Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Barátnők, menyasszonyok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Barátnők, menyasszonyok, szeretnétek feleségek lenni?

Figyelt kérdés
Mindig úgy gondoltam, hogy az együttélés és az eljegyzés nekem elég. A párommal összeköltöztünk, megkérte a kezem, de az esküvőt eddig még nem tervezgettük. Talán amiatt is, hogy az ő családja már nagyon erőltetné, bár inkább úgy, hogy "mikor jelentitek be, hogy jön a baba és összeházasodtok?" Mindemellett néha megsajdul a szívem, ha pl hallom, hogy valakit bemutatnak "a feleségem". Akkor vágyom rá, hogy én a párom felesége legyek. A házasság tényleg egy átléphető hagyomány, vagy a legmélyebb összetartozás két ember között?
2009. máj. 2. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

..embere válogatja, személyiség kérdése...

Én már voltam férjnél anno, a mostani párommal nem vagyunk összeházasodva. Túl már egy esküvőn nem érzzük lényegesnek, már nem övezi édes kis misztikum az eseményt, az előkészületeket..

Ettől függetlenül a külvilág felé férjemként, ő meg feleségemként mutat be, hosszas lenne magyarázkodni:) A párom szótól viszont áll a szőr a hátunkon.

2009. máj. 2. 12:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
10 évig barátnő voltam, 1 éve menyasszony vagyok. Már nagyon szeretnék feleség lenni, de a páromnak ez csak egy papír semmi más:(
2009. máj. 2. 12:54
 3/12 anonim ***** válasza:
14%
Nem.Minek?Egy papírtól nem jobb semmi.
2009. máj. 2. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
én igen, szeretnék feleség lenni.. és szeptemberben férjhez is megyek. :) régen úgy gondoltam, hogy minek a házasság..papír nélkül is boldog lehet az ember. csakhogy ha végre rátalál az ember élete szerelmére, aki ráadásul megkéri a kezét is..nem fog nemet mondani.. ;) és a házasság egyáltalán nem csak egy papír.. ;)
2009. máj. 2. 13:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen

Egy menyasszony

A menyasszonság(gyűrűtől az oltárig) átmeneti állapot. Szeretném véglegesíteni a kapcsolatunkat. Ásó kapa nagyharang válasszon el minket! Igazából még ez utóbbit is korainak tartom.

2009. máj. 2. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az első válaszoló tökéletesen megfogalmazta: édes misztikum. Szerintem egy szerelmes nőnek a legnagyobb ajándék, ha a kedvesét hivatalosan is a párjának tudhatja. Én már nagyon szeretnék menyasszonnyá, feleséggé avanzsálni, és gyakran folytatok véres harcokat magammal, hogy ne célozgassak annyit...

Azt nem írtad, mennyi ideje éltek együtt, és kérte meg a kezed.

De a lényeg, hogy ne adjatok akár a család, akár mások sürgetésére. Ha mindketten úgy érzitek; itt az ideje, akkor jöhet a szervezkedés. De irigy vagyok :-))

Üdv.

2009. máj. 2. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Házasság mindig volt, van és lesz. A házasság a család alapköve, a leendő gyermekek biztonságos fészke. Két ember teljes elfogadása a másik által, MINDENKI előtt történő felvállalása. Van tapasztalatom. Nem az én hibámból, de a harmadik házasságomban élek. Soha, egyik volt és jelenlegi férjemmel sem éltünk együtt előtte egy percet sem, hanem végigvártuk az udvarlás folyamatát, eljegyzést csináltunk és házasodtunk. És házasodni mindenki szeret/ne/, legalább egyszer még akkor is, ha mást mond. Nem ritkán 20-25 év együttélés után házasodnak össze /pld.Keresztes Ildikó!/, noha az együttélés alatt végig arról mesélnek, hogy a papír nem jelent semmit. Így van ez mindaddig, amíg meg nem kérik a nő kezét...
2009. máj. 2. 16:18
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves 13:03! Én sem gondolom úgy, hogy a házasságlevéltől jobb lesz!

Lányok, köszönöm a válaszokat, jó érzés, hogy sokan így gondoljátok.

Hát, nem vagyok mai csirke, közelebb a 30hoz, mint 20hoz, 3 éve vagyunk együtt. Eddig tényleg nem izgatott a házasság gondolata, de mostanában a páromról is úgy mesélek, hogy "a férjem...öööö a párom". Szóval nem az a lényeg, hogy férjes asszony legyek, hanem hogy a párom felesége:)

Köszönöm a válaszokat!

2009. máj. 2. 16:57
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
Nekem semmit nem jelent az a papír, a legtöbb házasságnak meg úgyis válás a vége, inkább elkerülöm ezeket a fölösleges kiadásokat.
2009. máj. 2. 17:15
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia,

embere válogatja. Tíz éve vagyunk együtt, ebből 6 éve vagyok a menyasszonya (akkor kérte meg a kezemet, volt eljegyzés is kettesben). És nekünk jó így, nem akarunk rajta változtatni. Nem érzem átmenetinek, bár a halál szempontjából az egész élet egy nagy átmenet. :)

Meg aztán szeretem azt gondolni, hogy minket nem egy papír tart össze, hanem a szerelem. :) Együtt élünk szinte 9 éve. Nem attól vállal fel mindenki előtt, hogy van róla egy papír. Ez a jogi formája, ami valóban sok dolgot megkönnyít. De az érzéseken nem változtat.

28/l

2009. máj. 3. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!