Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van kedvetek elmesélni, hogy hogyan zajlott az esküvőtők?
Kerestem a neten, de egyetlen egyet tudtam elolvasni, többet nem találtam..
ha tudtok linkeket, nekem az is jó :)
Köszi a linket, olvasgatom, de annyira kevés van benne, hogy ihaj csuhajj
Hogy mire vagyok kiváncsi?
Mindenre, hogy hogyan éltétek meg, izgultatok-e, volt e valami zökkenő, stb...
Tudod, mintha elmesélnéd egy barátodnak :)
Huh,hát nem izgultunk,mert nem volt rá időnk.Másfél hónap alatt szerveztük le,és más sajnálatos dolgok is közrejátszottak,így nem volt időnk izgulni,pánikolni,vagy ilyesmi.A nagy nap reggelén teljes nyugalommal felébredtem,kényelmesen megfürödtem,vártam a szépítészeket.Jól bereggeliztem,aminek utólag nagyon örültem,mert a szoros ruhám miatt a saját esküvőmön kb. 3 falatot ettem,azt is a tortából.Gyönyörű veterán autóval érkeztem a házasságkötő terem elé,ahol is az én drága vőlegényem majd hanyatt esett,mikor meglátott:)Ott kaptam meg a csokromat is,ami egy nagyon kedves barátnőm ajándéka volt.Rengeteg rokonunk,barátunk ott volt,nagy élmény volt számomra az egész.Fotózás után jött a szertartás.Bevonulás előtt kit ismerős kisgyerek(1 fiú,1 lány)vitte be a gyűrűt,mi utánuk mentünk.Az anyakönnyvvezető beszéde után meggyújtottuk a gyertyát,gyűrűt húztun,aláírtunk,szülőt köszöntöttünk,koccintottunk,fogadtuk a gratulációkat,amivel jócskán belecsúsztunk a következő pár idejébe(amit azóta is szégyenlek).Utána csokor dobás.Nagyon jó barátnőm kapta el,akinek van már három ilyen csokra,de a párja nem nősül:)).Elbúcsúztunk azoktól,akik nem jöttek tovább,majd már együtt beszálltunk abba a gyönyörű autóba,és elindultunk a lagzi helyszínére,útközben megálltunk szabadtéri fotókat készíteni.Szerencsénk volt,mert január közepén olyan gyönyörű idő volt,hogy simán bírtam az ujjatlan ruhámban.
A lagzinkon nem volt semmi klasszikus játék,és menyasszonytánc,mert nem szerettem volna.Voltak viszont finom ételek,italok,tánc hajnalig.De egyszer orvul elvitték a cipőmet,és eldugták a női mosdóban.Szerencsére a férjem megtalálta,ivott belőle pezsgőt,és visszakaptam.10-kor felvágtuk a tortát,és éjfélkor öltöztünk át.5-kor hagytuk el az egyébként 2-ig lefoglalt helyszínt.Szerencsére a házigazdák némi tortáért cserébe szemet hunytak:)
Hirtelen ennyi jutott eszembe,de köszi,hogy megkérdezted,jó volt mesélni róla.
Uhh, Januárban? Hiszen akkor hideg vaan!!! :D
Ám igen ilyenekre gondoltam :)
röviden.(bár már egyszer leírtam egy ilyen kérdésbe))
20 éves,8 hónapos terhes voltam,szép nagy hassal.
Az esküvőnk alig 30 fős volt,és csak azért mert a szülők szerint illene már összeházasodnunk.Oké,legyen..Esküvő előtt a férjem dolgozott,így rám maradt a menyasszonyi ruha,vőlegény ruha kölcsönzése,a csokrok intézése,és mivel anyós háznál volt a kis lagzi,az élelem/italok beszerzése,eldöntése.Mire eljött a nagy nap már eléggé elfáradtam,és elegem lett az egészből.Kezdve avval,hogy drága anyósom kijelentette,hogy csakis szűk család lehet jelen,mert ő nem hajlandó "nagy esküvőt" engedni a portáján.Így le kellett mondanom arról,hogy a barátaim,és 1-2 ember aki fontos volt jelen legyen.(bezzeg az anyósom még a kollégáját is meghívta a fia lagzijára,az nem volt gond)Így a 30 fős lagziból a testvéreim,szüleimen,a vőlegény testvérei,szülein kívül nem ismertem másokat..
