Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik manapság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik manapság ajándékba adni esküvőre?

Figyelt kérdés
A párnak minden aprósága megvan, tehát pénzt kérnek (lakás, kocsi stb.) Mennyi az az összeg, ami mondjuk fedezi az 1 emberre eső költségeket és még marad is nekik belőle? Nincs szállás biztosítva, egy falusi étteremben lesz egy átlagos vacsora. Mennyit adjak szerintetek? Nem nagyon vagyok benne manapság, hogy mennyibe kerül egy esküvő.
2011. márc. 31. 11:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
24%
Mivel már egy ballagásra is 5-10 ezer forintot adnak egy 14 éves gyereknek, így ha pénzt akarsz adni a párnak, és ezen kívűl semmit, akkor ha barát, akkor 10 ezer forint, ha unokatesó, vagy hasonló, akkor még a 10 ezer forint oké, de max 20. Ha tesó, akkor 20, de igazából tájékozódni kellene, hogy a többiek kábé mennyit adnak, mert ha mondjuk tesó és te 10-et akarsz adni, de a szomszéd néni 30-at ad, az azért elég gáz. Nálunk volt ilyen. Középiskolából ballagtam és nevelő anyámnak a rokonaitól kaptam egy 20-ast, közeli rokontól meg 1000-5000 forintot. Elég gáz volt, és ha már itt tartunk, nem is illik túl sokat se adni, ha távoli rokon-ismerős vagy, mert a közeli rokon kellemetlenül érezheti magát, meg az ifjú pár is. Amit max adnék, az 50 ezer forint, mint nagyon közeli rokon. Ha én, mint ifjú ara többet kapnék, lesülne a pofámról a bőr. (átlagos-szegényebb családról beszélek, gazdagoknál, természetesen nagyobbak az összegek)
2011. márc. 31. 12:12
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

"kedves utolsó szerintem 100 ft elég gáz, én egy nagyobb összegnek jobban orulok sokkal!!"

Nem ekkora összegre gondoltam te ostoba.......!!!!!!!!!!

Látszik pénz beszél kutya meg ugat!

2011. márc. 31. 12:13
 13/23 anonim ***** válasza:
18%
Bocsánat, most látom, hogy valahogy kitöröltem az összeget: tehát távoli ismerőstől kaptam 20-at, közelitől 1000-5000 forintot. És elég szarul éreztem magam miatta. Kérdezgették, hogy ki mennyit adott és nekem égett a pofám.
2011. márc. 31. 12:15
 14/23 anonim ***** válasza:
49%

Kaja, ital fejenként kb. 10000. Ha 4 tagú a család, akkor 40 ezer fedezi a szükségleteket + amit ajándékba szánsz. + Menyasszonytánc, felnőtt 10000, nagy gyerek, barát 5000, kisgyerek 1000-2000.

DE: semmi nem kötelező, ha neked nincs ennyi nélkülözhető pénzed vagy nem vagy közeli rokon, akkor jóval kevesebb is elég.

2011. márc. 31. 12:29
 15/23 anonim ***** válasza:
13%

11.55ös!

nekem meg a te fajtádtól megy fel a pumpám...

egy NORMÁLIS ember, ha meghívják valahova, visz valami ajándékot.

ballagásra aranygyűrű, aranylánc

bébibuliba kiscipő

vacsorára üveg bor vagy desszert

esküvőre kávéfőző,étkészlet,stb.

NORMÁLIS embernek leégne a pofájáról a bőr, ha elmegy valahova vendégségbe, és semmit sem visz.

NORMÁLIS emberek esküvőkre használati tárgyakat, dísztárgyakat szoktak vinni, háztartási berendezéseket, stb.

NORMÁLIS ember megérti, hogy ha a párnak mindene megvan, inkább az árát kérik annak, amit

NORMÁLIS ember ajándékra szánna...

hangsúlyozom, NORMÁLIS ember...

