Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy lehet elérni, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet elérni, hogy a vendégeinknek eszükbe se jusson, hogy milyen ajándékot vegyenek, hanem pénzt adjanak?

Figyelt kérdés
Évek óta együtt élünk és amúgyis egy teljesen berendezett lakást kaptunk, semmire nincs szükségünk. Annyi étkészletünk, meg edényünk volt, hogy még a szüleimnek is adtunk belőle, mert nem fért el. Mindenféle háztartási gép van, egyszerűen semmire sincs szükségünk... csak a pénzre. Merthát az esküvő nem egy kis összeg, nagyon sokba kerül, jó lenne ha utána visszajönnne valamennyi. Meg egy kis lakásfelújjítás se ártana, esetleg nászút, és ezeket nem lehet egy új étkészletből. Hogy lehet ezt finoman, illedelmesen a meghívottak tudtára adni?
2011. júl. 25. 10:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
23%

A mai világ a pénzről szól.

A menyasszony azt állítja, hogy nem anyagias, csak pénzéhes ...izé... akarom mondani,... hogy praktikus!!

Kíváncsi lennék, hogy mit szólna,

ha a szülinapjára egy csokor virág helyett kapna a párjától egy ezrest, mert így praktikusabb ??!!

Amúgy ha a meghívón bármilyen formában szerepelne a pénz, biztosan el sem mennék!!!

A legtöbb esküvő amúgy is, egy kivagyis, harsány giccsparádé, ahol öltönyhöz és alkalmi ruhához nem szokott, egymásnak sokszor vadidegen emberek feszengenek a húslevesük mellett és alig várják már, hogy levegyék a két számmal kisebb lakkcipőt.

...és még ezért KÖTELEZŐEN fizessek ??

Önként az más...

2011. júl. 25. 12:14
 22/27 anonim válasza:
74%

utolsó, ha neked harsány giccsparádé egy esküvő, és ott alkalmi ruhához nem szokott emberek feszengenek szerinted, akkor nem tudom, hogy a te szótáradban az esküvő mit jelent.

És nem kötelezően kell fizetni, de nyilván senki nem megy el egy esküvőre ajándék nélkül.

És mivel már nem abban a világban élünk, ahol esküvő után kezdték a párok a közös életüket, igenis praktikusabb, ha az ajándék árát adják oda, hiszen az ifjú pár tudja, hogy mire van szüksége.

Régen persze más volt, mivel semmijük nem volt, se lakás, se egyéb berendezési tárgy. De még akkor is előfordult, hogy kaptak mondjuk 5 kávéfőzőt. Az mennyivel jobb szerinted?

A mai világban ezen már nem sértődnek meg, sőt a normális emberek megkérdezik a meghívó átadásakor, hogy minek örülnének vagy mire van szükségük.

Ha te így vélekedsz, szörnyen magányos és befordult ember lehetsz!

2011. júl. 25. 20:09
 23/27 A kérdező kommentje:
Én szülinapomra is mondtam a vőlegényemnek, hogy nem kérek virágot vagy más ajándékot, inkább menjünk el együtt venni valamit. Kaptam 3 felsőt meg egy szoknyát, sokkal jobban örültem neki, mint egy virágcsokornak meg valami porfogó dísztárgynak. Ez van.
2011. júl. 25. 20:22
 24/27 anonim ***** válasza:
Egyszerű: ha a meghívótok karaktere (s az esküvőtök is) laza, vicces, kötetlen, akkor mehet a versike. Ha elegáns meghívóról, kastélyos, rendezvénytermes, hoteles esküvőről van szó, akkor egy diszkrétebb megoldásra van szükség, pl. odaírhatjátok az aljára kisebb betűkkel a számlaszámotokat. Aki akarja, érti, aki nem, az úgyse...
2011. júl. 26. 13:53
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

már írtak egy kis verset,ezt én picit máshogy ismerem,bár nem nagyon különbözik,azért leírom:

Minden kedves Barát és Rokon!

Kérünk Titeket ne vegyétek zokon,

ágynemű,törülköző,étkészlet

nálunk már teljes a készlet.

De,hogy a malacpersely hízzon,

inkább a násznép adakozzon.

Amit ajándékba szánnátok,

borítékban a perselybe dobjátok!

Megígérjük nem vész kárba:

Előbb-utóbb befektetjük egy kisebb családfába.

Előre is köszönjük a segítséget

esküvőnkre szeretettel várunk Téged!

amúgy sok boldogságot!

2011. júl. 27. 09:54
 26/27 Atroposz ***** válasza:
Mi is megyünk lakodalomba és megkérdeztük mire vágynak,mert hülyeséget mi sem akarunk venni.Elmondták ,hogy gyerekszobára gyűjtenek és lesz mennyatánc.Úgy hogy mi is pénzt adunk.
2011. aug. 14. 15:17
 27/27 anonim ***** válasza:
Mi beleirtuk a meghívoba. és amikor atadtuk hozzatettuk hogy ha aprot adnak annak is nagyon örülünk. és többnyire azok vettek zokon akik valami öreg poharkeszletet adtak volna, amit ők is úgy kaptak és nem kellett nekik. visszahallottam
2016. júl. 16. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!