De nem számít..Nem volt templomi esküvő,mert egyikünk sem akart.Anyakönyvvezető elé mentünk csak.A vőlegény kollégája vitt minket egy szakadt ladával ami útközben befüstölt,és a rendőrök megállítottak minket,mert az ablakokból úgy szállt ki a füst mintha füveztünk volna(már csak a rapzene hiányzott)De amikor meglátták,hogy mi vagyunk az ifjú pár elengedtek minket,és poénból kérdezték,hogy akarunk-e szirénázó kíséretet!Nem akartunk..
Mindenki a helyén az önkormányzatnál.A hölgyike mondta hogy szépen vonuljunk be a választott zenére.Ő majd bent fog várni ránk..Egy idő után mi még mindig kint álltunk,amikor kijött a hölygike hogy már háromszor leadta a zenénket és miért nem megyünk már be.Kiderült,hogy elkeverték a kazettákat,és egy teljesen idegen zenét adtak be,nem azt amit én szerettem volna,és választottam..Így bementünk az idegen zenére.(mit bementünk,berohantunk)
A hölgy éppen kezdte volna a szertartást amikor anyósom egyik kollégájának a kisfia jó hangosan visított az anyjának,hogy a húga már megint beszart,és milyen büdös van..A hölgy megvárta míg mindenki abba hagyja a röhögést,és az anyuka kimegy a két gyerekkel.Gondolta feldobja egy szép verssel az esküvőt.Így szavalt egyet..Mivel már kezdett melegem lenni,így későn figyeltem fel arra,hogy mit szaval..A vendégek újra elkezdtek röhögni amikor a hölgyike a vőlegényre valami olyasmit szavalt,hogy a "vőlegény szép,magas mint a ...) ugyanis a vőlegény minden volt csak szép és magas nem..Majd a következőnél hogy " a menyasszony itt áll szűziesen ,karcsún" betett mindenkinek,Itt már mi is sírva röhögtünk, a vendégek nemkülönben..Alig bírtam a nagy hasamtól a székről felállni,és jön egy szűzies verssel...
De hab a tortán a következő volt.Kék pezsgőt szerettem volna,és az egyik rokonom megígérte,hogy ez lesz,ne aggódjak miatta.Az igen kimondása után örömmel láttam,hogy végre valami mégiscsak sikerült,méghozzá a kék pezsgő.
Volt vagy három üveg,így a kis vendégsereg minden tagja tudod egy pohárkával inni..Majd mindenki azon röhögött hogy kék lett a foguk..Látni kellene az esküvői képet.Mindenki kék foggal vigyorog!Ugyanis a rokonom egy olyan jó ételfestéket kevert a pezsgőbe amihez 2 nap kellett hogy lekopjon a fogunkról..
Hogy mire gondoltam???Édes istenem,miért vagyok én ilyen szerencsétlen???
Hát röviden ennyit..De legalább könnyesre röhögte magát mindenki..
ma 16:36
Istenem, hát sok boldogságot, és le a kalappal előtted
ma 16:51
Ne haragudj de én is könnyesre röhögtem magam, miközben olvastam.
Azt sajnálom, hogy nem lett az a tökéletes, de ha te is nevetsz ezeken, amiket leirtál, akkor szerintem az egyik legemlékezetesebb esküvő a tiéd :)
sok boldogságot :)
ma 16:51 vagyok.
Örülök,hogy te is nevetsz rajta,mert tényleg csak nevetni lehet..Én is végig röhögtem,elhiheted.
Így utólag vissza gondolva még örülök is,hogy nem az a "mindenkivel ez történt" esküvőm volt..
De azóta már elváltam (hiszen ez a lagzi majdnem 18 éve volt) Most nyáron Júniusban újra férjhez megyek..Már kíváncsi leszek hogy akkor mi lesz,mert a drága szerelmem ugyanolyan "lökött" mint én..De legalább ne terhesen mondom ki az igent :)(és most piros pezsgőt szeretnék..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!