Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jövőre lesz az esküvőm, de van vele egy kis gond. Mit tegyek?
Jövőre lesz az esküvőnk, szeretnénk polgárit és templomit is, viszont nem vagyok megkeresztelve. Természetesen nem csak az esküvő miatt szeretném, már korábban is szerettem volna, csak valamiért mindig elmaradt.
Ahol lakom, ott azt mondta a pap, hogy 3 év múlva tud csak megkeresztelni. Ez igaz? De miért? A babáknak sem mondják, hogy 3 év múlva... És kell első áldoznom meg ministrálnom? Mennyibe kerül a keresztelés?
Korábban írtam egy választ, de most nincs itt.
Azért nem keresztelkedtem eddig meg, mert azt mondták nekem, hogy 30.000 Ft egy keresztelkedés, és nem engedhettem meg magamnak.
14 éves koromig minden hétvégén jártam misébe, és a mai napig járok, ha tehetem. Sőt, a Bibliát is elolvastam, végig. :)
Nem csak emiatt szeretnék keresztelkedni, de nem is azt kérem, hogy ezt elhiggyék nekem, vagy hogy ítélkezzenek felettem. Papot lefizetni nem akarok, nem is fogok.
Bocsánat, kimaradt a kérdésből, római katolikus vallásra gondoltam.
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem keress egy kedves, megértő és rugalmas papot, és meséld el neki a szándékaidat. Mondd el neki, hogy annak ellenére, hogy nem vagy megkeresztelve, jársz misére, ismered a vallás alapjait és - ami a legfontosabb - hívó vagy. Egy pap, aki jól ismeri a Szentírást, pár alapvető kérdéssel "le tud buktatni", ha nem mondtál igazat, fel tudja mérni a tájékozottságodat és tudásodat. Ha jársz misékre és ismered a Bibliát, biztosan nem lesz gond ezzel.
A stólapénz változó mindenhol, de ezek az összegek leginkább a díszes, sok költséggel járó ceremóniákra vonatkoznak. Tehát ha 50 vendéggel és dekorációval, orgonás keresztelőmisét akarsz, az nyilván nagyobb összeg, de ha az egyik "rendes" mise után kérsz egy csöndes, rövid keresztelést csak a családtagokkal, az vagy ingyenes, vagy valami jelképes adományt kérnek a templom javára.
Érdeklődj akár több településen is, biztosan lesz megoldás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!