Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért kell ekkora felhajtás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell ekkora felhajtás egy esküvő körül?

Figyelt kérdés

Olyan ellentmondásos minden. Vannak akik milliókat költenek az esküvőjükre, a ruhát 180 ezerét BÉRLIK. Nem az érdekel, hogy kinek mire van pénze,hisz nem tőlem veszik el de manapság úgy is csak válás lesz belőle. A környezetemben is rengeteg ember házasodott, főleg mostanában, és sorra adják be a válópert vagy szeretőt tartanak stb. Akkor meg még is mire jó ez a nagy rákészülés?

Verik a mellüket a házasság intézményére, hogy az mekkora jó dolog, de azt elfelejtik, hogy mit fogadnak, csak a ruha meg a lagzi számít esetleg a nászút.

Biztos csak én gondolom azt, hogy ez nem normális...

Ki, hogy vélekedik erről?

2011. jún. 16. 06:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
69%

Ráadásul sok menyasszonyra valóban igaz, hogy az esküvő élete legszebb napja (kicsit sajnálom őket)

Miért is sajnálod őket? Szerintem igenis az egy nő addigi életének a legszebb napja. Mi ezen a sajnálnivaló? Mi kéne legyen? Diplomaosztás vagy előléptetés? Na én meg azokat sajnálom. Szerintem inkább az irigység beszél belőled, és én emiatt sajnállak téged is, meg a kérdezőt is.

2011. jún. 16. 09:02
 22/31 anonim ***** válasza:
76%
valaki írta, hogy a házasság csak manapság divat, hogy nagy felhajtás legyen. tévedésben van. manapság az a divat, hogy két tanús, vagy nincs is. ezzel semmi baj nincs, mindenkinek szíve joga. de úgy gondolom, hogy aki akar, az nem azért házasodik, mert én úgy is elválok. ha meg valaki azért nem akar, mert úgy is válás lesz a vége, akkor ne azt mondja, hogy felesleges pénzkidobás. ennyi erővel közös házat se vegyenek, mert úgy is különmennek, és valakinek ott marad a hitel... stb-stb. egy házasság általában sokkal olcsóbb, ha pl. két tanús, mint egy lakás, vagy autó vásárlás. úgyhogy a pénz nem feltétlenül jelent kifogást. tehát ezek szerint azok is akarnak házasodni, akik elvileg nem, csak nem mernek, mert úgy is elválnak? hát kérem, akkor a rossz emberrel vannak együtt. hozzáteszem, mindenkinek szíve joga, nem ítélem el, az én anyukám is házasság nélkül vannak együtt majdnem 20 éve. jól megvannak. viszont ha már eleve úgy áll hozzá, hogy válás a vége... szerintem az már régen rossz.
2011. jún. 16. 09:23
 23/31 anonim ***** válasza:
77%
Mi ez az úgy is elválnak duma? Nem mindenki válik ám el. Nekem egy egész millió volt az esküvőm, ruhával, helyszínnel, kajával, zenével, virággal, rokonok szállásával mindennel együtt. Keményen megdolgoztunk érte iszonyúan spóroltuk, mert szépet akartunk, így is okoskodtunk, hogy benn maradjunk a keretekben. Nem bántam meg. És nem is tervezek válni, nem úgy mondtam ki az igent se az eljegyzésre se a házasságra, hogy amíg tart tart, hanem, hogy az életemet akarom leélni ezzel az emberrel és ő is így mondta ki az igent. Nem is jut eszünkbe a válás. Nem értem miért kell az esküvő szó után rögtön a leendő válást találgatni. Aki úgy megy férjhez/nősül, hogy a válás ott motoszkál a fejében mint vészkijárat, az ne házasodjon az éljen akkor együtt. Az én környezetemben senki sem vált el, 30-40 éve élnek együtt, boldogok, gyerekeik is házasok x éve és azok gyerekei is stb. Igaz, hogy nálunk nem szokás csak úgy házasodni, mindenkinek voltak barátai/barátnői de menyasszony/vőlegény mindig egy volt. Nem adogattak/tunk 14 évesen gyűrűt a másiknak, megvártuk azt aki tényleg passzol és azzal kötjük össze az életünket, és igen ezt meg is ünnepeljük szép ruhával, jó kajával. Szerintem egy esküvő legyen olyan, amilyet a pár akar, kicsi, nagy, drága, olcsó, csicsás-giccses, vagy puritán. Ennek semmi köze a váláshoz, az ember az esküvő alatt nem gondol a válásra (ha mégis akkor már kár volt az egész felhajtás).
2011. jún. 16. 09:58
 24/31 anonim ***** válasza:
78%

