Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomi esküvő vagy inkább...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomi esküvő vagy inkább csak polgári?

Figyelt kérdés
Soha nem voltam vallásos, nem jártam templomba, a szüleim sem és nálunk az a normális nézet, hogy nincs szükség templomi esküvőre. Elvégre ha nem vagy hivő akkor minek. A párom szülei viszont nagyon vallásosak. Szerintetek ilyen esetben mi a legjobb megoldás? Volt már valaki ilyen helyzetben? Ha igen akkor érdekelne végül hogyan oldották meg.
2011. szept. 20. 14:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%

"Mi sem vagyunk vallásosak, eredetileg nem is terveztünk templomit, de annyira szép volt, kár lett volna kihagyni. "

En irtam az elozo hsz-t. Hogyan lehetett nem vallasosan kivitelezni?

35N

2011. szept. 20. 14:46
 12/24 anonim ***** válasza:
27%
MArmint 14:44-es es 14:46-os vagyok en.:)
2011. szept. 20. 14:46
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
én nem vagyok hívő párom sem az de ő templomit szeretne. nekem a templomi esküvők olyan ridegek és hidegek. nálunk pl a városban van művészetek háza ami gyönyörű világos modern annyira szép esküvők vannak ott. szóval én nem szeretnék templomit semiképp.
2011. szept. 20. 14:50
 14/24 anonim ***** válasza:
24%

"A jegyesoktatást én jobban bírtam,mint a párom, de kibírtuk."

???? Ennyit az "áldás"-ról, meg a "szentség"-ről....

Bizonyara aldott allapot helyett is terhes leszel, es azt is csak kibiras alapon....

2011. szept. 20. 14:50
 15/24 anonim ***** válasza:
79%

Vallásos vagyok, a párom is,de soha nem kértem volna arra,hogy esküdjön egy olyan helyen,ahol még soha nem járt és olyan Isten színe előtt,akinek a létezésében sem hisz.A templomi esküvő nem arról szól,hogy tök jó a díszlet és hatásosabb a menyasszony belépője.Aki erre használja,annak kár átlépni a küszöböt.

Az anyós véleménye pedig nem számít.Ez a ti napotok,úgy kell alakítani,ahogy nektek jó,nem ahogy elvárják.

Az,hogy jár neked a templomi esküvő a vallásos párod miatt egy dolog,hogy van-e értelme nem hívőként ott esküdni,az már kérdéses.

2011. szept. 20. 14:58
 16/24 anonim ***** válasza:
78%

14:50, neked meg mi bajod van?? Téged miért zavar az, hogy mások milyen esküvőt tartanak? Nem értem, miért bűn az, ha valaki, aki amúgy nem koptatja el a templom küszöbét, szeretne templomi esküvőt is, azért, mert ez egy örök emlék, és hátha pont akkor "mozdul" meg benne valami.

Nem tudom, te miféle vallásos lehetsz, Isten egyetlen gyermekét sem taszítja el magától, és az Isten háza mindenki előtt nyitva áll. Akkor te milyen alapon mered bárkinek is azt mondani, hogy ne tartson templomi esküvőt? Nem azt írta a kérdező, hogy amúgy sátánista, csak azt, hogy nem vallásos.

Az én nézetem szerint a vallás, és az Istenbe vetett hit két különböző dolog. A vallási rituálékat az emberek találták ki, a két évig tartó jegyesoktatást, és társait is. A Bibiliában sehol sem szerepel, hogy aki nem járt két évig jegyesoktatásra, az nem házasodhat meg.

És képzeld el, én is "csak" terhes voltam, mivel rettenetesen kpmlikált volt a dolog, majsnbem végig feküdnöm kellett, fájdalmaim voltak, beaatkozásokon kellett átesnem, és még sorolhatnám. Egy kicsit sem nevezném áldottnak ezt az állapotot, ettől eltekintve a gyermekemet mindennél jobban szeretem, és igen, azért vállaltam a terhességet, hogy gyermekem legyen, nem azért, hogy hihetetlenül évezzem az áldott állapotomat.

Az ilyen bigott emberektől, mint te, kiráz a hideg.

2011. szept. 20. 15:01
 17/24 anonim ***** válasza:
52%

"14:50, neked meg mi bajod van?? Téged miért zavar az, hogy mások milyen esküvőt tartanak? "

Értelmetlenseget csinatak.

"Kibirni a jegyesoktatast" olyan, mint hogy "majdnem elhagytam magam, de kibirtam, hogy megcsokolt".

Valami magasrendut (és barmi mast) azert vesz az ember magahoz (konretan a 4. _szentseget_ es a papi _aldast_), mert AZT nem birná ki, hogy NE vegye magahoz. Nem pedig forditva.

Ha az ember GYÖTRI magát valamivel, akkor nyilvan nem ohajtja....ami AJANDEKKENT szolgal, azt ők CSAPÁSnak élték meg, mégis MEGGYÖTÖRTÉK MAGUKAT VELE.

2011. szept. 20. 15:14
 18/24 anonim ***** válasza:
67%

Jav.:

"Kibirni a jegyesoktatast" olyan, mint hogy "majdnem elhaNytam magam, de kibirtam, hogy megcsokolt".

2011. szept. 20. 15:15
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk volt templomi, mivel én vallásos vagyok és nekem fontos volt, hogy Isten előtt esküdjek. Ezt a párom megértette, elfogadta, pedig neki nincs sok köze a valláshoz.

De ha a párod is jobban szeretné csak a polgárit, akkor szerintem semmi szükség templomira csak azért, mert az anyós szeretné.

Egyébként a templomi általában tényleg szebb, mint a polgári, de ha nem jelent nektek semmit, akkor minek?

Nekem pl. furcsa volt, mikor egy ismerősöm férjhez ment és az esküvői képeken a templomban le van fényképezve nagy ájtatosan valami hatalmas kereszt alatt a vőlegényével, holott az életükben semmi közük nem volt a valláshoz, soha nem is voltak és valószínűleg nem is lesznek keresztények, nem is hisznek Istenben.

2011. szept. 20. 15:18
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
A szüleim meg vannak keresztelve, első áldozva és bérmálkozva is, de a csak a szüleik miatt. Amikor össze akartak házasodni, csak polgárit akartak, mert rühellték az egész templomi mizériát, és nem is hívők. Viszont apukám anyja elsírta magát, érzelmi zsarolás. Stb. Így bele egyeztek, de azóta is nagyon bánják. Hiszen ez az ő napjuk kellett volna, hogy legyen nem másoké, és nem a társadalmi elvárásoknak való megfelelésé. Azt javaslom, hogy csak ti ketten döntsetek és ne hagyjátok zsarolni magatokat semmivel. Legyen ez a ti napotok, ha nem tetszik valakinek ne menjen el. Mindenki csinálja úgy az esküvőét, ahogyan ő akarja.
2011. szept. 20. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!