnak tiszteletem jeléül nem mondok olyat,hogy
"Kedves barátaim,rokonaim! Lagzim lesz,és minimum 20 ezer forinttal gyertek ,mert ha nem akkor nem vagyunk kíváncsiak rátok..Akkor inkább ne is toljátok oda a képeteket a lagzimba"
Ilyen helyre még ha tudom,hogy adnék 20 ezret se mennék el..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!