Nem értek veled egyet. Van előttem pozitív és negatív példa is, mégis azt mondom, életem EGYIK legszebb napja lesz, amikor a párommal kimondjuk az igent. Számomra az élettársi kapcsolat befejezetlen, mintha várnának még valaki jobbra. Én viszont egyszer szeretnék házasodni, és vele maradni életem végéig. Nem volt sok kapcsolatom, de mindegyikben kijelentettem, hogy én házasságot, gyereket szeretnék, akinek ez nem felel meg, azzal nincs miről beszélni. Sosem látott rokonokat nem fogunk majd hívni (sőt, felőlem aztán kettesben is lehetünk-két tanúval), és templomba se megyünk, mert nem vagyunk vallásosak. Egy kikötésem van, hogy én külföldön vagy itthon, de szép kinti területen szeretném kimondani az igent, és szerencsére a párom is egyetért velem. Már 4 éve vagyunk együtt, pár év múlva tervezzük az esküvőt, amikor majd lesz pénz, hogy olyan legyen, amilyet szeretnénk. Én nem mondanám, hogy elhamarkodjuk. Ha az ember jól választ, és hajlandó a kompromisszumokra, nem lesz válás. Én komolyan gondolom a jóban-rosszban-egészségben-betegségben mondatot.

20/L

2011. jún. 16. 12:43
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen esküvő párti vagyok, és jövőre lesz a sajátom. Viszont azt hiszem túl hülyék és túl büszkék az emberek, hogy a mindennapokban is figyeljenek egymásra, és igen is tegyenek a kapcsolatukért, ha valami baj van, akkor kérjenek segítséget. Sokan mennek szét azért, mert nem törődnek a kapcsolatukkal legyen az házasság vagy "csak együtt élés.
2011. jún. 16. 18:04
 26/31 A kérdező kommentje:

Mint már leírtam nem pontozok, nem tetszett meg a piros kezecske ahogy arra valaki célozgatott. Valaki más/ok csinálja/'k, de ennél nagyobb bajod sose legyen.

Köszönöm, hogy leírtátok a véleményeteket!

Igen, körülöttem sok elvált és válófélben lévő ember van. A házasság után fordult meg minden állításuk szerint, de persze nincs ez mindenkinél így, csak jóval több kapcsolatban mint kéne.

Az meg a másik amit nem értek, hogy ha valaki annyira hagyománytisztelő, hogy templomi esküvő meg minden betartva( kivéve persze a fogadalom) az miért házasodik ugyanolyan nagy felhajtással másodszorra és harmadszorra? Hány ilyen estet lehetett itt olvasni. Akkor mi van a menyasszony egyetlen megérdemelt szép napjából? 3? Na mindegy.

Szóval köszi még egyszer.

2011. jún. 16. 21:22
 27/31 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell összekeverni azokat akik 3 x férjhez mennek, azokkal akik csak egyszer. Az előbbiek szerintem is csak a cirkusz miatt csinálják. Utóbbi meg egészen más:)
2011. jún. 16. 22:29
 28/31 anonim ***** válasza:

Szerintem eleve fölösleges a világot folyton esküvő párti és ellenző csoportra osztani. Először is, aki nem akar esküvőt, az lehet pár év múlva boldogan mondja majd ki az igent, és lehet aki nagy esküvő párti soha nem házasodik meg mert nem találja meg az igazit, vagy megházasodik és akkora csalódás lesz, hogy kiábrándul az intézményből.

