Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tegyünk? Ilyenkor mi "illik"?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyünk? Ilyenkor mi "illik"?

Figyelt kérdés

Apukámat tegnap temettük el, és 3 hét múlva lesz a legjobb barátnőm lagzija. Megbeszéltük a férjemmel, hogy elmegyünk a szertartásra, meg a templomba, de a lagziba nem megyünk. Anyukám szerint a vacsorán még nyugodtan részt vehetünk, de a lagziba (magára a mulatságra) már ne maradjunk ott.

Mit szokás ilyenkor?

2011. júl. 17. 15:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

És tényleg maradhattok csak rövid ideig is a vacsora után.

Egy legjobb barátnő esküvője? Én biztos, hogy nem hagynám ki.

Viselhettek gyászkarszalagot, nem a szertartás alatt, hanem a vacsorán, akkor a vőfély sem fog kipécézni titeket.

2011. júl. 17. 15:50
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, majd megbeszélem még a barátnőmmel is. Ő nagyon megértő, mikor mondtam neki, hogy csak a szertartásra fogunk elmenni, rögtön megértette, szemernyi sértődöttséget sem láttam a szemében. Majd még meglátom, 3 hét alatt merre alakul az egész, hogy fogjuk tudni ezt feldolgozni.

Azt tudom, hogy apukám biztosan örülne neki, ha elmennénk, de én nem vagyok biztos benne, hogy mi lenne a jó nekünk.

2011. júl. 17. 15:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

hasonló történt velem múlt hónapban: édesapám sajnos elhunyt néhány héttel ezelőtt. A halála után egy héttel volt egy viszonylag közeli rokon esküvője-lakodalma. Mi is gondolkodtunk, hogy mi legyen, mert az említett rokonnal nagyon szoros a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, napi kapcsolatban vagyunk. Ő (és a menyasszonya is) egyből mondták, hogy bárhogy is döntünk, jövünk vagy nem, ők meg fogják érteni.

A testvéremmel tanakodtunk egy darabig, mi legyen, aztán úgy döntöttünk: az esküvőre mindenképpen elmegyünk, mert ez az ő nagy napjuk, a többit pedig meglátjuk. Eleve nem mulatozós-vőfélyes lagzit szerveztek, inkább olyat, ahol a barátok borozgattak és szólt valami zene is laptopról. A testvérem és én elmentünk az esküvőre, aztán ott maradtunk a vacsorán is, sőt, még annál is tovább. Végülis a közös barátaink voltak ott a lagziban, a legtöbben tudták, mi történt a családunkban, és nekünk könnyebb volt barátok között lenni, mint otthon ülni. Mindenki nagyon kedves volt,senki nem azzal foglalkozott, hogy "illik-e" nekünk ott lenni, az sem volt gond, hogy néha testvéremnek és nekem is könnybe lábadt a szemünk, mindenki megértette és senki nem vette úgy,hogy elrontjuk a lagzit. Teljesen normálisan álltak a történtekhez, persze hozzáteszem: mi sem írtuk ki a homlokunkra, hogy épp gyászolunk, mert akinek nincs köze hozzá, annak nem kell tudnia.

Amíg úgy éreztük, maradtunk, aztán valamikor éjjel eljöttünk haza, még mielőtt indult volna az ereszd-el-a-hajamat. Ahhoz már nem volt kedvünk, de addig nem volt semmi baj.

Azt javaslom, te is dönts úgy, ahogy a szíved és az érzéseid éppen akkor diktálják. Ha úgy érzed, ott kell lenned, menj nyugodtan, ha pedig inkább otthon maradnál, mert az esne jól a lelkednek, akkor ne menj. A gyász nagyon érzékeny időszak, vigyázz magadra közben és figyeld az érzéseidet, azok szerint cselekedj - én ezt tudom javasolni, sajnos saját tapasztalat alapján.

Részvétem!

2011. júl. 17. 20:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
szia! Nekem május 12-én temettük a nagymamámat, 31-én lagziba mentem. nem volt a legnagyobb kedvem, de elmentem, és azért jól is éreztem magam. igaz, neked apukád, talán még közelebb áltatok egymáshoz. ahogy érzed. ha szeretnél, menj el, ha nem, szerintem azt is meg fogják érteni.
2011. júl. 18. 12:04
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is maradhattok a vacsin! Apósom halála után pár héttel nősült a férjem unokatestvére. Elmentünk a vacsira is. Nyilván nem örömködtünk, de nem is sírtunk. A rokonok meg ugye eleve tudták, tehát nem kért fel senki táncolni. Vacsi után elköszöntünk és eljöttünk!
2011. júl. 18. 13:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Le leszek szólva, de szerintem ne menjél el. És nem miattad. Ahogy leírtad, nagyon jó barátnők vagytok.Valószínűleg nem csak te érzed át az ő boldogságát, de ő is a te gyászodat. Tehát szerintem akár hányszor rádesne a tekintete a vacsorán, eszébe jutna, hogy mit érzel. És egy lakodalomban csak a boldogságnak van helye. Nehogy még csak pillanatra is, de rosszul érezze magát, hogy ő épp élete legboldogabb napját éli át mikor te pedig pont apukádat gyászolod.
2011. júl. 18. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!