Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom református én pedig római katólikus vagyok, Hogyan lehet így templomi esküvőnk?
Először is köszönöm a válaszokat!
Másodszor, elnézést, hogy nem helyesen írtam le a "vallásom" nevét...igazából nem érzem a vallásomnak, csak meglettem keresztelve, elsőáldoznom kellett és bérmálkozni.
A református vallást inkább érzem magamhoz közel mint a katolikust.
Jó értem, de ez nem fogja zavarni a református papot?
Tehát ő látja a papírt, hogy minek vagyok megkeresztelve...
Lehet református is, vagy katolikus is, mindkettő egyszerre nyilván nem.
Katolikus részről tudok beszélni.
Ha a plébános rendes, akkor elegendő hozzá a keresztség (ha a katolikus félnél ez sincs meg) De ha megvan, akkor simán lehet, mivel a reformátusoknál a házasság nem szentség, így neki nem kell engedélyt kérnie a saját egyházától.
Vegyes házasság - így keress rá a neten. De szerintem ezzel sincs nagyobb macera, mint az azonos vallásúak házasságával.
Feltételezve persze, hogy ragaszkodsz a katolikus esküvőhöz.
A katolikus is összead, nem kell ahhoz átkeresztelkedni. (A katolikus fél érdekében...)Annyi, hogy legtöbb katolikus esküvőn (legalábbis amikről én tudok) meg kell ígérni, hogy gyermekeiteket katolikus hitben nevelitek. A református gond nélkül összead.
Nálunk a párom katolikus és református, és majd mindkét templomban szeretnénk esküdni.
hülyeség amiket ide írkáltak.
Ha értelmesek a papok akkor mindkettőben össze lehet házasodni.
Nálunk úgy volt, hogy először mentünk a katolikusba majd a reformátusba. Senkinek semmiféle ellenvetése nem volt!
Miért is kellene, hogy legyen? A kereszténység nem abból áll, hogy aki a másik vallást gyakorolja azt utáljuk. Egy Isten van, csak a sztori más.... Aki meg nem így gondolja, az nem is lehet jó keresztény vagy muzulmán vagy akármi más...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!