Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan szabaduljak edesanyam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szabaduljak edesanyam erzelmi zsarolasatol? Hogyan ertessem meg vele h dontokepes felnott no vagyok aki lassan maga is anya lesz?

Figyelt kérdés

Bocsanat ha hosszu leszek. A csaladunk nagyon bonyolult. Sok helyen olvastam valaszkent h nagyon sok szulo nem tudja hogyan kell felnevelni a gyermeket. Nalunk is ez a helyzet. nekem van egy fiutestverem de mindig is o volt a kis kedvenc. ha en tettem vmi rosszat kikaptam, ha o akkor semmi. Ennek hatasara nekem sosem alakult ki szoros bizalmas kapcsolat edesanyammal. Apukam koran meghalt. Tini koromban nem keszitett fel az eletre. Mensi, pasik, mind baratnok es nagynenem adott tanacsot. Anyam nem is ismeri az igaz belso enem, h en h erzek es mit gondolok. Persze en igyekeztem kilepni ebbol a csaladbol, kulfoldre koltoztem, onallo eletet teremtettem. Lett egy parom most varjuk elso babankat. Anyam mai napig nem emesztette meg h meghoztam ezt a dontesem evekkel ezelott, es allandoan um erzelmileg zsarol, mert akkoriban elhagytam az akkori ex-et. nem a kulfold miatt hanem azert mert 7 ev utan sem lepett elore a kapcsolatunk meg olyan iranyba sem h osszekoltozzunk. Neki csak olyan baratnonek jo voltam es en tobbet szerettem volna, egy igaz tarsat. akkor jott a kulfold otlete es eltem a lehetoseggel. akkor ugy lattam h az akkori pasassal ha meg 5 evet elvesztegetek akkor is csak barat baratno kapcsolat marad. Az akkori parom tehetos csaladbol szarmazott es anyamnak ez volt a lenyeg, majd az apja epit nekunk hazat. en magunk szerettem volna ezt elerni nem apu meg anyu segitsegevel. Mai napig hallgatom h minek kellett kulfoldre jonnom, miert nem maradtam otthon. Nem beszelve arrol h itt van egy gyonyoru hazam onerobol es nem szuloi segitsegbol, talaltam egy igaz tarsat aki joban rosszban mellettem van. Igaz testveremmel nem jovunk ki jol. Gyermekkori serelmek, es a felesege miatt. Egy ideig nalam laktak es a kapcsolat csak jobban megromlott kettonk kozott. Sosem hasznaltam ki senkit es nem szeretem ezt a mentalitast. Viszont tesomek mindenkit hasznalnak a sajat erdekukre. Mig nalunk laktak minket is hasznaltak ezert kellett menniuk. Tobb mint fel evet eltek nalunk semmit sem adtak haza meg a kajaba sem szalltak bele, semmi hazi munkat nem csinaltak meg a bevasarlast sem, de enni az jo volt. Azonban ez csaladi botranyhoz vezetett. Egyreszt lefikaztak a paromat csak azert mert nem volt neven sem lakas sem haz. Nem baj h most keszulunk venni a masik hazunkat es kiadjuk alberletbe, nem baj h igen tanult intelligens ember aki sosem bantotta oket, megis le lett fikazva. Es amikor azt mondtam h nekem elegem van a mindennapos stresszbol, fokeppen igy varandosan nem jo h ennyi stressz er es megmondtam h tesomeknak menniuk kell edesanyam ellenem es parom ellen fordult. Nap mint nap hallgattam erzelmi zsarolasait h egyedul fogok maradni es h a parom is elfog hagyni mert elviselhetetlen termeszetem van. Nem baj h en fogadtam be jo lelkuen a tesomekat, en viseltem egy csomo stresszt amit az en allapotomban nem kene es a vegen meg en vagyok az onzo testver aki azt mondta h most mar eleg ami sok az sok. Miert kell anyamnak engem allandoan zsarolni h egyedul maradok az eletben? miert nem fogadja el h en igy vagyok boldog evvel a fiuval?

A problema h mar annyiszor de annyiszor probaltam vele beszelni de nem lehet mert hajtja a magaet meg sem hallgat, az sem erdekli h en hogy erzek a dologrol. csak a lenyeg h most ugy erzi h kitoltam a kicsi fiacskajaval. ez nekem nagyon rosszul esik es csak idegesebb leszek tole. Miert nem tud anyam elfogadni annak aki vagyok miert akarja meg mai napig megmondani h milyen part kene valasztanom es h h eljem az eletem?

par eve a zsarolasait elhittem, es azt h tenyleg bennem van a problema. Pszichologushoz fordultam mert azt hittem gyagyas vagyok. Ott lett megallapitva h anyam erzelmileg zsarol es igy akarja elerni h pontosan az tortenjen amit o akar, es ha nem olyan dontest hozok ami neki tetszene akkor jon a zsarolas.

Azt hittem h boldog lesz h nagymama lesz es orommel ujsagolhatom el neki a nagy esemenyt. Ehelyett el sem mondatam sem neki sem a testveremnek. Mert nem vagyok kivancsi a negatov velemenyukre.

Egyet tudok az en gyerekemet nem igy fogom nevelni.

Ti mit csinalnatok a helyemben? Kerlek normalis valaszt adjatok ne veszekedjetek egymassal. Koszi

2009. febr. 27. 08:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgasd meg te sem anyádat. Ahogy látom, amúgy sem nagyon kötődhetsz hozzá érzelmileg, szóval nem fog nehezedre esni úgy tekinteni rá, mint egy távoli, bogaras rokonra, akivel az ember kerüli a találkozást. Van férjed, nemsoká lesz gyermeked, gondolom a férjednek is vannak rokonai, szülei, akik normálisabbak. Sajnos számtalan embert ismerek, akik a társadalomban megbecsült, magasra értékelt emberek, a családjukban viszont ők számítanak fekete báránynak, annyira idióta ott mindenki. Ez van.
2009. febr. 27. 21:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem mondd meg az anyádnak, hogy felejtsen el. Ez a némber egy beteg nő. Az anyák nem ilyenek. Sorry
2010. máj. 26. 16:11
 13/13 anonim ***** válasza:
Milyen messze laksz tőlük? Ha telefonon mondják a magukét, tedd le.
2010. aug. 29. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!