Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lakodalomra milyen és mennyi sütit szoktak vinni és venni? Egy főre lebontva kb mennyi fogy? 10-15-20 dkg reális, sok?
Nalunk ket faluval arreb van egy kifozde illetve egy olyan vallalkozo aki rendezvenyekre foz.A megyeben szinte minden rendezvenyre o foz:eskuvo,temetes,evfordulo,nemzeti vacsorak stb...Nem volt draga(mar nem emlexem az arra:) es mi rendeltunk tole 4 fele hust(rantott szelet-2 fajta,sult szelet,sonka tekercs,fasirt- 2 fajta)plussz meg csinalt vegetarianus talat(tok ingyen-meglepetes volt)es volt 4 fele koret(francia salata,krumpli salata-majonezes,ecetes,es kukoricas rizs meg rizi-bizi).Aztan volt meg marha-labszar porkolt krumplival,ezt Apu ket baratja fozte,hagyomany naluk h egymas gyerekeinek az eskuvojere foznek.
Szerintem mindenki megtalalta a kedvere valot a menube.
Az allofogadas egy kastelyba volt,azert is volt jo mert ott volt egy nagy konyha es ott tudtak rendezgetni a dolgokat.Ja es ez a vallalkozo biztositott pincereket is,az egyik a tesom volt mert pincernek tanul:)
Igen,en is teli voltam otlettel mint te,szinte az egeszet egyedul szerveztem,meg a szuleim mert a parom eppem kulfoldon dolgozott(hogy legyen penz).
Hat a hajo azt tenyleg jo otlet de sztem is nagyon draga,azert kerdezd meg hatha talalsz vmi jot vagy addnak kedvezmenyt a fiatal parnak.
Pesten eleg sok jo lehetoseg van tere berlesre.Konnyebb is ugy osszeszervezni h az kozel legyen a templomhoz meg ahol a polgari lesz(nekunk a templomba volt mindketto),meg a fodraszt,kozmetikust is tudsz arra fele keresni.Mindenkeppen menj el proba sminkre es proba fizurara is,mert ha en csak az eskuvo napjan megyek akkor kaosz lett volna a hajam.A harmadik fodrasznal tartottam aki vegre ertette h mit akarok(a fodraszom szabin volt).
Viragot is ugy valassz h a kozmetikus a csokorhoz szokott sminkelni.
Amugy ruhad mar neztel?En egy nagyon jo szalont fogtam ki es mindennel egyutt volt 45000 forint a ruham.
Nem szeretném, hogy olyan nagyon sokan legyünk, éppen ezért. Szerintem összesen 70-en, de nem hívunk meg mindenkit a kajára! Szerintem a 60%-át, bár párom részét is én számoltam össze, hogy vajon kit hívna meg, mert hiába kérte meg a kezem 3,5 éve... remélem most már végre kiejti a száján, hogy ne jövő nyáron legyen, hanem most!!
Pesten már kinéztem egy fodrászt, meg kozmetikust, ha itt lesz az esküvő... Nem is gondoltam rá, hogy fontos lehetne a próbakonty meg smink. Azt hittem elég, ha mutatok egy fényképet, hogy ilyet és kész. Azt sem gondoltam, hogy meg kell mutatnom a virágot a kozmetikusnak, hogy na ehhez illőt alkoss! Köszönöm az infót!
Annyira jó érzés ezzel foglalkozni és szervezkedni, akkor is ha tudom, hogy amiket most összeszedek infókat, csak jövőre hasznosíthatom :-(
Nem érzem úgy, hogy de nagyon le lennék strapálva ha nekem kéne mindent csinálni. Szerintem meg tök mókás. Többet együtt lehetek a barátnőimmel, mert majd ők fognak segíteni a meghívóban meg sok másban.
Nem akarom másra bízni magam...
Mintha magamat hallanam egy evvel ezelott:):);).
Hat remelem h te jobb fodraszt fogsz ki mint en.En amikor elmentem a kozmimhoz egybol azt kerdezte h milyen lesz a csokor.Vittem rola egy kepet h:na kb ilyen lesz.De sztem ha mar szint tudsz mondani akkor oke.
