Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni nászajándékba?

Figyelt kérdés
A párom unokahúga megy férjhez, a keresetünk átlagosnak mondható, nem vagyunk gazdagok.Mi az az összeg, ami nem túl kevés,(ciki)? A menyasszonyi-tánc összegét ebbe bele kell kalkulálni? Úgy értem, hogy amennyit erre szánunk, annak egy részét borítékba, másik részét a kalapba szokás tenni?
2009. febr. 26. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdezgesd meg a többi családtagot,ők mennyit adnak,hogy ti sem égjetek le.Én a helyedben adnék borítékban egy 20-ast,tánira meg egy 5-öst szánnék 3 részletben.

Hát mi sem vagyunk nagyon vagyonosak,ennyit bírna a kassza.

2009. febr. 26. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Attól függ, mi a szokás a családban. Nálunk a közeli rokonoknak, családtagnak, unokatesónak 100ezret szoktunk adni. Én is ennyit kaptam. Más, nem ilyen közeli rokonnak 20-50ezer között. Ez vidékenként, családonként változó. Ha van menyasszonytánc, akkor minimum 5ezer/fő és az ajándékon felül.

Bár nálunk nem volt tánc, de az unokatesómnak volt és ott mind a négyen táncoltunk, tehát 100ezer + 20ezer a táncra.

Mi sem vagyunk gazdagok, és el is adósodtunk rendesen. Két évig fizettem vissza a hitelt, amit a banktól vettőnk fel. De a mi családunkban ez a szokás.

2009. febr. 26. 16:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha biztos lesz menyasszonytánc, akkor számold bele az összegbe. Adhatod két részletben is, vagy a borítékod bedobhatod a menyasszonytáncnál. Mi 20-30e,-Ft körül szoktunk adni.

Persze el ne adósodj, ha ennyit nem engethettek meg magatoknak.

2009. febr. 26. 16:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én hitelt nem vennék fel ilyenre, és szerintem az ifjú pár sem "sértődne meg", illetve nem lenne ciki, ha szorult helyzetben valaki nem ad 100ezret nászajándékba.

Ahol én voltam kérő ott én 50ezret adtam.

Én a helyedben 20at/30at adnék, egy szép borítékban egy kis jókivánságos verssel.

2009. febr. 26. 17:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, minden infó hasznos...utoljára 6 éves koromban voltam esküvőn :) Ha én házasodnék, nem akarnám hogy a rokonaim évekig fizessék miattam a hiteleket.
2009. febr. 26. 17:44
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bár ez csak az én véleményem, de én sokallom ezeket az összegeket! Azt mondják, a vacsora árát illő visszafizetni mindenképp, na de több tízezret? Nem mindegy szerintem az sem, a párod 'csak' a párod, vagy netán férjed-e! Mert ez a féle rokonság /párom unokahúga/ már nem olyan nagyon közeli az én olvasatomban.
2009. febr. 26. 19:37
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez nagyon változó és ha lesz menyasszonytánc, akkor annak az összegét bele tudod kalkulálni. Tehát adsz egy részt a borítékban, a másikat meg a menyasszonytáncnál, ahogy te is írtad. Utolsó válaszolónak mondanám, hogy bár soknak tűnik ez az összeg, az a szokás, hogy megadja az ember, mikor majd visszahívásra kerül a sor. Nálunk a távolabbi rokonok nem adtak valami sokat (nem mintha erre számítottam volna), de így természetesen én is ugyanannyit fogok visszadni nekik. Közeli nemcsak a vacsora árát szokta adni. Nem azt mondom, hogy adjanak 100 ezreket, de azért egy közelitől elég durva egy 5-10 ezres. Mindenki annyit ad, amennyit akar, de annyit is fog visszakapni.
2009. febr. 26. 23:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem a visszakapásról szól, ha az ifjú pár megsértődik azon hogy a vendégnek nem telik olyan nagy összegre amit ők gondalnak vagy szokás vagy bármi akkor régen rossz. Ebben a gazdasági helyzetben pláne kétszer is meggondolnám hogy mennyit adok nem azért mert smucig vagyok hanem mert nincs, hitelt felvenni meg nonszensz. Annyit adj amennyit jószívvel be tudsz rakni a borítékba.
2009. febr. 27. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyapám sok évig vőfélyként vagy pörköltfőzőként tevékenykedett esküvőkön. (vagy a hangulat, vagy a kaja múlt rajta)

Mindig azt mondta: Ajándékba illik elvinni egy családnak minimum a forgalomban lévő legnagyobb pénzt.

(értsd: most 20.000)

2010. márc. 1. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!