Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jövőre lesz az esküvőm, de van vele egy kis gond. Mit tegyek?
Jövőre lesz az esküvőnk, szeretnénk polgárit és templomit is, viszont nem vagyok megkeresztelve. Természetesen nem csak az esküvő miatt szeretném, már korábban is szerettem volna, csak valamiért mindig elmaradt.
Ahol lakom, ott azt mondta a pap, hogy 3 év múlva tud csak megkeresztelni. Ez igaz? De miért? A babáknak sem mondják, hogy 3 év múlva... És kell első áldoznom meg ministrálnom? Mennyibe kerül a keresztelés?
Figyu kérdező!
Mondanak itt össze-vissza mindent az emberek! Nem tudom mennyire vannak tisztában ennek a menetével, és milyen gyakran járnak templomba ( bár nem célom megbántani senkit)
De tény: a keresztelkedés, az elsőáldozás és a bérmálkozás az alapja, ezek nélkül nem lehet templomban házasodni.
Tudom!
Rendszeresen járok templomban, heti szinten beszélgetek a papunkkal, a lányom ministrál minden vasárnap.
Nem csak a levegőbe beszélek!
ÉS SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!
Amúgy én írtam hogy keress egy másik papot aki segít ezeket elvégezni jövő tavaszig!
Keress, érdeklődj ismerősöknél, bárhol, aki tud egy kedves segítőkész papot, akár más városban/faluban.
Ennyi butaságot...
Tehát a keresztény esküvőhöz az egyik
félnek kell kereszténynek lennie,a másik lehet akár mohamedán is.
Tehát az egyiketeknek kell megkeresztelve lennie.
Elsőáldozás,bérmálkozás nem szükséges,csak ha nászmisés esküvőt kérnél.
olyan nincs, hogy 3év múlva keresztel.Menj el egy másik templomba
Kedves negatív hozzászólók.
Lehet nektek nem jött össze az esküvő és a fogadalom amit megígértettek egymásnak, vagy esetleg ismerősötök vált el stb. stb.
A statisztika csak egy adat.
De nem minden házasság végződik válással. van aki tényleg vele fogja leélni az egész életét és betartja amit ígért a párjának.
Igen van olyan is aki nem de annak tényleg nem is való az esküvő.
Nálunk is több olyan pár van akik elváltak és mégis hiszek abban, hogyha engem egyszer elvesz a párom akkor az egy életre fog szólni, mert nem idióta módon pár hónap után lépek vele házasságra.
Az a baj a mai világban, hogy csinálnak egy hatalmas lagzik, sokan fiatalon mert az olyan menő és nincs türelem a másik iránt. Ha már nem úgy van valami amit a lány/srác kigondolt akkor jön a válóper. Ezt eljátsszák 2-3x és máris megvan a statisztika.
De még egyszer mondom vannak olyanok is akiken összejön a házasság. Mert ott van az a 40 valamennyi százalék. Lehet a kérdező is ebbe fog beletartozni. Azt így ismeretlenül senki nem tudhatja.
Kedves kérdező neked meg válaszolva a kérdésedre:
Keress másik papot, mert ez egy nagy butaság, hogy 3év kell, hogy megkereszteljenek.
Mi is polgári esküvőt szeretnénk párommal, én katolikus vagyok, ő csak megvan keresztelve és mégis összeadnak minket templomba. Mert a Vatikán olyan törvényt hozott, hogy nem a nemkatolikust kell nézni, hogy az nem járt templomba és nincsenek meg a szentségei, hanem a katolikus felet, hogy az is felvehesse a házasság szentségét. De azért én párom is fog első áldozni és bérmálkozni jövő júliusig.
9.03-as vagyok
Én a római katolikus vallást írtam, én is katolikus vagyok.
A többi vallást nem ismerem.
Na akkor midenkinek üzenem, hogy nem úgy van az, hogy muszáj, bérmálkoznod, meg elsőáldoznod, meg gyónnod, stb ahhoz, hogy házasodhass!! Mi a Férjemel alapvetően hiszünk Istenben, de nem járunk templomba és nem is akartunk hónapokig jegyesoktatásra járni, de mindenképp szerettünk volna templomi esküvőt.
Namost a pap, (akivel elős perctől tegeződtünk, baromi jó fej, vicces, humoros, kedves és megértő) közölte, hogy Ő elhiszi, hogy meg vagyunk keresztelve és nem is kéri a keresztlevelet, mert ha szeretnénk megmutatja, mennyi van már és el sem férnek :D Szóval gyakorlatilag úgy is megházasodhattunk volna, ha életünkben nem jártunk volna még templomban!!!! :D
6x mentünk utána "jegyesoktatásra", ahol dumálgattunk az esküvőszervezésről, és minden másról, meg jópofa teszteket töltöttünk ki, egy kis bibilaolvasás is volt benne, de semmi álszentség, meg megjátszás nem kellett!!! Tudta, h mit szeretnénk és nem kényszerített bele semmibe minket! Majd utcsó alkalomal még hozzánk is eljött, sütizgettünk, közben dögönyözte a kutyánkat, röhögcséltünk és imádtuk!!
Az esküvőnkön pedig...... Hááááát olyat még senki nem látott!!! Még a sokat tapasztalt ceremóniamesterünk sem!!!!! OLyan személyes, kedves, szívhezszóló, és egyéni volt, hogy csak néztünk!! Tudta, hogy imádjuk pl a fotókat, erre a beszédjébe ezt belefűzte és a szertartás közben közölte, h ebből a szögből úgysem lesz rólunk kép és kattintott 3-at és csodás képek lettek!! Mindenkinek leesett az álla és csak néznek, meg nevetnek!! Ha érdekel, ki ez a pap és szeretnétek Nála esküdni, amit tudti nem bántok meg, és Pestiek vagytok (mert ő Óbudán van jó közlekedéssel) akkor írj privit és megadom a számát, meg a webcímet, mert a templom is gyönyörűű!!!! :) Sok boldogságot és ne hagyd, h átverjenek titeket a mindenre elszánt papok... Nem akarják Ők megérteni, hogy egy ember nem attól lesz hívő, ha rákényszerítik a bérmálkozást meg az ilyesmiket!! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!