Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet finoman megmondani a szülőknek, hogy a lakodalomba nem akarunk ülésrendet?
Szerintem ez az egy mondat eleg lesz, amit ide leirtal.
Nem akarunk ulesrendet, mert...stb.
Ti tudjatok a paroddal, hogy miert nem akartok.
Ne engedjetek az akaratotokbol, gondolom nem vagytok mar kisgyerekek. Nekik volt mar lakodalmuk annak idejen, most ez a TIETEK lesz.
(A sok minden leben kanal szulo megkeseriti a fiatok eletet, iszonyat!!!)
Szia!
Attól függetlenül, hogy én ülésrend párti vagyok, nagyon egyszerű a kérdésedre a válasz. Ha szóba kerül, akkor annyit kell mondani, hogy nem lesz és pont. Max. annyi megjegyzést hozzáfűzhetsz, hogy ti nem szeretnétek.
Nem hiszem egyébként, hogy bővebb magyarázatra szorul bármi is a ti esküvőtökkel kapcsolatban. Normális esetben azt sem indoklod meg, hogy milyen színű lesz az asztalterítés, lesz-e szoknya a széken, stb. Senkinek semmi köze nincs hozzá.
Én azért vagyok ülésrendpárti, mert az elmúlt években rengeteg esküvőn voltunk és azon még sosem volt veszekedés, nézeteltérés, hogy kit ki mellé ültettek, abból viszont igen, ha valamelyik család fittyet hányva a szokásokkal, letelepedett a főasztalhoz legközelebb, míg a pl. nagyszülőknek nem jutott ott hely.
A szüleiddel kapcsolatban azt gondolom, hogy akármennyire nincsenek beszélőviszonyban, egy napra félretehetik a nézeteltérésüket. A főasztali ülés szokása az, hogy egy férfi, egy nő, vagyis ara mellé apa, vőlegény mellé anya ül.
"Azt meg mindenki tudja hogy a szülőknek kell mellettünk ülni,és senki nem ül oda!"
Ezt cáfolnám. Középiskolai tanárnőm egyik lagziban a legnagyobb lelki nyugalommal az örömanya helyén foglalt helyet:) Tök ciki volt, valaki finoman szólt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!