Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme az esküvőnek? Hogy van ez?
Nem értek hozzá, de azzal mivel lesz jobb nekünk ha összeházasodunk? Lesz ebből valamiféle előnyünk vagy mi?
Másik kérdésem pedig az hogy lehet úgy is szép esküvőt tartani hogy a templomot kihagyjuk? Mert én nem mernék oda bemenni. Egyáltalán miből áll egy esküvő? Hogyan zajlik? Egy egyszerűbb, de szép. És ugye templom mentes.
A párom és az én számomra a házasság a családot jelenti. Mi is voltunk "élettársak", nem volt rossz, de teljesen más volt. A házassággal egymás életéért felelősséget vállaltunk minden tekintetben: lelkileg, testileg, szellemileg, anyagilag. Akkor lettünk egy család. Kettőnk nevéből egyet gyúrtunk, senki másnak ebben az országban nincs ilyen neve. Mindketten felvettük ezt a nevet. Közös terveink vannak, amire közösen készülünk, közösen teszünk félre pénzt.
Élettársként rövidtávú terveink voltak (leginkább egy közös albérlet, esküvő), és úgy voltunk vele, hogy ha nem működik, akkor szétválunk. Próbaházasság volt.
Ma már úgy gondoljuk, hogy nincs semmi, ami szétválaszthat minket. Ma a férjem odahívott maga mellé és azt mondta, hogy ha ezt a dalt hallja, akkor mindig rám gondol:
"Hozzám fűz az élet, mint nyakéken a gyöngysor
A fényedet érzem
És szeretem szívből, ahogy a felhők közt ránk
Ragyog a nap hogyha felkel
Benned élek és Neked örülök, egy szikrád
Vagyok a tűzben, amiben lángolsz
Tied a hangorkán, a Földön minden színpad
És az összes szám
Én benned élek, olyan vagyok Neked
Mint madarak az égnek...
Neked kel föl a Nap
Neked fúj a szél
Fel sem fogom, hogy mennyit ér
Te vagy minden mint Elvis a zenében
És azt mindenki tudja: a Király él
Neked kel föl a Nap
Neked fúj a szél
Nem hagynálak el semmiért
Velem maradsz míg világ a világ, örökkön örökké
Ahogy Elvis él
Igen a Király él
Hozzám köt az élet, mint levelet a fához
A felhőt az éghez és sohase fázom
Amikor rám nézel, mindenki látja, hogy
Mit érzek
Benned élek és Neked örülök, mint muszlimnak
a dzsihad olyan a szíved, igen a szívemnek
Soha senki tőled el nem választ már...
Én benned élek, olyan vagyok Neked
Mint madarak az égnek...
/Kowalsky meg a Vega/"
Van akinek a házasság egy papír, másnak az összetartozás jele. Én pl. nem kérek belőle.
Lehet templom nélkül is esküdni. Polgári esküvő, ami kell amúgy a templomi mellé is.
Egyébként egy jó ideig én sem bírtam a templomokat, ha muszáj volt menni egészen kikészültem tőle :S
Lesz egy igazi társad, aki szeret és a lehető legtöbbet nyújtja neked. Csak egy papír lenne??
A munkaszerződés is „csak egy papír”, az emberek valahogy mégsem örülnek, és nem érzik magukat biztonságban, ha illegálisan, papírok nélkül akarják őket foglalkoztatni. Úgy érzik, hogy sérülnek a jogaik, és ez így is van. Ezenkívül nem érzik stabilnak a munkahelyüket, és az a benyomásuk, hogy a helyzet csupán átmeneti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!