Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem ciki elmenni olyan esküre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem ciki elmenni olyan esküre ahova nem hívnak meg?

Figyelt kérdés
úgy értem anyósom állandóan elmegy megnézni a párt a városházán stb.ha valaki házasodik az ismerősök közül,engem is próbált már hívni de ezt én olyan cikinek tartom..ti mit gondoltok?
2011. aug. 25. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%

Először is az anyósod nem megy el az esküvőre, csak nézelődik. Régen engem is mindig elvitt a nagymamám menyasszonyt nézni. Szokás volt, hogy ahogy a lakodalmas menet végigmegy az utcán, az emberek kiállnak és megnézik, közben a menetből valakik sütit, meg italt kínálgattak.

Én ennek egy különleges, kellemes, ünnepi, vidám, közvetlen hangulatát éreztem.

Mostanság ritkán vannak nagy lakodalmas menetek. De mikor én voltam menyasszony, egy-két néni eljött a templom elé is és a városháza elé is megnézni. De nem is csak idősek, hanem volt olyan nem túl közeli ismerősöm, aki szintén kijött kicsit nézelődni.

Úgyhogy marhára rosszul fogod fel ezt az egészet, ennek semmi köze nincs magához az esküvőre való meghíváshoz, vagy azon való részvételhez, egyszerűen ez egy látványos, nagy esemény, hát miért ne nézné meg bárki? A szertartásra már úgyse mennek be.

Természetesen ha te ezt cikinek tartod, akkor nem kell elmenned az anyósoddal, fiatalok már nem is nagyon szoktak. De az anyósod semmi cikit, semmi szégyellni valót nem tesz azzal, ha ő viszont elmegy.

2011. aug. 25. 23:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez így szép és jó ahogy leírtad de ő sérelmezi hogy vendégként nincs meghívva,és azt hiszi ha elmegy és személyesen gratulál akkor lelkiismeret furdalást okoz az ifjú párnak ,hogy őt esetleg lefelejtették a vendég listáról.Ezért írom hogy eleve ciki szerintem "sportot"űzni olyanból hogy elmenjünk egy ilyen eseményre.Nem hiszem ,hogy én fogom ezt fel rosszul a válasz adók többsége is cikinek tartja ezt.
2011. aug. 26. 07:41
 13/17 anonim ***** válasza:
87%

Ezt én nem cikinek hívnám, hanem valami szocializációs zavarnak, vagy nem is tudom.

Megnézni, megnézheti, azért van az esküvői felhajtás, hogy ország-világ láthassa. Eddig ez normális.

Az már rosszindulat, ha nem az örömben való osztozás miatt megy (ami szimplán megtörténhet akkor is, ha csupán "leskelődik"), hanem az ott lévők kibeszélése miatt.

Ha meg külön odaáll gratulálni is, hogy lelkiismeret-furdalást keltsen, na az már súrolja a pofátlanság és/vagy bolondság határát. A lényeg, hogy bármiért is teszi, nem normális dolog. Magyarázd meg neki, hogy nyugodt lehet, nem fogják magukat kellemetlenül érezni a házasodók, viszont mindenki összesúg a háta mögött, hogy "na, ez már megint itt van pletykálkodni"!

2011. aug. 26. 08:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elmenni és nézni nem ciki, ha meglátok épp a templomból kisétálni egy menyasszonyt (azaz ifjú feleséget) én is megnézem a ruháját :) Ha valaki ezért jár oda vagy a városházára hát tegye, amíg nem ül be a ceremóniára hívatlanul vagy megy el a lagziba szerintem semmi arcátlanság nincs a dologban :)
2011. aug. 26. 09:36
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

Egyáltalán nem gáz,miért lenne az???

Nálunk is,ha valahol lagzi van,akkor összegyűlik a név a lányos háznál,és megnézik a kikérőt meg a menyasszonyt!Szerintem nem gáz,nálunk "természetes"

2011. aug. 26. 09:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Nos megmondhatod anyósodnak hogy ha hozzám odajött volna egy idegen asszony és gratulált volna nem éreztem volna lelkiismeret-furdalást csak azért mert nem hívtam meg egy nőt akit most látok életemben először. Menjen el zsidó esküvőt lesni ott a betévedt vendégeket (idegeneket) nem hajtják el és ott lehet maradni kajálni és táncolni (ortodox zsidó esküvőn) :D
2011. aug. 26. 11:50
 17/17 anonim ***** válasza:
60%

Velem ez "fordítva" történt meg.:D

Egerben nyaraltunk, pont a borfesztiválon, mellette volt egy templom, tök érdekes volt hogy egymás után voltak az esküvők...

Kicsit gáz hogy sokan lássák őket pont arra a napra, a nászmenet ott vonult el a fesztivál mellett...

12L

2011. aug. 26. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!