Mondjuk jo buli a baratnokkel egyutt keszulodni,jo ha lesz ennyi segitseget.En is magam akartam csinalni a meghivot,vegul megis rendeltem mert ajanlottak egy nagyon jo helyet,kiszamoltam es ha en csinaltam volna se lett volna olcsobb es igy 3 albumnyi meghivobol valogathattam,szebnel-szebbek voltak.
Amivel en meg bajba voltam az a cipo!!!A falunkhoz legkozelebbi varosba nagyon kicsi a valasztek es nekem nagyon kicsi a labam.Bar neked nem lesz ezzel gondod Pesten(vegul en is ott talaltam)de a cipo is nagyon fontos,gondolj bele,egesznap abba kell lenned:fenykepeszkedes,polgari,egyhazi,allofogadas.Kenyelmeset valassz!!!
Ugye milyen izgalmas a szevezes???:) En imadtam!!!
Tavaly láttam egy nagyon szép cipőt, bár jó drága volt. Szerencsére a jófajta kiképzésű magassarkúval nincs gondom, de előtte majd mindenképp bejárom... Bp összes üzletét majd végignézem! Nem ragaszkodom a kifejezetten esküvőis cipőhöz, megteszi egy sima fehér is.
A ruha kérdésre elfelejtettem írni: kb 1 hónapja mondtam két barátnőmnek, hogy lehet hogy idén lesz az esküvőm. Épp a Westendbe voltunk és benéztünk egy üzletbe, ott 32E-ért volt olyan, ami nagyon egyszerű volt, de mégis szép, ugye ez a vétel ár.
Semmiképp sem akarok 50E -nél többet költeni rá, de az is nagyon-nagyon max ár.
Érden ajánlottak egy kölcsönzőt, ott 60 a max ár, de ott nagyon egyszerű ruhák vannak...
Ha tudsz olcsó helyet, írd meg nyugodtan.
Tervem, hogy a körúton lévő kölcsönzőket nézem meg először, mert arrafelé lakom. De mindenképp bemegyek olyan boltokba ahol árulják is megvételre. Aztán lehet még majd lemegyek Érdre, ha nem találok megfelelőt.
Az en ruham Nagybajombol van,tehat eleg messzi Pestrol.En Kaposvar mellett lakok,illetve most kulfoldon.
Nem tudod h kipontozgat le?Egy csomo kerdesemet leszavaztak 45%-ot.
Pedig en csak segiteni akartam neked:(
Nem tudom, de ne törődj vele!
Én nagyon élveztem olvasni a tanácsaidat és tök jók!!! Nagyon jól esett mikor írtad, hogy emlékeztet a gondolatmenetem a tavalyi énedhez! :-)
Igen, az kicsit messze van, még a Velencei tóig bevállaltam volna. Mindegy!
Sok boldogságot! (Még nem is írtam)
Amúgy meg azt gondolom, hogy aki spórolni akar, és ezt valamilyen formába leírja, mindig lepontozzák. Nem tudom miért kéne mindenkinek milliós költségekbe vernie magát az esküvője miatt. Ez az ünnep nem erről szól, hogy mindenki jól bekajáljon tízezerért/fő, vőfély meg ilyenek. Szerintem felesleges pénzkidobás, ahol tud az ember, spórol.
Nagyon orulok h ezt irtad!
Igen,aki sporolni akar azt lepontozzak!En is eszrevettem,eleg szomoru de ez van.Mi is ott sporoltunk ahol tudtunk,nem tehettunk mast!Es kulonben is miert kell mindig mindent mereg dragan?Mert eskuvo csak egyszer van jobbik esetben?Az olcson is emlekezetes lehet.En kifejezetten elveztem ha vmit talaltam olcsobban de meg ugyanolyan jo minosegben.
A te eskuvod amugy nagyon egyedi lesz ha te csinalod:).
Koszonom a jokivansagokat.Nektek is sok boldogsagot,jo szervezkedest kivanok!!!:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!