Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyünk? Ilyenkor mi "illik"?
Apukámat tegnap temettük el, és 3 hét múlva lesz a legjobb barátnőm lagzija. Megbeszéltük a férjemmel, hogy elmegyünk a szertartásra, meg a templomba, de a lagziba nem megyünk. Anyukám szerint a vacsorán még nyugodtan részt vehetünk, de a lagziba (magára a mulatságra) már ne maradjunk ott.
Mit szokás ilyenkor?
És tényleg maradhattok csak rövid ideig is a vacsora után.
Egy legjobb barátnő esküvője? Én biztos, hogy nem hagynám ki.
Viselhettek gyászkarszalagot, nem a szertartás alatt, hanem a vacsorán, akkor a vőfély sem fog kipécézni titeket.
Köszönöm mindenkinek, majd megbeszélem még a barátnőmmel is. Ő nagyon megértő, mikor mondtam neki, hogy csak a szertartásra fogunk elmenni, rögtön megértette, szemernyi sértődöttséget sem láttam a szemében. Majd még meglátom, 3 hét alatt merre alakul az egész, hogy fogjuk tudni ezt feldolgozni.
Azt tudom, hogy apukám biztosan örülne neki, ha elmennénk, de én nem vagyok biztos benne, hogy mi lenne a jó nekünk.
hasonló történt velem múlt hónapban: édesapám sajnos elhunyt néhány héttel ezelőtt. A halála után egy héttel volt egy viszonylag közeli rokon esküvője-lakodalma. Mi is gondolkodtunk, hogy mi legyen, mert az említett rokonnal nagyon szoros a kapcsolatunk, nagyon szeretjük egymást, napi kapcsolatban vagyunk. Ő (és a menyasszonya is) egyből mondták, hogy bárhogy is döntünk, jövünk vagy nem, ők meg fogják érteni.
A testvéremmel tanakodtunk egy darabig, mi legyen, aztán úgy döntöttünk: az esküvőre mindenképpen elmegyünk, mert ez az ő nagy napjuk, a többit pedig meglátjuk. Eleve nem mulatozós-vőfélyes lagzit szerveztek, inkább olyat, ahol a barátok borozgattak és szólt valami zene is laptopról. A testvérem és én elmentünk az esküvőre, aztán ott maradtunk a vacsorán is, sőt, még annál is tovább. Végülis a közös barátaink voltak ott a lagziban, a legtöbben tudták, mi történt a családunkban, és nekünk könnyebb volt barátok között lenni, mint otthon ülni. Mindenki nagyon kedves volt,senki nem azzal foglalkozott, hogy "illik-e" nekünk ott lenni, az sem volt gond, hogy néha testvéremnek és nekem is könnybe lábadt a szemünk, mindenki megértette és senki nem vette úgy,hogy elrontjuk a lagzit. Teljesen normálisan álltak a történtekhez, persze hozzáteszem: mi sem írtuk ki a homlokunkra, hogy épp gyászolunk, mert akinek nincs köze hozzá, annak nem kell tudnia.
Amíg úgy éreztük, maradtunk, aztán valamikor éjjel eljöttünk haza, még mielőtt indult volna az ereszd-el-a-hajamat. Ahhoz már nem volt kedvünk, de addig nem volt semmi baj.
Azt javaslom, te is dönts úgy, ahogy a szíved és az érzéseid éppen akkor diktálják. Ha úgy érzed, ott kell lenned, menj nyugodtan, ha pedig inkább otthon maradnál, mert az esne jól a lelkednek, akkor ne menj. A gyász nagyon érzékeny időszak, vigyázz magadra közben és figyeld az érzéseidet, azok szerint cselekedj - én ezt tudom javasolni, sajnos saját tapasztalat alapján.
Részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!