Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Én magyar, református vagyok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én magyar, református vagyok, a vőlegényem román, ortodox és nem tud magyarul. Nem vagyunk vallásosak, de szeretnénk templomi esküvőt. Hogy legyen?

Figyelt kérdés
2011. aug. 25. 06:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%
Kedves Kérdező! Elsősorban is gratulálok az elhatározásotokhoz. Látom, hogy a kérdésedre érdemi választ még nem kaptál, tehát elmondom, hogy református lelkészhez forduljatok, mert ő összead benneteket, feltételek nélkül és nem firtatja a vőlegény felekezeti hovatartozását. A mi vallásunkban így van. Az ortodox pópa csak ortodox párt esket, tehát ahhoz, hogy az ő szertartásuk szerint esküdjetek, át kellene keresztelkedj. Ennek fényében gondoljátok át a további teendőket. Áldás legyen a házasságotokon!
2011. aug. 25. 09:01
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

06:37-es (85%) vagyok

Teljesen igaza van az utolsó hozzászólónak. Ortodox tényleg nem fog összeadni, nem voltam biztos benne, de tényleg így van.

2011. aug. 25. 09:19
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, én(római katólikus vagyok) is hasonló cipőben jártam, mint te.

Mi úgy oldottuk meg, hogy a polgári szertartást, és a templomi esküt nálam (mármint ott ahol én lakom) bonyolítottuk le.

Aztán megesküdtünk az ő templomában is kevesebb felhajtással.

2011. aug. 25. 10:49
 14/31 A kérdező kommentje:

Romániában élek egy faluban és románul beszélünk egymással, de ért magyarul is egy kicsit csak nem beszél (elég rossz a kiejtése). Azt hiszem az ortodox templomot kihadjuk mert úgy halottam nagyon hosszú, a református akár 30-40 perc alatt befejezi. Az esküt meg majd megtanítom neki úgy könnyebb lesz neki.

Nem vagyunk vallásosak, de szerintem úgy szép egy esküvő.

2011. aug. 25. 11:31
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagytok vallásosak, de a pap adjon benneteket össze ennek ellenére, és annak ellenére, hogy különböző a vallásotok, ráadásul legyen szép a templomi esküvő, és ne legyen a pap olyan pofátlan, hogy húzza az időt! ☺
2011. aug. 25. 11:41
 16/31 A kérdező kommentje:

Pomtosan utolso :)) Hidd a hazasok 90% nem azert tartott templomi eskuvot mert olyan vallasos... akkor szuzen mennek ferjhez. Bocsi de ezen a gepen nincsenek ekezetek.

Koszi a normalis valaszokat!!

2011. aug. 25. 12:10
 17/31 anonim ***** válasza:

én teljesen megértem a kérdezőt. nekünk nem volt templomi esküvőnk, mert nem tartottuk fontosnak, lévén egyikünk sem gyakorolja a vallását, de az öcsémnek kvázi muszáj volt templomban nősülnie, mert a menyasszonya nagyszülei infarktust kaptak volna, ha nincs templomi esküvő. És ilyenkor az ember (hacsak nem megrögzött vallásellenes) megteszi a békesség kedvéért.

Amúgy én is a református esküvőt ajánlom, ott szinte alig kell "megfelelni" valamilyen feltételnek.

2011. aug. 26. 07:31
 18/31 anonim ***** válasza:
79%
Csak mert úgy szép az esküvő?! Mi van?! Ezzel az erővel, miért nem béreltek ki egy színházat és rendezitek meg a templomi esküvőt?! Garantáltan olyan lesz amilyet akartok, akár 10 perces is... "-.- Ne haragudj, ha megsértelek, de szerintem idióták vagytok...
2011. szept. 4. 11:56
 19/31 A kérdező kommentje:
Utolsó: nő vagy férfi vagy? Hány éves? Házasodtál már? Ha igen szüzen mentél férjhez? Jársz templomba?
2011. szept. 4. 13:43
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Legyen két papotok és már meg is van oldva!bármely templomban köthettek így házasságot!
2011. szept. 6. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!