A lényeg az, hogy nem minden házasság jó és nem mindegyik rossz. Nem mindegyik tart örökké és nem mindegyik végződik válással. Az a baj, hogy a média sajnos statisztikákkal tömi a fejünket. A 10 házasságból 5 válásban az ember nem látja meg az 5 sikeres házasságot, csak azt, hogy minden második házasságnak annyi.

Nekem tényleg semmi bajom azzal, aki nem akar megházasodni, hát ne tegye :) Nekem ettől nem lesz rosszabb vagy jobb az életem. De más se nézzen le és sajnáljon mert én házas vagyok, és mert igen akartam egy szép esküvőt, amit meg is kaptam. Nem hiszem, hogy ők (a többi ember) kevesebbek lennének az én boldogságomtól. Miért nem lehet egymás mellett úgy élni, hogy mindenki azt az életformát választja, amit szeretne? Utáltam a házasságot 20-21 éves koromban, mondtam na én soha, meg minek. Folyton piszkáltak ezért, azután megváltoztam, most házas vagyok és boldog, most meg a szingli (igen ez a vicc, nem az együtt élők, hanem az egyedülállók) emberek sajnálnak le, hogy mi a fenének kellett ez a felhajtás, hogy miért nem tudtunk boldogok lenni papír nélkül...

És azt sem értem miért olyan emberek osztanak észt az együttélésről vagy akár a házasságról akiknek jelen (vagy pár éves viszonylatban) helyzetben se kutyájuk se macskájuk, nemhogy párkapcsolatuk... "ha nekem lenne pasim akkor se mennék hozzá" és egyebek. Elhiszem, hogy van véleményük, de akkor is. Én se osztok észt a gyereknevelés rovatban.

2011. jún. 17. 07:50
 29/31 anonim ***** válasza:

" Nem hiszem, hogy milliókat kell költeni hozzá. A házasság nem egy misztikum, vagy legalábbis csak annyira, mint maga a tartós kapcsolat. Ez egy pecsét, ami megnyugvást, igazolást ad. Nyilván aki házasodik, nem a válásra gondol, így alakul. Én úgy gondolom, minden esetben, mindkét félnek meg kell küzdeni a kapcsolatért/házasságért, az nem úgy van, hogy megkapod, és csak élvezed. Elég kemény meló, és szerintem sokan ezt felejtik el. Nem csak akkor kell görcsölni a rendbehozatalon, amikor már majdnem késő, hanem nap, mint nap. "

Abszolút egyetértek

Manapság nem divat kűzdeni azért ami egyszer jól működött..mostanság olyanok az emberi kapcsolatok mint a ma gyártott termékek amik bizonyos élettartamra lettek tervezve és ha elromlik nem éri meg javíttatni hanem lecseréled, újat veszel. Ez a jellemző ma a házasságokra, kapcsolatokra is. Ha már jönnek a problémák nem javítanak hanem lecserélnek...

Szomorú. Igenis kűzdeni kell azért hogy ami egyszer jól működött az továbbra is működjön....beszélgetés, kommunikáció a kulcsa mindennek. Igenis kell rá időt és energiát szakítani rá a mai rohanó világban!

Sajnos azonban vannak olyan problémák a házasságokban amelyekre nincs megoldás, nincs bocsánat de vélemyénem szerint a válások nagyon kis hányadát teszik ki ezek az esetek.

2011. jún. 22. 18:03
 30/31 anonim ***** válasza:
mert amúgy mi értelme a házasságnak? miben több mint egy élettársi viszony?
2011. júl. 8. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!