Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni nászajándékba?
Hát kérdezgesd meg a többi családtagot,ők mennyit adnak,hogy ti sem égjetek le.Én a helyedben adnék borítékban egy 20-ast,tánira meg egy 5-öst szánnék 3 részletben.
Hát mi sem vagyunk nagyon vagyonosak,ennyit bírna a kassza.
Attól függ, mi a szokás a családban. Nálunk a közeli rokonoknak, családtagnak, unokatesónak 100ezret szoktunk adni. Én is ennyit kaptam. Más, nem ilyen közeli rokonnak 20-50ezer között. Ez vidékenként, családonként változó. Ha van menyasszonytánc, akkor minimum 5ezer/fő és az ajándékon felül.
Bár nálunk nem volt tánc, de az unokatesómnak volt és ott mind a négyen táncoltunk, tehát 100ezer + 20ezer a táncra.
Mi sem vagyunk gazdagok, és el is adósodtunk rendesen. Két évig fizettem vissza a hitelt, amit a banktól vettőnk fel. De a mi családunkban ez a szokás.
Ha biztos lesz menyasszonytánc, akkor számold bele az összegbe. Adhatod két részletben is, vagy a borítékod bedobhatod a menyasszonytáncnál. Mi 20-30e,-Ft körül szoktunk adni.
Persze el ne adósodj, ha ennyit nem engethettek meg magatoknak.
Én hitelt nem vennék fel ilyenre, és szerintem az ifjú pár sem "sértődne meg", illetve nem lenne ciki, ha szorult helyzetben valaki nem ad 100ezret nászajándékba.
Ahol én voltam kérő ott én 50ezret adtam.
Én a helyedben 20at/30at adnék, egy szép borítékban egy kis jókivánságos verssel.
Nagyapám sok évig vőfélyként vagy pörköltfőzőként tevékenykedett esküvőkön. (vagy a hangulat, vagy a kaja múlt rajta)
Mindig azt mondta: Ajándékba illik elvinni egy családnak minimum a forgalomban lévő legnagyobb pénzt.
(értsd: most 20.000)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!