Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért akartok megházasodni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akartok megházasodni?

Figyelt kérdés

mi értelme van annak, hogy egy csomó pénzt kidobnak az esküvőre, mikor sok más hasznosabb dologra is elkölthetnék.

másrészt nem mindegyik rokonnak jó hogy százezreket kell fölöslegesen odaadnia...

másrészt meg a házasság nem változtat az érzéseken,

előtte meg utána is szerelem van...

2011. júl. 15. 14:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
65%
Én azért szeretnék megházasodni mert nagyon szeretem a párom és vele szeretném leélni az életemet!Hivatalosan is hozzá szeretnék tartozni!Az esküvöt pedig azért szeretném mert az az egy nap jár ami emlékezetessé teszi a frigyünket és ne csak egy egyszerű hétköznap legyen.Tudom ezt mindenki másképp gondolja, én nagyon házasság párti vagyok.Nem muszáj 500 személyes lagzit tartani,elég egy kicsi is ami emlékezetessé teszi ezt a napot.
2011. júl. 15. 14:47
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

No igen, de ott felfogásbeli gondok vannak. Kezdve ott, hogy ma már nem divat az öregekre hallgatni párválasztás terén, mert csak a nagy szerelem számít. Aztán elmúlik a szerelem, akkor vége a házasságnak, mert nincs alapja.

Egy normális házasság az szövetség két ember között, hogy együtt élik le az életüket. Átgontolt, indokolt döntés. Sok válás van amiatt, hogy az emberek ezt nem gondolják át, hanem nagy hévvel házasodnak.

A szüleim házassága romokban. Igaz, több mint húsz év után. A nagymamámmal amikor beszélgetek, néha előkerül a téma, hogy a kibékíthetetlen ellentétek már az első néhány hónapban megmutatkoztak. De a másik család felől se támogatta senki a házasságot. A szüleim meg halálosan szerelmesek voltak, mit érdekelte őket a család, titokban összeházasodtak (megjegyzem, csak abba a két sör árába került az esküvőjük, amire utána meghívták a tanúkat a meleg miatt, ez nem drága). És lőn, elmúlt a szerelem, nem maradt köztük kapocs.

Ezt kéne sokaknak ma megérteni. Azért van annyi válás, mert az emberek azt hiszik, hogy majd a szerelem átsegíti őket a dolgokon. Holott szerintem házasságkötéskor a párnak már nem is szabadna olyan halálosan szerelmesnek lenni. Hogy objektívek legyenek.

2011. júl. 15. 14:52
 13/25 anonim ***** válasza:
61%
Hát figyelj kérdező, végülis a házasság majd 1000 éve jelent meg, keresztény nyomásra. Előtte meg vagy nőrablás volt vagy nővétel. Inkább örüljél, hogy van ez az esküvő dolog, mert ha nem találták volna ki lehet holnap téged is eladnának 1000 euróért egy román közmunkásnak nővétel címén.
2011. júl. 15. 15:02
 14/25 anonim ***** válasza:
69%

bizony, lehet esküvőt csinálni 5 ezer ft-ból is, de válni már elég nehéz ugyanennyiből.

nekem soha eszem ágában nem volt férjhez menni, pedig már kérték meg a kezemet.

persze, aki szeretne házasodni, annak szíve joga, gratulálok hozzá.

2011. júl. 15. 15:08
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is értem milyen kérdés ez.

Amikor a szerelmeddel összekötitek az életetek,jóban,rosszbban,betegségben,minden bajban és örüömben.Ez számomra sokat jelent és már alig várom,hogy összeházasodjunk a párommal.

Nem azért,mert jobban fogom szeretni tőle,pusztán jó,hogy a törvény előtt is,hivatalosan is együtt vagyunk,egymásra számíthatunk,bármi történjék és az,hogy Ő valóban engem talál alkalmasnak arra,hogy leélje elem az életét.

Gyönyörű dolog.Akár templomi akár nem:)

2011. júl. 15. 15:28
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a butaság, hogy az esküvő sokba kerül? A legtöbb helyen a polgári esküvő ingyen van, maximum minimális ráfordítással jár: vinni egy üveg pezsgő. Szóval csak hülye kifogás, amit írsz.

