Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A lakodalomra milyen és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lakodalomra milyen és mennyi sütit szoktak vinni és venni? Egy főre lebontva kb mennyi fogy? 10-15-20 dkg reális, sok?

Figyelt kérdés
A vendégseregből is fel szoktak ajánlkozni, hogy én sütök ezt én meg viszek azt, de azért a párnak is jócskán ki kell tennie magáért. A ti esküvőtökön miből mennyi fogyott? Hol szereztétek be (nagyobb mennyiségben biztosan olcsóbb)
2009. márc. 5. 16:43
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
100%

Szia!

Én még nem esküdtem, de felénk vidéken az a szokás, hogy minden fajtából fejenként 1 szelet, gyerekeknek is mivel összefogják.Plusz ha csomagolsz, de úgy is szokták, hogy nem akkor csomagolsz, hanem másnap visztek és azt osszátok úgy amennyi maradt.

2009. márc. 5. 17:09
 2/26 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, hogy írtál, gondolom az ilyen krémes sütikre gondoltál, meg a tortára.

Amúgy azt hallottam, hogyha pl. nyáron van az esküvő ne nagyon vigyünk krémes ételeket, mert az nyáron könnyen megromolhat.

De pl. pogácsából nem csak egyet eszik egy ember.

Nem tehetek ki az asztalra pár zacskó ropit meg kekszet!!!

2009. márc. 5. 17:15
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!A mi eskuvonk tavaly augusztusba volt.Igen,ezen mi is sokat vacilaltunk.Vegul az lett h a menyasszonyi tortat(3 emelet,feketeerdo) meg 12 db tortat(csoki,dobos,puncs,oroszkrem)mi rendeltuk.Anyukam egy ismerose szakacs-cukrasz,rengeteg sutit o sutott meg,fizetni nem kellett erte csak az anyagokert(liszt,tojas stb...).Ja es igen nalunk sokan felajanlottak azt is h sutnek kb;10-12 asszony.Aztan meg a nagymamaim,nagynenik es edesanyam meg en is sutottem.Raadasul az eskuvore meg tobben csak ugy ajandekba hoztak sutit,tortat,az egyik baratnomek szinten menyasszonyi tortat hoztak.Szoval nem kell mondanom a vegerdedmenyt....annyi suti volt es maradt h az egesz nasznepnek tudtunk csomagolni+meg mi is azt vittunk naszutra+a csaladom is azt ette egy hetig:).

Pedig 200 fo volt az eskuvon(amugy allofogadas volt).

Viszont ha javasolhatok vmit;Ha nyaron lesz az eskuvo akkor ne legyenek tul,habos-babos sutik mert a meleg miatt megromolhatnak.En is nehezen egyeztem bele az oroszkrem tortaba de az az ember akitol az etelt rendeltuk megnyugtatott h nem lesz baj igy augusztus vegen(aug.30 volt az eskuvo).Es tenyleg szep napos,meleg de nem forro nap volt.

Ja es legyen mindenkeppen sos suti:sajtos-sos rud,pogacsa.Mert lehetnek cukorbetegek is a vendegek kozt vagy vmi hasonlo.En hallottam ilyen eskuvorol.

Hat remelem tudtam segiteni.Jo szervezkedest:)

2009. márc. 5. 17:20
 4/26 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen sokat segítettél! Köszi!

Nálatok az állófogadás hogy volt? Kibéreltetek valamit? Én is ilyenen gondolkozom. Még csak tervezzük az esküvőt, de én már nagyon beleéltem magam. Ha lesz mindenképp nyáron lesz, ahhoz ragaszkodom!!! :-)

2009. márc. 5. 17:24
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Elozo vagyok.Nem fejeztem be egy mondatot.Szoval en hallottam olyan eskuvorol ahol nem volt sos suti es szegeny cukorbeteg vendeg nem tudott mit enni.

Bocsi:)

2009. márc. 5. 17:24
 6/26 A kérdező kommentje:
Nekem meg van egy lisztérzékeny ismerősöm (párom tesója) :-( Az a tervem, hogy svédasztalszerűen lennének kitéve a kaják az asztalra. Igenám, de így szegény sógornőm hogy fog tudni enni. Külön kikészítettem és egy pincérrel odaadatom a kezébe?
2009. márc. 5. 17:30
 7/26 anonim ***** válasza:
34%

Szia!Igen,a nyari eskuvohoz is en ragaszkodtam nagyon mert en mindenkeppen kint akartam fenykepeszkedni a termeszetbe(meg jo h nemvolt eso:) es ujjatlan menyasszonyi ruhat akartam felvenni.

Ugye mi falun lakunk,es szerencsenk volt mert a terem berlest ingyen megtudtuk oldani.Igy is 200 embert 2 terembe kellett elhelyezni mert mi a termeket is korbe raktuk szekekkel h aki leakarulni az ulve ehessen.Abba a terembe ahol mi(a fiatal par) voltunk(mi ugy e ultunk meg a szulok,nagyszulok a menyasszonyos asztalnal),szoval abba a terembe jottek a rokonok a baratok meg a felnott vendegek.A masik terembe a fiatalabbak es gyerekek akiknek mar nem kellett szuloi felugyelet.De azert a mi termunkbe volt annyi hely h amikor a menyasszony-volegeny vetelkedo volt mindenki betudott jonni.

:)

2009. márc. 5. 17:34
 8/26 anonim ***** válasza:
34%
Hu ez tenyleg,izgalmas:(.Nalunk csak cukor beteg volt.Hat nem is tudom.De mondjuk ha "leulos" kaja lenne akkor is kulon oda kene vinni neki az etelt.Igy legalabb az alllofogadason ahol mndenki beszelget,maszkal nem annyira feltuno a dolog.
2009. márc. 5. 17:38
 9/26 A kérdező kommentje:

Milyen termet béreltetek? A kaját rendeltétek egy kifőzdéből vagy étteremből?

Nekem annyi tervem és ötletem van. Gondoltam arra, hogy BP-en, ahol lakom lehetne megtartani, kibérelni valami termet (csak ne iskola legyen) és svédasztalszerűen kitenni a kajákat. Lehetne pl. hajón, de az sztem felejtős, mert biztos drága. (Még nem néztem utána). Az is lehet, hogy vidéken tartom meg, ahol a nyaralónk van, ott..., de a telek sztem kicsi lenne hozzá... :-S

2009. márc. 5. 17:40
 10/26 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá, hogy épp ezért magam csinálnék olyat kaját, amiből tuti ehet, és nem úgy készül, hogy ki tudja mit tesznek még be a kajába. Semmilyen lisztes dolgot nem ehet. Csinálnék pörköltöt, rizst, krumplit és zöldségeket, úgyis szeretek főzni... Nem érzem azt, hogy egy - két héttel az esküvő előtt ne legyen arra időm, hogy minden nap 2-3 kiló húst megcsináljak. Szabin leszek, bőven lesz rá időm és nem unatkozok majd míg a párom megjön. Schafingeket, evőeszközöket meg bérelni is lehet. Csak a helyet kéne kitalálnom. Remélem a párom nem fog ragaszkodni az étteremhez, én nem kedvelem.

A lisztérzékeny sütik meg katasztrófálisak, biztos az is valami házi készítésű lesz.

2009. márc. 5. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!