Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz, ha én nem akarom felvenni a párom nevét?
Figyelt kérdés
Mit szólnak a szülők, a párom?
Tiszta macera az egész, mindent megváltoztatni, csomó pénzbe kerül, ha alá kell írni valahol, általában nem fér ki a 3 tagú név...stb.
Gáz, ha ezek miatt nem szeretnék változtatni, vagy ez erkölcsi kérdés? A lányom is a párom nevét viseli, ezért a párom szerint nekem is fel kellene venni, hogy "látszódjon", hogy egy család vagyunk.
Én nem vettem fel a férjem nevét. Maradtam aki voltam, mert nálam ez olyan dolog, hogy a nevemet nem adom!!!! A szüleimtől kaptam nem vagyok hajlandó megválni tőle. Tudom sokan nem értenek velem egyet, de ez van. Anyósomnak nem tettszett, de nem izgat, a férjem pedig elfogadta. Arról nem is beszélve, amit te is említettél, az a sok macera!! Egyáltalán nem gáz, manapság nagyon sokan tartják meg a nevüket.
2009. ápr. 8. 21:10
12/19 anonim válasza:
Én felvettem, mert akartam. Én -né+leánykori. Tehát 3 tagú. A macera az annyi, hogy én 1 nap alatt letudtam minden, és kb 10.000 forintomba volt. Egyébként nem muszáj mindent kicserélned azonnal. Mivel én még tanulok, így az adókártyám pl nincs kicserélve. Csak személyi, jogsi, lakcím, tb kártya. Sőt, még a forgalmiba sincs a nevem átírva. De mivel megvan a régi nevem is, teljesen azonosítható vagyok. A kutya nem szólt még érte.
2009. ápr. 8. 21:44
13/19 anonim válasza:
Úgy látszik nem sokra becsülöd ha ennyire sem vagy képes érte.
2009. ápr. 8. 22:10
14/19 anonim válasza:
természetesen nem gáz, én sem vettem fel, a -né nem tetszik, az én nevem pedig sokkal különlegesebb, mint az övé, így megtartottam azt. A fiunk a férjem nevét viseli, de eddig senkinek nem jelentett gondot, hogy én vagyok az anyukája:). Egyébként a párod felvenné a nevedet kötőjellel (Deutsch-Für-ös példa)? Mert ezt te is elvárhatnád tőle, nem csak ő tőled, már ha szerinte ezen látszódik az összetartozás.
2009. ápr. 9. 10:05
15/19 anonim válasza:
Abszolút nem gáz női szemmel,ám egyes férfiaknak nagyon böki a csőrét,h az ő kis felesége névszerint nem is a felesége,nah meg náluk ez is szimbolizálja,h az övé vagy.Ha én pasi lennék engem nem zavarna,de mivel nő vagyok,ezért én úgy gondolom,h ha törik ha szakad én kötőjelesen felveszem a párom nevét tehát X-Y Adrienn,de cserébe elváro,hogy ő is ugyanúgy vegye fel az én nevem,mint D-F Tamás,nálam ez szimbolizálja teljesen az egyenlőséget,nem vagyok én a zsákmánya,sem semmi,a nevem az én nevem,nem adom semmi pénzért,az öve az övé,de így szerintem méginkább szimbolizálni lehet,h a két csalás egyesül:))
2009. ápr. 9. 14:12
16/19 anonim válasza:
Én nem akartam, hogy Kedvesem felvegye a nevem. Van neki is, a szüleitől kapta és élt vele huszonéveket. Amennyiben szerette volna, lehetett volna az, hogy lecseréli a vezetéknevét, de a lényeg az volt, hogy sehol ne legyen a nevében a né szócska.
Valamint (hülye felfogás tudom) ha esetleg a Gipsz Jakabné formációt használná, senki sem szólítaná így: Jakabné. Biztosan mindenki a lánykori keresztnevén hívná, pedig az a lánykori neve és már a személyi igazolványában is Gipsz Jakabné-nek hívják. De ez már csak szőrszálhasogatás. :)
2009. ápr. 10. 11:58
17/19 anonim válasza:
Szerintem is neked kell tudnod, hogy a párod hogyan reagélja ezt le. Az biztos, hogy ha mégis felveszed, akkor a papírjaidon is ezt meg kell változtatni...ez kicsit időigényes dolog. Amúgy manapság már nemcsak együtt vehetitek fel egymás nevét körőjellel elválasztva, hanem akár Ő is felveheti a Te nevedet.
2009. ápr. 10. 16:10
18/19 anonim válasza:
Szerintem ez mindenkinek a saját döntése és mivel te viseled a nevedet, teljes mértékben a tiéd ez a döntés. Miért lenne gáz? Nagyon sokan megtartják manapság a lánykori nevüket. Attól, hogy más nem ezt teszi, nem gáz. Azt tedd, amit te szeretnél. Gondolj arra, hogy eleve rengeteg pár él együtt házasság nélkül még gyerekekkel is és ott sincs ebből probléma...én házasokban is ismerek olyat, aki nem vette fel a férje nevét.
2009. ápr. 10. 19:00
19/19 anonim válasza:
Nekem nem esne jól, ha a párom nem akarná felvenni a nevem. (Amúgy nem vagyok régimódi,és nem vagyok öreg (20 éves vagyok)) Nekem ez az összetartozást fejezi ki, ugyanúgy, mint maga a házasság.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!