Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kell viselni egy menyasszonynak?
Szia!
Új a ruhám (nekem varrták) és a fehérnemű volt, kék a combfix(anyukám csinálta), kölcsön a nyaklánc és a régi a karkötő (családi ékszer, anyukámé).
Mindegy, hogy mi a régi és az új, ez lehet ékszer, hajdísz, fehérnemű, cipő, akármi.
Ezzel vitatkoznék:)Az esküvői ruhához viselt gyöngyök száma jelöli a könnycseppeket, amelyeket a menyasszony ejt a házasságában. Sokan félre értelmezik, és a szomorúsággal párosítják, pedig épp az ellenkezője a babona eredete!
A gyöngyszemek ragyogó, csodás fényei a boldogságot jelképezik, azokat az örömkönnyeket, amiket az érző női lélek csal a szemünkbe.
Az első megható, boldog könnycseppek a szertartás alatt képződnek, majd sok-sok követi, mind ahányszor boldogság, öröm éri a menyasszonyt és nem tud a könnyeinek ellenállni. Ezért ragaszkodik sok menyasszony a csupa gyöngyös esküvői ruhához, vagy vesz fel a nyakába gyöngysort a kevésbé díszített ruhája mellé.
És a többi:a régi a menyasszony hajadon életét jelképezi, az új pedig azt az életutat, amely a házasság megkötésével most indul számára.
Mivel a házasságot és a vele együtt járó szerelmet, barátságot nem lehet örökre megváltani a papír aláírásával, úgy kell rá vigyázni, mint egy kölcsönkapott dologra, amit mindannyian féltünk, óvunk. Ezeket a törődő érzéseket, szimbolizálja a mondásban a kölcsönkapott.
A kék a hűséget jelképezi, amely a házastárs megbecsülését, mellette a jóban, rosszban való kitartást reméli. Ezt a színt a menyasszonyok általában a harisnyakötőn viselik, mely rejtve marad a ruha alatt.
Alaposan utána jártam , én is menyasszony vagyok:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!