Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most lenne nyár végén az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most lenne nyár végén az esküvőm de most tudtuk meg hogy ha az egyik fél (vőlegényem) már házasságot kötött templomba második már nem lehet templomi. Nem lehet ezt megoldani valahogy?

Figyelt kérdés
Most lenne nyár végén az esküvőm de most tudtuk meg hogy ha az egyik fél (vőlegényem) már házasságot kötött templomba második már nem lehet templomi a vőlegényem nagyon szeretné ha ott vehetne el és persze én is Nagyon sokat szenvedtünk egymásért Nem lehet ezt kiküszöbölni valahogy? Tudom nem szép és ha nem említjük az atyának? Hogy elvált? Rájönnek? Nem vagyunk hazug emberek csak ez olyan igazságtalanság
2011. máj. 10. 10:09
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
50%
szerintem ne hazudjatok! katolikus biztos nem fog összeadni, de evangélikus vagy református szinte tuti.
2011. máj. 10. 10:22
 12/32 napietus ***** válasza:
78%

elmondom a hivatalos utat, hogy világos legyen, hogyan derül ki:

1.

amikor a vőlegényed templomban esküdött, erről értesítették azt a plébániát, ahol keresztelték, így azt bevezették az anyakönyvbe

2. most jelentkeztek azon a plébánián, ahol esküdni szeretnétek

3. az ottani plébános meg fogja keresni a mindkettőtök keresztelése szerinti pléániát, és már ki is derül a dolog.

ha ez nem így lenne, gondolj bele, akár évente köthetne valaki egyházi házasságot más-más városokban.

2011. máj. 10. 10:24
 13/32 anonim ***** válasza:
29%
Keresztelkedjetek át reformátusnak és meg is van oldva a probléma.
2011. máj. 10. 10:27
 14/32 anonim ***** válasza:
51%

"Nagyon sokat szenvedtünk egymásért"

szerintem egy atyával meg kellene beszélni, olyannal, akihez bizalommal fordultok és nem hivatalosan.

Biztos vagyok, hogy olyan megoldást talál, ami a lelketeknek a legjobb, és hogy nem volt hiábalavó a szenvedés.

2011. máj. 10. 10:28
 15/32 anonim ***** válasza:
16%
Keresztelkedjetek át reformátusnak és meg is van oldva a probléma.
2011. máj. 10. 10:29
 16/32 anonim ***** válasza:
38%

Pápa engedélye kell hozzá, több év, mint már előttem is írták.

Ezért tartom képmutatásnak az egyházi esküvőt...

"Amit Isten összeköt, azt ember szét ne válassza"

Blablabla, kár hogy nem így van.

2011. máj. 10. 10:33
 17/32 napietus ***** válasza:
31%

utolsó, hányszor kell még leírni, hogy az egyház nem választ el?! érvénytelenség esete fennállhat, ugyanúgy, ahogy a polgárjog is ismeri egy szerződés érvénytelenségének fogalmát. ott sem változtathatja mneg a bíróság a felek akaratát, csak érvénytelennek mondja ki. ugyanazok a feltételek nagyjából.

kérdező, még annyi, hogy tényleg lehet valamilyen megoldás, a pappal beszéljetek erről.

2011. máj. 10. 10:37
 18/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat akik megértetek minket,akik meg úgy gondolják"álszentek" vagyunk azoknak annyit hogy sajnos eléggé becsapták a páromat mert a pénzéért szerették hagyj ne írjam le hány milliós esküvő kelet a főiskolás kislánynak aki ezek után nem kollégiumban hanem budán lakott 100 milliós házba és csak tanulnia kelet meg a szobalányoknak parancsolnia sajnos mire ezt bizonyítanánk addigra több év eltelne és nálunk jön a baba és igen itt én vagyok voltam a vallásos nekem sokat számít hogy a templomban is összeadjanak minket úgy ahogy az minden normális szerelmes nő álma és hál istennek mellettem ő is tudja mi az hogy Hinni és Reménykedni.Mindenesetre köszönöm a válaszokat mindenkinek remélem találunk egy atyát aki megérti nem mi vagyunk az "álszentek"hanem az áldozattok.

További szép napot

2011. máj. 10. 10:52
 19/32 anonim ***** válasza:
72%
Ne használd,hogy mi! Max. te! Ezt te szívod egyedül! A párod fejéhez gondolom senki nem tartott pisztolyt, hogy vegye el a kislányt, és esküdjön templomban!
2011. máj. 10. 10:53
 20/32 napietus ***** válasza:
54%
én megértelek Téged (mondjuk az a részét nem, hogy miért kell magatokat olyan helyzetbe hozni, hogy sügős legyen...), abszolút igazad van. remélem, találtok olyan papot, aki tud valami megoldást erre. esetleg egy egyházjogász bevonásával, mert hiába minden jóindulat, a hivatalos utat nehéz megkerülni. én szurkolok!
2011. máj. 10. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!