Kérdező! hogy válaszoljak a kérdésedre, nálunk szülők 100körül szoktak, közelebbi rokonok 20-50 körül, távolabbiak 10-20, barátok 5-10 ezer forintot;

de a fejenkénti 10.000-t az fix, hogy megkapja a pár

2011. márc. 31. 12:58
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezt ügyesen megoldották pl a barátok, ők többen összedobtak és nászutat kaptunk 4 nap,egy magyarországi panzióban,így senkinek nem volt kellemetlen,hogy mennyit adjon,mégis egy tök szép ajándék lett.

Egyébként kb szerintem is a 10ezer a reális a kaja fedezésére/fő,és ha akarsz,akkor azon felül ajándékozni,de szerintem az ifjú pár így is örül,hiszen ha maga a ráfordítás megtérül,és mindenki boldog.

Egyébként annyira vicces ez a sok álszent duma, hogy a "pofám égett,hogy kitől mennyit kaptam",hát nekem nem,mert tudom,hogy csak azokat hívtuk meg,akik közel állnak hozzánk,és tudom,hogy szívből adták....És mivel tudták,hogy évek óta együtt élünk senkinek nem jutott eszébe pl. kávéfőzőt,vagy bármilyen tárgyi ajándékot hozni,mert tisztában voltak vele,hogy mindenünk megvan...

2011. márc. 31. 13:55
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mi részben pénzt kaptunk, részben tárgyakat. Mi tényleg nem vártuk el senkitől az ajándékot, az esküvőre szánt pénzt tényleg arra szántuk. Nagyon örültünk mindennek, de bánjuk, ami nem jött vissza. Amúgy ha megyünk esküvőre, 10 ezret tartok fejenként reálisnak, ha nem közeli rokonról van szó.

Közeli ismerősnél az is szép ajándék lehet, ha mondjuk felajánlod, hogy te (és a családod, ha van) állsz valamit az esküvőből. Pl. ha közeli barátnőd megy férjhez, fizeted a csokrát.

2011. márc. 31. 14:08
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

az oké hogy mennyit illik.

az meg a másik kérdés, hogy nem mindenki krőzus, hogy csak úgy repkednek ki a zsebéből a 10 meg 20 ezresek...

én jövőre megyek lagziba. a párnak már van saját, berendezett lakása, ha a szülők egy nagyobbat tüsszentenek, szerintem egy verdát is sikerül odatenni nekik.

nos, mivel ketten megyünk a párommal, így összesen max 20 ezret tudok rászánni. elég puccos buli lesz, de ezt sem én kértem, az ő kívánságuk volt, meg tudják oldani.

nem hiszem, hogy kötelességem lenne összekuporgatni még több pénzt, csak azért mert egyesek szerint úgy illik.

aki csóró úgysem tud nagy bulit csinálni, akinek pedig telik rá, az nem az itt befolyt összegre feni a fogát...

2011. márc. 31. 16:08
 19/23 anonim ***** válasza:
65%

"Nekem meg pofám leszakadna, ha kapnék meghívót és nem adnék semmit, vagy csak annyit, amennyinél már egy 12 éves gyerek is többet kap a névnapjára."

illetve írtátok h "NORMÁLIS ember visz ajándékot"

Igen, ha vendégségbe megyek, viszek mondjuk süteményt, vagy egy üveg bort. Ha ez tényleg arról szólna, hogy az

ember vigyen valamit, akkor elégnek kell lennie mondjuk egy doboz bonbonnak is, vagy ha pénz, akkor 1000 ft. Nem mindenhol tömik pénzzel a 12 éves gyerekeket.

2011. márc. 31. 17:17
 20/23 anonim ***** válasza:
a vacsora árát azért illik "fizetni". de szerintem egy szegény családtól pl nem lehet elvárni hogy aaz utolsó pénzét odaadja. sajnos volt olyan időszak amikor elég szegények voltunk(hónap végére kölcsön kellett kérni) és unokatestvérem esküvőjére meghívtak. ha nem megyünk el nagy családi sértődés van, ha meg kevés pénzt adunk akkor meg kinéznek... elég kellemetlen helyezet.
2011. márc. 31. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!