Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek "kötik be a fejét" a mondás szerint? Férfinek vagy a nőnek?
Figyelt kérdés
2009. márc. 25. 21:23
1/11 anonim válasza:
A nőnek. A házasság után már nem jártak fejfedő nélkül, kendőt illett hordani.
2/11 anonim válasza:
A nőnek, mert régen a lány járt "hajadonfőtt", -a szóban benne van a hajadon- a férjes asszony pedig fejkendőt viselt. Ezért mondják a nőre, aki férjhez megy, hogy bekötik a fejét.
3/11 A kérdező kommentje:
köszi!
és a férfire nincs semmi ilyesmi elnevezés?
2009. márc. 25. 21:35
4/11 anonim válasza:
De, ma már a férfiakra is ugyanúgy használják ezt a kifejezést.
5/11 anonim válasza:
Régen nőkre használták, de ma már férfiakra is pl. újságokban is már vagy ezerszer olvastam, hogy bekötik xy fejét. (férfi.)
Tehát bárkire használhatod, de szerintem inkább nőkre kellene.
6/11 anonim válasza:
Férfiakra nem az a kifejezés él, hogy "igába hajtja a fejét"? Én eddig úgy tudtam. Az eredetét nem tudom, de én férfiakra ezt a verziót ismerem.
7/11 anonim válasza:
A fejbekötést a férfiakra csak viccesen használják. Mint hogy megkérik a kezét, pl. A férfi megházasodik (szerencsés esetben)
8/11 anonim válasza:
A férfi akkor jön szóba, amikor megkérdezik, "Ki hordja a nadrágot?" "Ki hordja a kalapot?"
9/11 anonim válasza:
Az igába hajtja a fejét eredete benne van: Feladja a szabadságát, hogy húzzon, dolgozzon, ne össze vissza futkározzon, mint a csikó, hanem szépen egyenesen a sorok között a cél érdekében előre.Vége a felelőtlen és szabad csikóéveknek.
10/11 anonim válasza:
Nekem is bekötötték a fejem, amikor menyecskeként mentem vissza a vendégsereg közé. Egy piros kendőt kötöttek a fejemre, ezzel szimbolizálva hogy már asszony vagyok. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!