Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet elérni, hogy a vendégeinknek eszükbe se jusson, hogy milyen ajándékot vegyenek, hanem pénzt adjanak?
Nem azért vendégeli meg őket,hogy nyerészkedjen,de esküvőre senki nem megy üres kézzel.Az enyémre sem jöttek,pedig direkt kértük,hogy ne hozzanak semmit,mégis hoztak.
Nincs ebben bunkóság,hogy kávéskészlet helyett inkább az árát vigye,mert arra nagyobb szükség van.
Nekünk volt a meghívóban egy kártya, amire ez volt írva:
Minden kedves Vendég és Rokon!
Kérünk Titeket, hogy ne vegyétek zokon
De hogy ne halmozódjék öt edénykészlet
Ennek elkerülése végett,
Amit ajándékra szánnátok
Inkább borítékban a kezünkbe adjátok.
Ígérjük, nem vész kárba
Befektetjük egy szép családi házba!
A családi házat kicserélhetitek bármire,és ez szerintem nem sértő, de egyértelmű.
Nekünk jót derültek rajta a vendégek.
Sok boldogságot!
Képzeld, volt esküvőm, 170 fős, és mivel tudták, hoyg nekünk is megvolt mindenünk, így mi sem tárgyakat kaptunk, hanem pénzt.DE.
Soha nem hívtam volna fel rá a figyelmüket, ismertek, tudták maguktól is, és ha semmit nem kaptunk volna, akkor sem szóltunk volna egy rossz szót sem.Amit mi az esküvőre költöttünk, azt arra szántuk, ha visszajön valamennyi akkor vissza, ha nem akkor nem.
Ha pedig annyira kellett volna a pénz, mert utána hiányzott volna, akkor nem is csináltam volna nagy esküvőt.
Soha nem hívtam volna fel rá a figyelmüket, ismertek, tudták maguktól is, és ha semmit nem kaptunk volna, akkor sem szóltunk volna egy rossz szót sem.
Szerintem te valamit baromira félreértettél.
Nem arra kérte a kérdező a vendégeket, hogy MINDENKÉPPEN adjanak nekik pénzt, hanem arra, hogy HA MÁR ADNAK, akkor legyen olyan kedvesek ne konkrét tárgyat, hanem a tárgy árát. Nem úgy lesz megfogalmazva a meghívó,hogy ha nem adnak pénzt, akkor már el sem jöhetnek... hanem, hogy ha mindenképpen ajándékozhatnékjuk van, akkor már vegyék figyelembe a pár szükségleteit.
Hát igen, ma már nem úgy van, mint régen, amikor a házasságkötés egyben új háztartást is jelentett. Sajnos sokan nem gondolnak bele ebbe, és kizárólag a háztartási gép, konyhai edény, étkészlet, dísztárgy, szórakoztató elektronika ötszögében képesek gondolkodni.
Egyik ismerősömék a közelmúltban nagyjából úgy fogalmazták meg, hogy már több éve, hogy fészket raktak, és szerencsére a háztartásuk nem szenved hiányt semmiben. Ez pont elég infó volt, ennyiből mindenki értette, hogy nem kérnek X+1. lakásfelszerelési cuccot, üres kézzel pedig senki sem akart beállítani, így különféle "jogcímeken" (pl. nászút-hozzájárulás stb.) készpénzt adtak.
Nekem már volt esküvőm, tudom mennyibe kerül. Nálunk volt olyan család, akiktől semmit nem kaptuk, örültünk annak, hogy volt annyi pénzük, hogy el tudtak jönni. Mi azért hívtuk meg őket, mert szerettük volna, ha ott vannak. Ők pedig fontos eseménynek tartották az esküvőnket és megtiszteltek bennünket azzal, hogy pénzt áldoztak a benzinre és alkalomhoz illő öltözetben eljöttek. Nagyon rosszul éreztem volna magam, ha rá lett volna írva a meghívójukra, hogy pénzt kérünk. És ha valaki nem tudna olyan sokat költeni ajándékra, de ha pénzt kértek akkor már lehet, hogy szégyelne annyit adni amennyit ajándékra költött volna. Ma már lehet nászajándék kívánságlistát készíteni, amire felírhattok olcsóbb dolgokat is. Szerintem sokaknál nagyon rosszul venné ki magát egy ilyen meghívó.
A másik pedig az, hogy amikor 4 hónappal az esküvőnk után meghalt az egyik nagybácsi, eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy nem pénzt kaptunk tőle.
Nekem sem tetszik,ha a meghívóba bele van írva.
A normális ember megkérdezi. Nálunk vagy minket, vagy anyuékat megkérdezték, de a nagyja tudta,hogy együtt élünk, tehát tányérkészlet nem igazán kell már!
Egyetlen egy ember hozott csak ajándékot. Tehát anélkül is megértette mindenki,hogy a meghívóba beleírtuk volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!