Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most lenne nyár végén az esküvőm de most tudtuk meg hogy ha az egyik fél (vőlegényem) már házasságot kötött templomba második már nem lehet templomi. Nem lehet ezt megoldani valahogy?
elmondom a hivatalos utat, hogy világos legyen, hogyan derül ki:
1.
amikor a vőlegényed templomban esküdött, erről értesítették azt a plébániát, ahol keresztelték, így azt bevezették az anyakönyvbe
2. most jelentkeztek azon a plébánián, ahol esküdni szeretnétek
3. az ottani plébános meg fogja keresni a mindkettőtök keresztelése szerinti pléániát, és már ki is derül a dolog.
ha ez nem így lenne, gondolj bele, akár évente köthetne valaki egyházi házasságot más-más városokban.
"Nagyon sokat szenvedtünk egymásért"
szerintem egy atyával meg kellene beszélni, olyannal, akihez bizalommal fordultok és nem hivatalosan.
Biztos vagyok, hogy olyan megoldást talál, ami a lelketeknek a legjobb, és hogy nem volt hiábalavó a szenvedés.
Pápa engedélye kell hozzá, több év, mint már előttem is írták.
Ezért tartom képmutatásnak az egyházi esküvőt...
"Amit Isten összeköt, azt ember szét ne válassza"
Blablabla, kár hogy nem így van.
utolsó, hányszor kell még leírni, hogy az egyház nem választ el?! érvénytelenség esete fennállhat, ugyanúgy, ahogy a polgárjog is ismeri egy szerződés érvénytelenségének fogalmát. ott sem változtathatja mneg a bíróság a felek akaratát, csak érvénytelennek mondja ki. ugyanazok a feltételek nagyjából.
kérdező, még annyi, hogy tényleg lehet valamilyen megoldás, a pappal beszéljetek erről.
Köszönöm szépen a válaszokat akik megértetek minket,akik meg úgy gondolják"álszentek" vagyunk azoknak annyit hogy sajnos eléggé becsapták a páromat mert a pénzéért szerették hagyj ne írjam le hány milliós esküvő kelet a főiskolás kislánynak aki ezek után nem kollégiumban hanem budán lakott 100 milliós házba és csak tanulnia kelet meg a szobalányoknak parancsolnia sajnos mire ezt bizonyítanánk addigra több év eltelne és nálunk jön a baba és igen itt én vagyok voltam a vallásos nekem sokat számít hogy a templomban is összeadjanak minket úgy ahogy az minden normális szerelmes nő álma és hál istennek mellettem ő is tudja mi az hogy Hinni és Reménykedni.Mindenesetre köszönöm a válaszokat mindenkinek remélem találunk egy atyát aki megérti nem mi vagyunk az "álszentek"hanem az áldozattok.
További szép napot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!