Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Sokan miért csak egy darab...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért csak egy darab papírnak tartják a házasságot? Persze elfogadom aki nem akar házasságot, elég neki az együtt élés is, de mi az az ok amiért így dönt valaki? Vagy egyáltalán van oka?

Figyelt kérdés
Számomra fontos az Isten színe előtt is örök hűséget fogadni páromnak, annak ellenére, hogy nem vagyok hívő. Úgy gondolom ez is magasabb szintre emel egy kapcsolatot. Persze ez nem jelenti azt, hogy jobban vagy kevésbé szeretném a páromat. Vagy más jobban, kevésbé szeretné a párját.
2011. júl. 9. 21:33
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm a nő 37 évesen agyvérzésben meghalt, van egy 6 éves gyereke. Természetesen a mai divat szerint nem voltak házasok.

A férfi nem kap özvegyi nyugdíjat és van 10 millió chf hitelük mert a nőnek életbiztosítása sem volt.

Szuper lehet a gyereknek! Nincs anyja, kicsi jövedelmű apja, nulla özvegyi nyugdíj és jó nagy hitel.

Tényleg megéri a házasság védelme nélkül élni?????????

2011. júl. 10. 18:10
 32/41 anonim ***** válasza:
38%

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:59

Nekem ugyan nem fáj, hogy körülötted mindenki szemellenzős. Csak örülök, hogy én nem ilyen emberek között élek. Ennyi.

2011. júl. 10. 18:49
 33/41 anonim ***** válasza:
36%

Szemellenzős, mert hozzámegy élete párjához? Szemellenzős, mert nem akar elszegényedni az adósságoktól? Szemellenzős mert feleség akar lenni?

Inkább nézzél magadba, és ne alkoss így véleményt másokról.

2011. júl. 10. 18:50
 34/41 anonim ***** válasza:
34%
Úgy látom nagyon is fáj neked, akkor éljél élettársi kapcsolatban, mutatkozz be 30 év után is mint barátnő/élettárs. Gratulálok!
2011. júl. 10. 18:51
 35/41 anonim ***** válasza:
Jól van Christine (: Nyugi (:
2011. júl. 10. 18:55
 36/41 anonim ***** válasza:
36%
Te aztán ne nyugtass engem, aki lekőemberezi és leszűklátózi a szüleimet is. 30 éve házasok, egyszer nem került szóba a válás, a mai napig szeretik egymást. Már bocsáss meg, hogy követni fogom a példájukat, és nem "élettárs" leszek, aki majd mindenért könyörög, ha az élettársát látni akarja pl. a kórházban.
2011. júl. 10. 18:56
 37/41 anonim ***** válasza:
De basszus, senki nem mondott rosszat a szüleidre, csak azt nehezményeztük, hogy te miközben preferálsz valamit, ezzel egyszerre egy másik állásponton lévőket lenézed. Minden példádban megmutatkozik, hogy lesajnálod azokat, akik "csak" élettársak. Ők számodra miért nem egy teljesértékű pár? Csak azért, mert nekik nem az a fontos, ami neked és a környezetednek?
2011. júl. 10. 19:21
 38/41 anonim ***** válasza:
Ja, és amúgy én házas vagyok, szóval nem azért "védem" az élettársi kapcsolatban élőket, mert ezzel magamat akarom védeni. Csak mint látod, nem mindenki érzi szükségét annak, hogy a tőle különbözően gondolkodókat lesajnálja, leszólja.
2011. júl. 10. 19:24
 39/41 anonim ***** válasza:
69%
Christine, Te mondtad, hogy ezek csak vélemények, aztán meg besértődsz? Ha tudsz pofonokat osztogatni, fogadni is tanuld meg.
2011. júl. 10. 21:12
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

A válaszokat nem olvastam el…

Szerintem azok fogadják el az együttélést, akik nem szeretik igazán egymást. Szerintem ez leginkább a férfin múlik. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindegy mit gondol valaki a házasságról, ez csak egy papír stb, amikor egy férfi igazán beleszeret egy nőbe, nem tud ellenállni annak, hogy megkérje a kezét. Akkor tud ellenállni, ha nem szereti igazán. Szerintem ez-az egész az érzelmeken múlik, lehet ideológiát gyártani hozzá miért nem, vagy miért igen, akkor is az érzelmek diktálnak.

10 évig éltem együtt egy nővel, és nem vettem el feleségül, perfekt megtudtam magyarázni magamnak, és másoknak is miért nem. De amikor a lelkem legmélyébe néztem rájöttem, nem szeretem igazán, mert mind ahogy írtam, egyébként nem tudtam volna megállni, sőt, minek is akartam volna ha egyszer szeretem, és vele akarom leélni az életem….

2011. júl. 11. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!