Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A párom református én pedig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom református én pedig római katólikus vagyok, Hogyan lehet így templomi esküvőnk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 09:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat!

Másodszor, elnézést, hogy nem helyesen írtam le a "vallásom" nevét...igazából nem érzem a vallásomnak, csak meglettem keresztelve, elsőáldoznom kellett és bérmálkozni.

A református vallást inkább érzem magamhoz közel mint a katolikust.

2011. szept. 28. 09:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem vagy katolikus. Nem az számít, hogy milyen vallásba kereszteltek. Ha nem érzed magad katolikusnak, nem vagy az.
2011. szept. 28. 10:05
 13/20 A kérdező kommentje:

Jó értem, de ez nem fogja zavarni a református papot?

Tehát ő látja a papírt, hogy minek vagyok megkeresztelve...

2011. szept. 28. 10:12
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
nem fogja zavarni.
2011. szept. 28. 10:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet református is, vagy katolikus is, mindkettő egyszerre nyilván nem.

Katolikus részről tudok beszélni.

Ha a plébános rendes, akkor elegendő hozzá a keresztség (ha a katolikus félnél ez sincs meg) De ha megvan, akkor simán lehet, mivel a reformátusoknál a házasság nem szentség, így neki nem kell engedélyt kérnie a saját egyházától.

Vegyes házasság - így keress rá a neten. De szerintem ezzel sincs nagyobb macera, mint az azonos vallásúak házasságával.

Feltételezve persze, hogy ragaszkodsz a katolikus esküvőhöz.

2011. szept. 28. 10:13
 16/20 anonim ***** válasza:
Ahogy már előttem is írták, lehet akár katolikus, akár református.
2011. szept. 28. 10:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Elmész a református templomba, megmondod, hogy téged ugyan katolikusnak kereszteltek, de reformátusnak érzed magad és legyen szíves összeadni a szintén református pároddal. Nyugodt lehetsz, nem fog elküldeni, hogy takarodj át a katolikusokhoz :)
2011. szept. 28. 11:03
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

A katolikus is összead, nem kell ahhoz átkeresztelkedni. (A katolikus fél érdekében...)Annyi, hogy legtöbb katolikus esküvőn (legalábbis amikről én tudok) meg kell ígérni, hogy gyermekeiteket katolikus hitben nevelitek. A református gond nélkül összead.

Nálunk a párom katolikus és református, és majd mindkét templomban szeretnénk esküdni.

2011. szept. 28. 11:34
 19/20 anonim ***** válasza:
NEm fog a református lelkész semmit mondani, megnyugodhatsz!Ha pedig teljesen szeretnél református lenni, akkor lekonfirmáltat még az esküvő előtt. Sok boldogságot nektek!
2011. szept. 28. 12:54
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

hülyeség amiket ide írkáltak.

Ha értelmesek a papok akkor mindkettőben össze lehet házasodni.

Nálunk úgy volt, hogy először mentünk a katolikusba majd a reformátusba. Senkinek semmiféle ellenvetése nem volt!

Miért is kellene, hogy legyen? A kereszténység nem abból áll, hogy aki a másik vallást gyakorolja azt utáljuk. Egy Isten van, csak a sztori más.... Aki meg nem így gondolja, az nem is lehet jó keresztény vagy muzulmán vagy akármi más...

2012. ápr. 10. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!