Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A völegényem Református én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A völegényem Református én meg Katolikus de ha azt mondanánk a pappnak, hogy ö is az akkor utána tudna nézzni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 23. 11:30
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
Egyeztethető a hit és a hazugság?Ezzel indítani egy életet, helyes szerinted? NEM
2011. márc. 27. 16:55
 22/25 A kérdező kommentje:
Olvasd el az elözö oldalt utána irkálj ilyeneket!!!!!!!!!!!!!!
2011. márc. 28. 10:30
 23/25 anonim ***** válasza:
És ha az egyik ateista a masik kereszteny?
2011. márc. 29. 11:14
 24/25 anonim válasza:

Nekünk református esküvőnk volt, mivel a férjem ezt szerette volna. Én próbáltam előtte utánnajárni van-e keresztlevelem (a nagyapám egyházgondnok volt és kicsi koromban állítólag megkereszteltetett a szüleim tudta nélkül), de nem találtuk meg, pedig a mostani pap utánnanézett, annak ellenére, hogy tudta, nem katolikus szertartást szeretnénk.

Mivel az esküvő előtt már nem fértek bele a hittanórák, ezért csak utánna lettem megkeresztelve és akkor konfirmáltam is. Mivel megígértem, hogy megteszem. Mindezt 36 évesen. Igaz, hogy azóta sem lettem hívő, de legalább megpróáltam. És ez nem zavarja a köztünk lévő harmóniát és a szeretetet sem.

2011. márc. 29. 17:30
 25/25 anonim ***** válasza:

Kérlek benneteket, hogy ne írjatok már ökörségeket, ha NEM ÉRTETEK A TÉMÁHOZ!!!

Kérdező: semmi akadálya a házasságotoknak, nem gáz, ha a vőlegény református. (Még az se feltétel, hogy meg legyen keresztelve, elég, ha te meg vagy. És fordítva.) Azt pedig mondanom sem kell, hogy hazugsággal indítani méltatlan és az bizony már elég gáz.

A többieknek: akik azt írták, hogy a nem kat. félnek át kell "keresztelkedni" (sic!): ez orbitális baromság. Egyrészt ha felekezetet is vált valaki, nem "átkeresztelkedik", mert már meg van keresztelve. (Néhány kivétel van, pl. az unitárius keresztséget nem fogadja el a kat. egyház, de a reformátust, evangélikust stb. simán.)

Másrészt: mint mondtam, nem kell katolikusnak lennie mindkét félnek, elég, ha az egyik az. Ilyenkor a katolikus fél védelmében van az, hogy összeadják kereszteletlennel.

Bocsánat az indulatos hangnemért, de már annyiszor olvasom itt a gyakorin, hogy fúj, a katolikusoknál a másik félnek meg/át kell keresztelkedni, hogy már tele lett a hócipőm.

2014. júl. 11. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!