Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki üljön a menyaszonnyi asztalnál?
Olvastam olyat, hogy nem illik páratlanul. Nade nekem édesapám már nem él, tehát az én oldalamról csak anyukám tudna ott ülni, míg a pároméról apukája, anyukája.
Ha a tanukat ültetjük oda, abból családi botrány lesz, mert nekem a bátyám a tanum, de a felesége nem akar külön asztalnál ülni a két pici gyerekükkel. Viszont a párom tanujának nemhogy családja nincs, de párja sem. ilyenkor mi a teendő?
Természetes, hogy a tanú felesége és kisgyerekei nem akarnak külön ülni (bunkóság lenne őket szétültetni). Ha pártalan, hát páratlan az még nem tragédia, de kisgyerekes családot, házaspárt így szétültetni nem illik.
A koszorúslányok és párjai szoktak még a fő asztalnál ülni.
Attól függ mekkora az asztal. kérd ki az étterem véleményét, milyen terítés lesz.
Akkor már lesz képed kb mennyi ember fér az asztalotokhoz.
Nálunk szüleim voltak + a tanuk a párjukkal, egyik tanunak sem volt kisgyereke így a nagy gyerekek meg a többi unokatesókkal ültek.
de ha nagy az asztal akkor mind a szülök, mind a tanuk családdal, ha kicsi az asztal akkor csak a szüleitek. az nem baj hogy anyukád egyedül lesz.
én nem hallottam még ezt a páros dolgot soha pedig szerveztem is pár esküvöt.
Nyilván ezt értem, de ezzel nincs megoldva....
Koszorúslányok nem lesznek.
Elég hülyén nézne ki az is, hogy az én oldalamról ott ül a testvérem a feleségével meg a két kisgyerekkel, a párom oldalán meg ott üldögél egyedül az ő testvére.
Azt mondták max. 8 főt tudnak elrendezni.
Akkor inkább marad a kicsi és akkor párom szülei meg anyukám.
Köszi szépen!
Ezzel nem tudsz mit tenni, ha egyszer egyedül van.
Szerintem az öröm szülök, testvérek és párjaiknak kellene mellettetek ülni és a tanúkat másik asztalhoz tenném. Senki nem fog ezzel foglalkozni, hogy ki hogy néz ki pár nélkül.
Első vagyok.
Ahol legutóbb voltam, ott a menyasszony mellett ült az Ő részéről rokon koszorúslány (húga) annak a párja (pasija), anyukája, keresztapja a nejével, tanúja (egyedülálló); a vőlegény mellett ült a másik koszorúslány aki az Ő rokona, a párja akit hirtelenjében kerítettek a rokonságból nem (a menyasszony kérése volt, hogy a klányoknak ne legyenek párjaik, ne hozzanak senkit a lagziba csak a húga bepasizott közbe, akit nem lehetett otthon hagyni...nevetséges), a vőlegény szülei, keresztszülei, a keresztapja egyben a tanúja is volt.
ha szeretnéd, hogy apukád akár csak jelképesen jelen legyen, kihagyhatnátok neki is egy helyet anyukád mellett, a főasztalnál, szép gesztus lenne, és nem lenne sértődés sem
amúgy szerintem szép dolog így emlékezni.
Szia nekünk jövőre lesz esküvőnk.Az ültetésnél példának az előző két családon belüli lagzi a példa. Az egyiket meg is írom,mert a helyzet ilyesmi volt. Nagybátyjám házasodott,édesapja(papám) sajnos már nem élt,nővérének(anyum) aki a tanuja is volt pedig ott volt a 3 gyerek plusz a férje. Másik oldalon pedig nem volt"hiányzó" családtag.
Az ülés: a főasztalnál a pár mellett ültek a szülők,nagyszülők,plusz volt 1 dédnagymama,így náluk pont párosan jött ki. A testvérek és tanuk pedig a főasztalt követő asztalnál ültek a családjukkal,párjukkal. Láttam olyat is hogy a főasztalnál ült a nagybácsi-nagynéni a családjával(ez általában akkor van ha csak 1-1 testvére van a szülőknek,különben túl hosszú lenne az asztal :))
remélem kicsit tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!