Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Sokan miért csak egy darab...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért csak egy darab papírnak tartják a házasságot? Persze elfogadom aki nem akar házasságot, elég neki az együtt élés is, de mi az az ok amiért így dönt valaki? Vagy egyáltalán van oka?

Figyelt kérdés
Számomra fontos az Isten színe előtt is örök hűséget fogadni páromnak, annak ellenére, hogy nem vagyok hívő. Úgy gondolom ez is magasabb szintre emel egy kapcsolatot. Persze ez nem jelenti azt, hogy jobban vagy kevésbé szeretném a páromat. Vagy más jobban, kevésbé szeretné a párját.
2011. júl. 9. 21:33
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
Komolyan ki kell erről írni minden nap 10 kérdést?
2011. júl. 9. 22:17
 12/41 anonim ***** válasza:
70%
Christine, egy élettársi kapcsolatba születő gyerek miért is nem családba születik? Az miért nem család?
2011. júl. 9. 22:18
 13/41 anonim ***** válasza:
33%
Mert pont az hogy élettársi kapcsolat, a család nálam a férj és feleség. Az alkot egy családot, sőt nem csak nálam, hanem a törvény szerint is.
2011. júl. 9. 22:19
 14/41 anonim ***** válasza:
57%
Akkor nem igazán vagy tisztában a "család" definíciójával. Család az is, ahol egy szülő van plusz gyerek, csak azt úgy hívják, hogy egyszülős család. Az, hogy számodra mi jelenti a családot, az egyéni dolog, és szíved joga, hogy úgy gondold, viszont kissé sértő másokra nézve azt állítani, hogy ahol a szülők nem házasok, az nem család.
2011. júl. 9. 22:21
 15/41 anonim ***** válasza:
90%

Nem, kiforgatod a szavaimat:P De aki nem házasodik, ott sem feltétlen az az ok, hogy nem akarnak elköteleződni egymás iránt, egyszerűen csak nem érzik szükségét.

De igazából a házasság sem számít olyan nagy szentségnek szerintem manapság, mert sok esetben nem a tiszta érzelmek állnak a háttérben, inkább pénz vagy praktika.. Szerintem a papíros és papír nélküli kapcsolatok között kb. hasonló lehet az igazán jó és harmonikus kapcsolatok aránya, csak egy kis felfogásbeli különbség van közöttük.

2011. júl. 9. 22:21
 16/41 anonim ***** válasza:
32%

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 22:19

Komolyan érdekel, hogy miért bánt téged annyira ha valaki nem házasodik? Árt neked? Hátráltat, kevesebb leszel tőle? Vagy miért vagy ilyen vehemens a témát illetően?

2011. júl. 9. 22:26
 17/41 anonim ***** válasza:
16%
Egy szóval nem mondtam, hogy bánt ha valaki nem házasodik, ne házasodjon, kit érdekel? Azt mondom, hogy számomra ha valaki házasodik az az igazi kapcsolat, nem egy bejegyzett élettársi kapcsolat.
2011. júl. 9. 22:29
 18/41 anonim ***** válasza:
54%
Aki nem házasodik, az 20 év múlva is barátnőként mutatkozik be? Vagy élettársként? :D Elég vicces. Van egy ismerős, az asszony 18 év után is a barátnőként kerül bemutatásra.
2011. júl. 9. 22:30
 19/41 anonim ***** válasza:
94%
Számomra pedig az az igazi kapcsolat, mikor a felek 70 évesen kézen fogva ballagnak az úton, szerelmesen, soha meg nem csalva vagy szándékosan nem bántva a másikat. Ezt pedig egyáltalán nem befolyásolja, hogy valaki szerzett-e róla papírt, vagy sem. Csak utólag fog kiderülni, mennyire volt valóban komoly a kapcsolat..
2011. júl. 9. 22:31
 20/41 anonim ***** válasza:
51%
Olyan környezetből jöttem, ahol lenézik azt, aki x éve együtt van valakivel és nem házasodik. Mifelénk ez teljesen természet ellenes. Most ezért ne gyertek már nekem :D
2011. júl. 9. 22:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!