Az meg, hogy valaki akar-e menyasszonyi ruhát, lagzit, azt mekkora felhajtással és erre honnan van pénze, az mindenkinek a maga dolga.

A házasság nem változtat az érzéseken, ez igaz, de nem is ez a célja, hanem az, hogy törvényesen, jogilag is egyesítse a feleket, ezután rokonok lesznek hivatalosan is. Ha pedig valaki vallásos, Isten áldását kéri a templomi esküvővel a kapcsolatra. Mi ezek miatt a dolgok miatt házasodtunk össze.

Az meg a másik hülye elképzelés, hogy az esküvő arról szól, hogy ezzel akarja valaki bizonyítani a szerelmét. Ugyan! Akkor ebben az értelemben ha valaki megünnepli a születésnapját, azért teszi, mert be akarja bizonyítani, hogy megszületett? :D

2011. júl. 15. 15:51
 17/25 A kérdező kommentje:
de a házassággal legtöbb esetben együtt jár a lagzi és a menyaszonyiruha , szóval ezekre a helyzetekre gondoltam
2011. júl. 15. 17:04
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már nem jár feltétlenül együtt az esküvővel a ruha és a lagzi. Sőt, egyre többen döntenek a két tanús esküvő mellett akár anyagi nehézségek miatt, akár azért, mert nem szeretik a felhajtást.

De ha konkrétan ezekre gondoltál, mi mikor összeházasodtunk tartottunk egy lagziszerűséget, de csak szűk családi és baráti körben. A család főzte az ebédet, aztán buliztunk egy jót. Hogy miért? Mert úgy éreztük ez egy jelentős esemény az életünkben, miért ne ünnepelhetnénk meg, a rokonság is örült a lehetőségnek, szóval akartunk egy jót szórakozni utána és így is lett. Kisikerült anyagilag, hogy tudtam kölcsönözni egy ruhát is. Nem volt egy hagyományos, világra szóló lagzi, de életem egyik legjobban sikerült estéje, bulija volt és többen is így jeleztek vissza utána. Szerintem megérte, örök emlék marad. :)

2011. júl. 15. 17:27
 19/25 anonim válasza:
100%
Az biztos hogy egy karika gyűrű a kézen, nem fogja az érzéseket befolyásolni. De mindennőnek álma, többekközött nekemis, hogy elite tradicionális módján, legyen olyan pasi , aki igenis az oltárhoz vezet, mert ő neki énvagyok a drága egyetlen szerelme:) .
2011. júl. 16. 02:34
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hány éves a Kérdező,de én akkor gondoltam így mikor csak az idiótákhoz volt szerencsém...

Majd megváltozik Kedves Kérdező a véleményed ne félj!

Az ember,bár tény hogy nem gondolkozik esküvőkor a váláson még is átgondolja(ha van esze) hogy biztos jól dönt e!Mert egy normális ember nem vaktában rohan az anyakönyvvezető elé(2 randi után) mert tudja hogy max 2 év és válik!Legalább is remélem hogy nem sok ilyen van!Ha meg ilyennel találkozol ne foglalkozz vele!Ha mindenki elővenné az előtte lévő sz*r példákat az esküvőkről és a párkapcsolatokról...nos,azt hiszem lassan kihalnánk!

Az meg hogy az esküvői ruha mennyi,erre csak annyit mondok hogy minden embernek van valami káros szenvedélye amire elb*ssza a SOK pénz,majdnem napi szinten(cigi,kávé,xbox,körömlakk,cipők...stbstb)akkor ne hogy már egy egyszeri(!!!!) alkalmon akadjunk fent,legyen az 500ezer forint is!

Én például utálom személy szerint a lagzikat!Na nekem az felesleges pénzkidobás!Nem nekem való!

De jövőre szeretnénk esküvőt a vőlegényemmel,4 személyeset és naná hogy megveszem a 200ezres ruhácskámat!

Most szoktam le a cigiről,közel 3 milliót szívtam el eddig!Akkor ne hogy már egy nyamvadt ruhát sajnáljak magamtól életem egyik legszebb napján...

Szóval ezek tényleg létező érvek,hogy sok válás meg rengeteg kidobott pénz stb stb,de én teszek és tenni fogok azért hogy egyszer se érezzem így és a válást csak hírből ismerjem!...

2011. júl. 16. 06:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!