Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még nem vagyunk házasok. Ha addig meg születik a baba kinek a vezeték nevét kapja? A páromét vagy az én vezeték nevemet?
Nem házasok esetén a férfinak egyrészről nyilatkoznia kell, hogy övé a gyerek, másrészről, nincs olyan szoros megkötés a vezetéknévre, mint azt sokan gondolják.
Kovács Béla és Táncos Judit Emese nevű gyerekét hívhatják akár Kovács Emesének, Táncos Emesének, Táncos-Kovács Emesének és Kovács-Táncos Emesének is.
Ha jól tudom...
Szia!
Nemrég intéztük mi is az apasági nyilatkozatot. Nálunk Győrben az önkormányzatnál a gyámügyön állítják ki a papírt.(ha jól tudom anyakönyvi hivatalban is) Vinni kellett a személyit, lakcímkártyát, a kismama könyvet és ha esetleg valamelyikőtök elvált, akkor a jogerős bírósági végzést. Mindkettőtöknek jelen kell lenni személyesen. A papír kiállítása 10 perc alatt megvolt, pénzbe nem kerül. Ott ráírják, hogy mit szeretenétek mi legyen a gyermek vezetékneve. Ezt a papírt vidd magaddal mikor szülni mész, kell az anyakönyvezéshez. Jó babavárást!
Mi Pécsett intéztük, és a kismama könyv, személyi igazolványok voltak szükségesek, orvosi papír nem. Persze rendszeresen jártam a dokimhoz. Mindketten személyesen jelen voltunk.
Talán telefonon kérdezd meg a polgármesteri hivatalt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!