Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért csak egy darab papírnak tartják a házasságot? Persze elfogadom aki nem akar házasságot, elég neki az együtt élés is, de mi az az ok amiért így dönt valaki? Vagy egyáltalán van oka?
Na ez a "házasság csak egy papír" hasonló ahhoz, amikor azt mondják egyesek, hogy a diploma csak egy papír.
De ahogy a diploma mögött is (legtöbbször) tudás van, a házasság mögött is egy erős kötelék, kötődés, amit ilyen módon hivatalos formába akar önteni két ember. Ha hívők, akkor Isten előtt is egymáséi szeretnének lenni.
Nyilván azok mondják, hogy csak egy papír, akik nagyon nem pártolják, talán ellenzik is a házasságot. De nem értem, miért kell velük foglalkozni? Ők úgy élnek, ahogy nekik jó és a kérdező is úgy él (vagy fog) házasságban, ahogy akar.
Akkor van gond, ha összekerül két, erről ellentétes nézeteket valló ember. Az egyik házasodni akar, a másik pedig hallani sem az egészről.
"Azt mondom, hogy számomra ha valaki házasodik az az igazi kapcsolat, nem egy bejegyzett élettársi kapcsolat."
Itt a "valaki"-vel van baj. Ha azt mondanád, hogy a te életedben, a te kapcsolatodban fontos a házasság, minden oké lenne. De te ítélkezel a "valakik" felett. A "valakik" kapcsolata ne érdekeljen.
Az én szüleim házasság nélkül 26 éve együtt vannak. Mondjuk igaz, ők meg olyan környezetből jönnek, ahol az emberek nem kuncognak mutogatva, hogy "bibíí, ők nem házasok, jujj"!
Christine nem irigyellek a társaságod miatt. Jó sz@r lehet ilyen kőemberek között akik szerint csak egy út létezik.
Engem utoljára barátnőként tinédzser koromban mutattak be. A bátyám is aki házas a feleségét meg az én párom is engem úgy mutat be, hogy Kedvesem. Nem barátnőm meg feleségem. Így is lehet.
A feleség nem élettárs, nem bejegyzett élettársi viszonyban most vagyok. Úgy írom alá a postát, mint élettárs.
Amúgy meg senkit nem néztem le, ez az oldal arra való, hogy elmondjuk a véleményünket, elmondtam, hogy én mit gondolok. Aki magára veszi, így járt :D
Köszönöm a válaszokat. Mind két oldalról!
Én ezzel tényleg úgy vagyok ha a párok nem akarnak össze házasodni akkor ne tegyék, de olyankor van gond ha az egyik fél akarja a másik nem. Így engednie kell az egyiknek. Persze ez után annak kellene jönnie, hogy ha szereti... erőltetni pedig nem szabad senkit. Sokan ezt a kapcsolat elején nem tisztázzák, majd csak x év után, hogy valamelyik fél szeretne esküvőt, de kiderül, hogy a másik nem, szóval akkor jönnek a gondok.
Várom a további véleményeket!
26N-nel teljesen egyetértek
Ez a válasz 63%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:13
én is pont ugyanígy gondolom. nem kell semmiféle jogi kötelék ahhoz, h tudjam, h a párom szeret, és én is szeretem őt.
nem zavar, ha barátnőmként mutat be valakinek, akár 10 év után sem.
az esküvő marha drága, a válás meg még inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!